4.7 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállítás | fototv.hu

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2009. március 20. és április 26. között, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként, ismételten a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezi meg a XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállítást és a Határnyitás 20 éve – kísérő kiállítást.

   

A több mint egy hónapon át látható tárlat kaland és időutazás a mögöttünk hagyott, de az életünket még mindig befolyásoló 2008-as esztendő eseményei között.

A Magyar Sajtófotó Kiállítást a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztálya által kiírt sajtófotó-pályázat előzi meg, amelyre hivatásos és amatőr fotóriporterek több ezer képet küldenek be. A pályázat és a kiállítás iránti szakmai érdeklődést jelzi, hogy a 2008-as pályázatra 592 szerző pályázott 11 939 felvétellel.

A legtöbb pályamű az emberábrázolás-portré (egyedi), a természet és tudomány (egyedi), a társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi), a művészet (egyedi) és a bulvár, humor, zsáner kategóriában érkezett. Érdekesség még, hogy a tavalyi évhez képest megduplázódott – 124-ről 261-re nőtt – a beadott sorozatok száma a társadalomábrázolás, dokumentarista kategóriában.

A Sajtófotó Pályázat 2008 zsűrizésére 2009. január 16-a és 18-a között került sor a Mai Manó Házban. Az öttagú zsűri elnöke Szigeti Tamás, a Figyelő képszerkesztője. A zsűri tagjai: Kincses Károly fotótörténész, Koncz Zsuzsa szabadfoglalkozású fotóriporter, a Színház című folyóirat képszerkesztője, Pintér Márta, a BEST képszerkesztője és Simon Márk, a 168 Óra fotórovatának vezetője.

Az elmúlt évhez hasonlóan a beérkezett pályaművek elbírálása digitális rendszerben történt. A zsűrizés nyilvános volt, és a www.fotoklikk.hu internetes portálon a zsűrizés teljes időtartama alatt azt bárki figyelemmel kísérhette. A személyes és az internetes érdeklődés is jelentős volt.

A kiállítás 2009. március 20.–április 26. között tekinthető meg a  Magyar Nemzeti Múzeumban.

További információk: www.sf2008.hu

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles