20.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!ajánlottSzámomra a jó természetfotó… – Szilágyi Attila természetfotós

Számomra a jó természetfotó… – Szilágyi Attila természetfotós

A Varázslatos Magyarország sorozatát ajánljuk:

Sorozatunkban az ország legnagyobb természetfotó pályázata, a Varázslatos Magyarország zsűritagjai beszélnek arról, hogy a szemükben mitől lesz jó egy természetfotó. Szilágyi Attila osztotta meg velünk gondolatait. (- Varázslatos Magyarország)

Szilágyi Attila élete a Hortobágy rejtelmes pusztai világához kötődik. Gyermekkorában még természetes volt, hogy játék közben az elguruló labda elől egy-egy széki lile menekül el, és gulipánok, godák, bíbicek csapatai kelnek szárnyra a zsivajra. Később már szomorúsággal töltötte el, ahogy a szeme előtt zajlott e csodavilág fokozatos eltűnése. Érdeklődése idővel leginkább a madarak felé fordult. A rengeteg terepen töltött nap, a felejthetetlen természeti jelenségek látványa vezette rá, hogy a természet szépségeit nemcsak szemlélni, hanem aktívan őrizni is szeretné. A Hortobágy Természetvédelmi Egyesület alapítójaként és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreként azon fáradozik, hogy amit ajándékba kapott ettől a vidéktől, azt áldozatos munkával viszonozni is tudja számára.

Attila az elsők között volt, akik vállalták több, mint tíz évvel ezelőtt a VM pályázati képeinek pontozását. Természetfotós, természetvédelmi szakember, madarász – minden együtt áll nála ahhoz, hogy a képeket szakmai szemmel tudja szemlélni. Jó barátja és segítője a VM-nek, többször vezetett természetvédelmi napokat önkéntes programjainkon is.

YouTube player
  ”

Forrás

Budapest
tiszta égbolt
20.8 ° C
21.6 °
18.3 °
51 %
2.7kmh
0 %
sze
29 °
csü
28 °
pén
30 °
szo
24 °
vas
28 °

További friss hírek