23.5 C
Budapest
Sunday, April 28, 2024

Blogajánló: A Hónap Alkotója: Robitz Anikó – Capa blog

A hónap alkotója rovatunkban különböző aspektusból – aktualitások mentén és személyes nézőpontból – mutatunk be egy kortárs fotográfust vagy vizualitással foglalkozó alkotót, szakembert. Mivel foglalkozott a közelmúltban? Milyen helyeken fordul meg, mi érdekli a hétköznapokban? Ki a legfontosabb fotográfus számára, melyik a kedvenc könyve, milyen zenét szokott hallgatni? Ilyen, és ehhez hasonló témákról kérdezzük a hónap alkotóját.

A hónap alkotója 2022 júniusában Robitz Anikó.

© Robitz Anikó

„Gyerekkoromtól fogva, időről időre szembejöttek képek, amik nem mentek ki a fejemből. Családi Polaroidok, külföldi magazinok divatfotói, sok-sok színes kép… Elraktároztam őket, és azt hiszem, ezek a fotók vezettek oda, hogy később magam is készítsek fényképeket. 2005-ben beiratkoztam a Szellemkép Szabadiskolába, ahol analóg fotózást és a laborálás alapjait tanultam. Szerettem oda járni, minden óra egy élmény volt, remek tanároktól tanulhattunk. Az első egy-két alkalom után már biztosan tudtam, hogy a továbbiakban a fotográfiával akarok foglalkozni. Hamarosan rátaláltam arra, hogy mit keressek, és hogyan mutassam meg a képeimen; felfedeztem magamnak az építészetet. Elkezdtem épületek részleteit fotózni és kitaláltam, hogyan komponáljam meg a képeimet. Közben az analógról digitális kamerára váltottam, sokat utaztam és továbbra is fényképeztem.

(…)

Robitz Anikó képeit már a Capa Központban is láthattátok: a Fotószuprematisták című kiállításon. 2020 szeptemberében a Fókusz és Távolság beszélgetéssorozat vendége volt.

Nézz meg egy válogatást Robitz Anikó munkáiból és kövesd a blogunkat, hogy jobban megismerhesd a fotográfust és munkásságát!

Robitz Anikó: Tirana, 2008 © Robitz Anikó

 

További tartalom

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles