19.1 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!videóFotókiállítás nyílt a tokiói Magyar Kulturális Intézetben

Fotókiállítás nyílt a tokiói Magyar Kulturális Intézetben

” Messziről kitűnik a Japán főváros szívében lévő Magyar Kulturális Intézet, ugyanis nemcsak magyar zászló leng a bejárat felett, hanem a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia magyar reménységeinek – így például az úszó Milák Kristófnak és a cselgáncsozó Karakas Hedvignek – fotójával van feldíszítve már kívülről is.

„Nemcsak az a cél, hogy a helyi magyar szíveket megdobogtassuk, ha betérnek, hanem hogy a japánoknak is megmutassuk, kiért érdemes szorítaniuk a magyarok közül”

– mondta az MTI-nek Palanovics Norbert, Magyarország tokiói nagykövete, aki hozzátette, a játékok közeledtével a belső tér kialakítása is a magyar olimpikonokról szól egy kalocsai mintás fotófalat leszámítva.

A kiállító teremben 15 kiváló magyar sportoló – Lőrincz Tamás, Márton Gréta, Szilágyi Áron, Jakabos Zsuzsanna, Tótka Sándor, Hárspataki Gábor, Márton Anita, Baji Balázs, Nagy Viktor, Kopasz Bálint, Karakas Hedvig, Milák Kristóf, Szatmári András, Valter Attila és Vályi Vanda – portréfotója tekinthető meg, a magyar és japán nyelvű leírásban pedig rövid bemutató olvasható a pályafutásukról.

Palanovics beszámolója szerint a Magyar Kulturális Intézetben ezt megelőzően – már szintén az olimpia jegyében – az 1964-es, ugyancsak tokiói játékokról lehetett kiállítást megtekinteni, annak képeivel viszont most már feldíszítették az olimpiai falu magyar szobáit, hogy a péntektől beköltöző sportolók kissé otthonosabban érezhessék magukat. “

 

Forrás

Budapest
tiszta égbolt
19.1 ° C
19.9 °
14.3 °
58 %
2.2kmh
0 %
sze
29 °
csü
28 °
pén
30 °
szo
24 °
vas
32 °

További friss hírek