3.9 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Kihirdették a Kelet-afrikai Fotóművészeti Díj győzteseit

A Covid Etiópiában, szénlábnyomukat csökkentő kenyai halászok, valamint a családon belüli erőszak az ugandai LMBTQ+ kapcsolatokban – néhány példa az idei Kelet-afrikai Fotóművészeti Díj /East African photography awards 2021/ nyertes projektjeiből.

Az évente meghirdetett EAPA-ra Burundi, Etiópia, Kenya, Ruanda, Tanzánia és Uganda állampolgárai nevezhetnek. Minden évben arra kérik a nevezőket, hogy több képben  meséljenek el egy történetet bármely, számukra érdekes témában. A zsűri nem csak az egyes képek, hanem a teljes történet minőségét és relevanciáját is figyelembe veszik. A díjat azért hozták létre, hogy reflektorfénybe kerüljön a kelet-afrikai polgárok szemszögéből az emberekre és kultúrákra összpontosító dokumentumfotózás. Célja, hogy  elősegítse és ösztönözze a gyorsan változó jelen, az egyén és társadalom, valamint a helyiek életvitelét érintő kulturális, társadalmi-politikai, környezeti és technológiai kérdések dokumentálását.

A második helyezett Katumba Badru lett, aki projektjében az általában nyüzsgő ugandai Kampala városképet vetette össze a Covid-világjárvány által kiüresedett utcákkal.


A harmadik helyen Amanuel Sileshi, egy etiópiai fotóriporter végzett, aki Addisz-Abeba Covid-telepén hét hónapon keresztül dokumentálta az életért folytatott mindennapi harcot.

Megtisztelő elismerésben részesült Anthony Ochieng Onyango kenyai fotós a Rusinga-sziget „Szellemvárosának energiaellátása” című projektjéért, amelyben dokumentálja, hogy a Viktória-tó halászai a klímaválság miatt napelemes lámpákra váltanak.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles