12.5 C
Budapest
Saturday, May 18, 2024

Számomra a jó természetfotó… – Keleti Éva fotóművész

A Varázslatos Magyarország sorozatát ajánljuk:

” Sorozatunkban az ország legnagyobb természetfotó pályázata, a Varázslatos Magyarország zsűritagjai beszélnek arról, hogy a szemükben mitől lesz jó egy természetfotó. Keleti Éva osztotta meg velünk gondolatait. (- Varázslatos Magyarország )

Keleti Éva fotóművész a magyar fotósélet meghatározó alakja, a magyar fotográfia nagyasszonya. 1952-ben fotóriporterként és képszerkesztőként kezdte pályafutását. 1991-ben megalapította az Europress fotóügynökséget.  Pályafutása során számtalan elismeréssel díjazták munkáját, többek között Érdemes Művész lett, a MAFOSZ életműdíjjal, a MÚOSZ Aranytollal tüntette ki, megkapta a Magyar Művészetért Díjat. Keleti Éva kiérdemelte mindazon elismeréseket, amit egy magyar művész életművéért kaphat, Kossuth-, Balázs Béla- és Prima Primissima díjban is részesült. Munkáit kiállították az Ernst Múzeumban, a Nemzeti Galériában, a Néprajzi Múzeumban és a Műcsarnokban is.

Tagja a World Press Photo nemzetközi elnökségének, valamint az alapítástól kezdve a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat zsűritagja.

Éva nemcsak jó barátja a VM csapatának, de nem lankadó lelkesedéssel és szakmai hozzáértéssel hónapról hónapra kitartóan értékeli a pályázatára érkező többszáz fotót. Hálásak és büszkék vagyunk, hogy egy ilyen kiemelkedő művésszel és rendkívüli emberrel dolgozhatunk. ”

YouTube player

Forrás

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,499RajongókTetszik
197KövetőKövetés
756FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles