26.1 C
Budapest
Saturday, June 22, 2024

Megjelent a NIKKOR Z 20mm f/1.8 S és a NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

KÉT ÚJ NIKKOR Z OBJEKTÍV CSATLAKOZIK A NIKON Z TERMÉKCSALÁDHOZ

 

Hollandia, Amszterdam 2020. február 12.: Napjainkban a Nikon két új NIKKOR Z objektívet is bemutat: a rendkívül nagy látószögű NIKKOR Z 20mm f/1.8 S-t, valamint a NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR zoomos telefotót. Mindkét objektív gyorsan, csendesen és zökkenőmentesen állít élességet, a portól és a nedvességtől való védelem érdekében pedig jól lezárt.

A NIKKOR Z 20mm f/1.8 S kibővíti a nagy teljesítményű Nikon Z család S-sorozatú f/1,8 objektíveit. Ha már a széles sem elég széles, ez a fényes, rendkívül nagy látószögű, 20 mm-es objektív izgalmas választást jelent. A fejlett optikai jellemzők, a széles Z-bajonett és az f/1,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz lenyűgöző teljesítményt nyújtanak minden fényviszonyok között. Az élesség a kép egészén kiemelkedő, és közeli távolságokon is kiemelkedő, a mindössze 0,20 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően. Az ED üveg és a Nikon tükröződésgátló nanokristály bevonata megküzd a szellemképpel és a becsillanásokkal – beállítástól függetlenül ez a tükör nélküli objektív sokkal többet örökít meg a látványtól.

A NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR a Nikon Z családhoz a tökéletes utazóobjektívként csatlakozik, amellyel gazdag részletességű fényképeket és videókat készíthet. A napjainkban elérhető egyik legkompaktabb zoomos telefotóként könnyen elfér a kisebb fotóstáskákban is. A nagyméretű Z-bajonett egyedi kialakítása miatt a nagyobb objektívelemek a hátsó részre kerültek – így az egyensúly és a kezelés kiváló. Az optikai felépítés élénk színekkel és mély kontraszttal rendelkező éles képeket biztosít, akár nagy látószögű, akár telefotó felvételeket készít. Videófelvételek esetén gyönyörű, teljes képes videókat készíthet a fejlett NIKKOR optikának köszönhetően, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a Nikon Z fényképezőgép kitűnő képminőségéből.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere szerint: „Ezen új NIKKOR objektívek további népszerű gyújtótávolságokat is hozzáadnak a Nikon Z rendszerhez. Akár fényképeket, akár videofelvételt készítenek, szűk helyeken vagy kint a természetben, az alkotóknak mostantól még több lehetőségük van arra, hogy a szükséges kreatív eszközökkel reagáljanak helyzetükre.”

Szélesebben, szabadabban. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Nagy fényerejű, f/1,8-as fix rendkívül nagy látószögű tükör nélküli objektív. Lenyűgözően élesség a kép egészén, és ragyogó teljesítmény gyenge fényben is.
Hihetetlen élesség. A kiemelkedő képélesség a közeliknél még látványosabb. A csupán 0,20 m-es minimális fókusztávolság a kompozíció kulcsa az Ön kezébe helyezi – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet.
Gyönyörű háttérelmosás. A fejlett optikai kialakítás remek csillageffektust és természetesnek ható háttérelmosást tesz lehetővé.
Éles, tiszta képek. Az ED-üveg és az aszferikus objektívelemek korrigálják a tengelyes színeltéréseket, és a Nikon tükröződésgátló nanokristály bevonata csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket.
Videófelvételre készen. Az élességállítás gyors, gördülékeny és csendes. Az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.
Időjárásálló. Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és nedvességtől.

 

Minden utazáshoz. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Rendkívül kis méretű, zoomos telefotó. Teljes képes tükör nélküli objektív a 24–200 mm-es nagy látószögtől a zoomos telefotó tartományig.
Utazásra kész. Mindössze 570 g súlyú és könnyedén elfér a kisebb fotóstáskákban is. A zoom zár kapcsoló a tárolás során biztosítja az objektívet annak teljes mértékű behúzásával.
Éles képek közelről is. A minimális fókusztávolság mindössze 24 mm-en mindössze 0,5 m, míg 200 mm-en csak 0,7 m.
Kitűnő választás videókhoz. Gyakorlatilag hangtalan automatikus élességállítás. A „fókuszlégzés” jelentősen csökkent, akárcsak az élesség zoomolás közbeni elállítódása.
Éles, tiszta képek.. Az aszferikus ED üvegelemnek és az aszferikus objektívelemeknek köszönhetően minimális torzítás tapasztalható a zoomtartományban. A Nikon ARNEO bevonata pedig csökkenti a szellemképeket és becsillanásokat a tisztább képek érdekében.
Por- és cseppálló. Az objektív védve van a portól és a nedvességtől. A fluor bevonat hatékonyan taszítja a port és a szennyeződéseket a képminőség feláldozása nélkül.

 

 

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles