7.7 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Mit fotózzak? – Hullócsillagok éjszakája Hortobágyon

Az év legnagyobb csillagászati eseménye, a Perseidák meteorzápora jövő hétre éri el maximumát. Augusztus 11-12-13-14-én éjjel akár 70-100 db hullócsillagot is láthatunk óránként!

Ezekben a napokban a Hotobágyi Nemzeti Park idén is megrendezéi a Hullócsillagok éjszakája programsorozatát a fényszennyezéstől mentes Hortobágyi Csillagoségbolt-Parkban! Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A programok a helyszíneken eltérően kezdődnek 17:00 és 19:00 óra között, s többnyire 23:00 óráig tartanak.

Amatőr és képzett csillagászok lézermutató és csillagászati távcsövek segítségével mutatják be az égbolt látható csillagait, egyéb égi jelenségeit, objektumait. Az est fénypontja lesz az ilyenkor látványos csillaghullást eredményező Perseidák meteorraj földi légtérbe kerülő elemeinek látványos megsemmisülése, az égboltról alászálló hullócsillagok megfigyelése.

Napközben már megmutatjuk a mi csillagunkat, a Napot. Minden nap egy speciális eszközzel, a naptávcsővel fogjuk megvizsgálni a Nap felszínét. Szombaton pedig az Utazó planetárium előadásai segítségével lenyűgöző vetítések ejtik ámulatba a világűr csodái iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt. A csillagászati programokon túl, várják Önöket hagyományos látogatóhelyeink is.

A programok időjárásfüggőek, a részvételhez előzetes jelentkezés és jegyvásárlás szükséges!
Kérünk minden érdeklődőt, szúnyogriasztót, illetve az időjárásnak megfelelő ruházatot hozzon magával.

Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 40 fő.

Programok naponta 14.00-23.00
Esti program kezdete: 19.00
A program vége: 23.00

További információk a honlapon.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles