29.2 C
Budapest
Tuesday, June 25, 2024

A Canon két új 4K-s videokamerát mutat be: a LEGRIA HF G50 és LEGRIA HF G60 modellt

2019. április 2. – A Canon Europe ma jelenti be, hogy 4K-s LEGRIA videokamera-kínálatát két új modellel bővíti: a LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 modellel. A LEGRIA HF G50 a belépő a 4K világába, jövőbiztos módon, nagyobb felbontásban rögzíti a különleges pillanatokat – a készülék kézi vezérlésű 1/2,3 típusú szenzorral rendelkezik, az elsőrendű képminőséget a prémium optika és feldolgozás biztosítja. A LEGRIA HF G60 1,0 típusú szenzora segítségével a haladó felhasználók élénk, hatásos videókat rögzíthetnek 4K UHD-ban. Ez utóbbi, a Canon által kifejlesztett Dual Pixel CMOS AF-et támogató kamera tökéletesen megfelel azoknak, akik az legapróbb részleteket és a történet dinamizmusát egyaránt rögzítenék.

 

A LEGRIA HF G50: Rögzítsen minden részletet olyan könnyedén, mint a profik

Az új 4K szenzorral rendelkező LEGRIA HF G50 kiemelkedő részletességgel rögzít 4K-ban vagy Full HD-ban, a felhasználó döntése, melyiket tartja a történetéhez szükségesnek. A LEGRIA HF G50 20-szoros optikai zoom lencséje és f/1,8 – f/2,8 maximális rekesznyílása lehetővé teszi a kreativitás határainak tágítását, a mélységélesség jobb szabályozása és a fényszegény környezet kiváló kezelése tisztább és élénkebb tartalom rögzítésére nyújt lehetőséget.

g
g

 

A LEGRIA HF G60: Mesélje el történetét meghökkentően éles 4K minőségben!

A Dual Pixel CMOS AF-et – a Canon jól ismert, szenzorokra támaszkodó fázisérzékelős Auto Focus (AF) technológiáját – támogató LEGRIA HF G60 azokat a lelkes felhasználókat veszi célba, akik szenvedélyeik, fontos családi eseményeik és a vissza nem térő élmények hihetetlenül élénk 4K minőségben szeretnék megőrizni. A Dual Pixel CMOS AF zökkenőmentes, nagy teljesítményű fókuszkövetést és gyors autofókusz beállítást tesz lehetővé, így a felhasználó rendkívül egyszerűen keltheti profinak tűnő fókuszállítás hatását: a kamera kezelője felé mozduló alany éles fókuszban marad, míg a háttér elmosódott marad. Nagy, 1,0 típusú érzékelőjével és a maximális f/2,8 – 4,5 lencserekeszével a LEGRIA HF G60 a mélységélesség folyamatos ellenőrzésére ad módot, igazán elképesztő képminőségben.

g

A kreatív határok tágítása csúcsminőségű funkciók segítségével

Mindkét kamera számos olyan funkcióval vértezi fel a felhasználót, ami művészi képességeiket magasabb szintre emeli: mindkettő rekesznyílása kerek, ami sima bokeh-hatást tesz lehetővé. Emellett a LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 egyaránt erőteljes nagylátószögű húszszoros illetve tizenötszörös optikai zoommal rendelkező lencsével rendelkezik, így a felhasználó elsőrendű minőségben készíthet közeli felvételeket a lényegről. A testreszabható fókuszsebesség mindkét kamera esetében szinte azonnal zökkenőmentes fókuszálásra ad lehetőséget, így előtérbe helyezhetik a filmszerű megjelenést vagy a “pillanat rögzítését” dokumentumfilmek esetében. A visszajátszás gyorsításának vagy lassításának lehetősége mindkét kamera esetében teret nyit a mozgás kreatív alkalmazására, a videótartalom drámai hatásának fokozására. Sőt, a LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 egyaránt támogatja a Canon fejlett Image Stabiliser (IS) képstabilizáló technológiáját. A rázkódásmentes, profi megjelenésű tartalom a kamera fel-le/jobbra-balra mozgásának kiváló minőségű mechanikai kompenzációjával, és a gurulás és dőlés intelligens elektronikus korrekciójával tartható fenn optikailag.

 

Könnyítsen az életén, forgasson, ahogy Ön akar!

A testreszabható beállítások segítségével a lelkes videokészítők saját igényeikre formálhatják a LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 kamerát; ez tökéletes azok számára, akik valamilyen konkrét stílusban akarják felvenni videóikat. A rendkívül jól reagáló, csúcstechnológiás kezelőszervekkel rendelkező két kézikamera kompakt, egyszerűen használható, menet közbeni rögzítésre ideális. Mindkét modell esetében állítható az expozíció, a beépített ND szűrők a rekesznyílást állítják.

Mindkét modell könnyen reagáló, 3,0 hüvelykes (460 000 pont) kapacitív érintőképernyővel és 0,24 hüvelykes, dönthető, nagyfelbontású elektronikus keresővel rendelkezik, így a felhasználó biztos lehet abban, hogy a képkivágás tökéletes lesz. A LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 érzékeny érintőképernyője lehetővé teszi a képkövetés, a fókuszálás és az exponálás korrekcióját, az elektronikus kereső pedig a szűkös és fényben bővelkedő körülmények között is magas színvonalú eredményt biztosít. Emellett mindkét videokamera két SD-kártya foglalattal rendelkezik, így kettős felvétel készítésére is módot ad.

 

Több megy be, több jön ki

A 4K televízióval már rendelkező háztartások számára mindkét készülék ideális, hiszen a felvett videó pompás élességben játszható le. A LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 mini-HDMI csatlakozóval közvetlenül összeköthető a 4K-s televízióval, az elkészült video könnyen és gyorsan megtekinthető.

 

Stephen Hart Dyke, a Canon Europe professzionális képalkotó termékekkel foglalkozó üzletág marketingvezetője megjegyezte: “A Canon összes termékéhez hasonlóan e két videokamerát az ügyfelek igényeit és szükségleteit szem előtt tartva hoztuk létre. A 4K piac fellendülőben van, és a lelkes videósok – az összes lehetőség közül- leginkább tartósan megőrizhetővé kívánják tenni műveiket, amelyeket káprázatos nagyfelbontásban szeretnének látni – ezért egyre inkább “normává” válik a fogyasztó által készített tartalom 4K televízión történő megjelenítése. A LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 a Canon 4K-ready termékeinek bővülő palettájára kerül fel, hiszen ideális megoldást biztosítanak az elsőrendű képminőségből nem engedő, kompakt, könnyen használható videokamerát keresők számára.”

 

A mai termékbejelentéssel párhuzamosan a Canon azt is bejelentette, hogy három kompakt 4K UHD professzionális videokamera, az XA55, XA50 és az XA40 bevezetésével tovább erősíti 4K termékpalettáját.

 

A LEGRIA HF G50 és a LEGRIA HF G60 a világon elsőként a NAB 2019 (április 8-11.) kiállításon a Canon standján mutatkozik be, a központi csarnok C4425-ös területén.

 

A LEGRIA HF G50 legfontosabb jellemzői:

  • 20x optikai zoom
  • 4K szenzor
  • f/1,8 – f/2,8 rekesznyílás
  • Dinamikus üzemmódú képstabilizátor
  • Testreszabható funkciójú tárcsa és gombok

 

A LEGRIA HF G60 legfontosabb jellemzői:

  • 15x optikai zoom
  • 1,0-Type 4K szenzor Dual Pixel CMOS AF funkcióval
  • f/2.8 – f/4.5 rekesznyílás
  • Dinamikus üzemmódú képstabilizátor
  • Testreszabható funkciójú tárcsa és gombok
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
769FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles