3 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Fedezzen fel több helyet a Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S objektívvel

2022. június 29.: A Nikon ma örömmel jelenti be új, szupertelefotós fix objektívjét, a NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S objektívet, amely rendkívül könnyen hordozható, így a fotósok kihasználhatják a 400 mm-es szupertelefotós gyújtótávolságot és az S sorozat nyújtotta lélegzetelállító képminőséget – egy könnyű, utazásbarát felszereléssel.

Vadvilág, sport, gyors mozgások, távoli portrék. A nagy tartománynak, a remek felbontásnak és a kényelmes kezelésnek köszönhetően e strapabíró, mégis kompakt és könnyű szupertelefotó objektív sokféle felvételhez használható. A tömege csupán (kb.) 1245 g, a teljes hossza pedig csupán 234,5 mm, így rendkívül könnyen hordozható kialakítás miatt a NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S külön kategóriát képvisel. A fotósok sétálás közben is rajta hagyhatják a fényképezőgépen a szupertelefotó objektívet – így könnyebben juthatnak el a különleges nézőpontokhoz.

Akár állóképekről, akár videókról legyen szó, az S sorozatú objektív kiemelkedő felbontóképessége gyönyörű elmosódást, színeket, kontrasztot és tisztaságot biztosít. A Nikon objektívbe épített optikai VR funkciója biztosítja a felvételek stabilitását, míg a Szinkronizált VR funkcióval akár a 6 lépésköznyi kompenzáció is lehetővé válik, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja. Az f/4,5-ös maximális rekesz számos lehetőséget biztosít a kreatív munkához a rendelkezésre álló fénnyel, az AF-teljesítmény pedig gyors, pontos és rendkívül csendes. Továbbá ez a szupertelefotó objektív támogatja a Z telekonvertereket, amellyel a hatótávolság 560 mm-re, illetve 800 mm-re bővíthető.

A kiegyensúlyozott kialakításnak köszönhetően az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz, megkönnyítve ezzel az egyenletes követést, pánozást és megállást. Ezen kívül a fotósok kézből történő fényképezéskor kényelmesebb helyzetben tarthatják az objektívet, így gyorsabban állhatnak be a tovatűnő pillanatok rögzítéséhez. A vezérlőelemek teljesen személyre szabhatók, a továbbfejlesztett időjárásálló tömítés pedig mind az objektívet, mind a fényképezőgépet megvédi.

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Szuper hordozhatóságú szupertelefotó objektív: 400 mm-es gyújtótávolság. A tömege csupán kb. 1245 g, a teljes hossza pedig csupán 234,5 mm.

Tökéletesen kiegyensúlyozott: az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz – megkönnyítve ezzel az egyenletes követést, pánozást és megállást.

f/4,5-ös maximális rekesz: gyönyörű elmosódással és drámai mélységélességgel különítheti el a témát a zsúfolt háttértől. A gyors mozgások egyszerűen rögzíthetők.

Nagy teljesítményű optika: A Nikon Nanokristály bevonata pedig jelentősen csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A Super ED, ED és SR üvegek szabályozzák a színeltérést a kép közepétől a széléig.

Gyors, csendes élességállítás: Gyors, pontos és kivételesen halk AF – egyenletes követés mind a száguldó rallycross, mind a madarak és a vadvilág fotózásakor.

Meggyőző stabilitás: A Nikon nagy teljesítményű, objektívbe épített optikai VR-ja 5,5 lépéses előnyt biztosít.¹ A Z 9 fényképezőgéppel együtt használva a Synchro VR akár 6,0 lépéses kompenzációt is lehetővé tesz.²

Testreszabható vezérlés: funkciókat rendelhet a kényelmesen elérhető L-Fn gombokhoz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.³

Továbbfejlesztett időjárásálló tömítés: az időjárásálló tömítőrendszer és a gumitömítés távol tartja a port, a szennyeződést és a nedvességet minden mozgó alkatrésztől. A Nikon fluor bevonata megkönnyíti az elülső objektívelem tisztítását.⁴

Telekonverter-kompatibilitás: a Z TELEKONVERTER TC-1.4x használatával a hatótávolság 560 mm-re, míg a Z TELEKONVERTER TC-2.0x használatával 800 mm-re nő meg.

  

Megjegyzések:

¹ A CIPA-szabvány alapján: NORMÁL módban 5,5 lépéses kompenzáció érhető el, ha az objektív egy 35 mm-es filmes méretű, képérzékelővel ellátott tükör nélküli fényképezőgépre van csatlakoztatva.

² A 6,0 lépéses ellensúlyozás az objektív Z 9 fényképezőgép és Szinkronizált VR-ral együtt való használatával érhető el.

³ A memóriabeállítás gomb a firmware frissítését követően aktiválható.

⁴ Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

 

A Nikonról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. A madárlestől a csillagvizsgálaton át a színházakig, golfozásig és utazásig, minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáival közelebb hozza a világot.

A Nikon megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles