15.6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Széles látószög kompakt objektívben: Canon RF 14-35mm F4L IS USM

Budapest – 2021. június 29. – A Canon Europe az eddigit legszélesebb fókusztartományú RF objektívet jelenti be: RF 14-35mm F4L IS USM.

Az új zoomobjektív kiteljesíti a fotóstáska barát, kompakt f/4-es objektívek RF-hármasát, amelyek együtt a lelkes és profi fotósoknak sokoldalú fókusztartományt kínálnak, amely 14-200 mm-ig terjed. Csendes autofókusszal, 5,5 lépéses optikai képstabilizátorral, valamint aszférikus és UD elemeket tartalmazó 14-35 mm-es gyújtótávolsággal a kristálytiszta eredmények érdekében az RF 14-35 mm-es F4L IS USM tökéletes objektív tájképi és építészeti fényképezéshez, valamint vlogoláshoz, ahol a tartalomkészítőknek stabil és széles látómezőre van szükségük.

Az RF 14-35 mm-es F4L IS USM a Canon RF objektívek bővülő kínálatának legújabb darabja, amely az EOS R rendszer alapjaira épül. Az innovatív vázakkal párosítva az RF objektívek teljes választéka páratlan optikai teljesítményt nyújt, és új lehetőségeket nyit meg a fotósók és videosok számára. Az RF bajonett kommunikációs rendszer által engedélyezett objektív kihasználja a kompatibilis EOS R-sorozatú kamerák kombinált objektívének és a vázba épített képstabilizálás előnyeit. A Canon EOS R5 vagy EOS R6 fényképezőgéppel együtt használva az autofókusszal és a 7 lépéses vezérléssel nagyon jól kihasználható kreatív erőmű állóképek és filmfelvételek készítéséhez egyaránt.

 

Széles látószög kompakt objektívben

Az EOS R rendszer egyik előnye a széles bajonett: az RF 14-35mm F4L IS USM egy kompakt optikai rendszerben a széles lefedettség és kiváló képminőség kombinációját nyújtja.

A mindössze 540 g súlyú RF 14-35 mm-es F4L IS USM a kompakt, könnyű RF 24-105 mm-es F4L IS USM és az RF 70-200 mm-es F4L IS USM objektívekkel együtt szinte bármilyen képalkotó igényt kiszolgáló felszerelést alkotnak. Csakúgy, mint a többi trinity objektív esetében, ugyanazt a 77 mm-es szűrőméretet használja és a kompakt forma teszi kényelmes útitárssá – a felhasználók magabiztosan számos perspektívát rögzíthetnek, és a felszerelésük mérete és súlya könnyen kezelhető.

A széles fókusztartományt kínáló RF 14-35mm F4L IS USM objektív az osztály legkiválóbb, 0,2 m-es fókusztávolságával és 0,38-szoros nagyítással rendelkezik a hátsó fókuszálási rendszerének köszönhetően, és különösen hatékony zárt térben, szűk helyeken.

 

Optikai kiválóság

Az RF 14-35mm F4L IS USM fejlett optikája három ultramagas diszperziós és három üvegből öntött aszférikus lencsetagból áll – amelyek egyike UD és aszférikus is. A Canon 50 éve fejleszti az aszférikus lencséket, melyek egyetlen ponton gyűjtik össze a fényt, csökkentve az aberrációt, tűéles képeket eredményezve. Ezek biztosítják a legnagyobb felbontást a teljes képmezőben, ami nagy kihívás a nagylátószögű objektívekkel, mert a szférikus rendellenességek jelenléte nagymértékben megnőhet. A Canon továbbfejlesztett saját Subwavelength szerkezeti bevonatával (SWC) és Air Sphere bevonatával (ASC) kombinálva megakadályozzák a szellemképeket és a becsillanásokat, így az RF 14-35mm F4L IS USM kivételes élességet és kontrasztot biztosít.

 

Professzionális, megbízható teljesítmény állóképek és videók esetén egyaránt

Az L-sorozat legjobb tulajdonságait nyújtó RF 14-35mm F4L IS USM megbízhatóan nyújt pontos teljesítményt. A hátsó fókusz kialakítása, amely lehetővé teszi ennek az objektívnek a fókuszálási képességét, szintén csökkenti a focus breathing-et az EF 16-35mm f / 4L IS USM kevesebb, mint harmadáig. Nano USM fókuszmotorja gyors, sima és csendes autofókuszt biztosít; míg a széles látószögű, rögzített f / 4 rekesz állandó marad a teljes gyújtótávolság-tartományban, biztosítva, hogy a nagyításnál ne változzon a záridő vagy az ISO. Az 5,5 lépéses képstabilizátorral (IS) kombinálva, 7 lépésre nő, ha a Canon EOS R5 és EOS R6 készülékeivel együtt használja.

Az RF 14-35mm F4L IS USM vezérlőgyűrűt alkalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a TV, az AV és az ISO beállítások gyors, közvetlen vezérlését anélkül, hogy be kellene merülniük a menü rendszerbe, elvéve a szemüket a keresőtől. A teljes idejű kézi fókuszgyűrűvel együtt, amely az L-sorozat időjárásállóságát is tartalmazza a robusztus kialakítás érdekében, ezért a fotósok és a filmkészítők minden körülmények között magabiztosan fényképezhetnek.

 

A Canon aszférikus lencse technológiáról központi angol nyelvű oldalunkon olvashat többet: https://global.canon/en/news/2021/20210527.html

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles