26.1 C
Budapest
Saturday, June 22, 2024

A végállomáson

image-Tényleg nem akasz kiszálni? kérdezte pillanatnyi komorsággal hangjában…
A peron szinte teljesen üres volt. Hatvanas éveiben járó, őszes hajú férfi komótosan cserélte a zsákokat a szemetesben…kezein az erek, mint fák kusza gyökérzete, hol eltűnt a vékony bőr alatt, hol kidagadt.
-És innen merre?   kérdezte buzgón mellettem
-Kétfelé.   Mondtam mogorván
-Nélkülem eltévedsz!   csacsogta mosolyogva, és én már már újra bedőltem bájos arcának, csillogó élettel teli szemeinek….
Majd megoldom! vágtam vissza indulatosan, de magamat sem tudtam meggyőzni, hogy valóban dühös vagyok…..
– Kár összetörni a tükröt ha nem tetszik amit benne látsz!  felelte és piciny meleg kezét kezembe csúsztatta….
-És most! Vezess! adta ki a parancsot bohókásan, mintha csak úrnő mondaná az inasának….

Címkék

gondolatokírásokSzösszenetektöredékekSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….

Előző cikk
Következő cikk

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles