5.4 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Végre megújult a Canon időjáráslló D szériája | fototv.hu

A Canon is frissítette időjárásálló D10 modelljét, így három év után ideje is volt modern formába és a kor technológiáinak megfelelő technikai tudással felvértezve piacra dobnia a megújult PowerShot D20-at.

 

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a nagyteljesítményű PowerShot D20 modellt. A fényképezőgéppel akár szélsőséges körülmények között is kivételes minőségű felvételek, illetve Full HD (1080p) videók rögzíthetők. A víz-, ütés-, fagy- és porálló, robusztus és sportos házban található fejlett képalkotó technológiának köszönhetően a modell ideális megoldás még extrém helyzetekben is.

A PowerShot D20 Canon HS System rendszert tartalmaz mely a 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőt a DIGIC 4 képfeldolgozó processzorral egyesíti, így még rossz fényviszonyok között is lenyűgöző képminőséget biztosít. A kompakt, könnyű, könnyedén hátizsákba csúsztatható vagy karabinerre csatolható gép bármilyen kaland zord körülményeinek ellenáll.

Canon minőség minden felvételen

A csúcsminőségű, 28 mm-es, nagy látószögű Canon objektívnek, és 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően egy egzotikus öböl víz alatti szépségének felfedezésekor, vagy akár egy hegyi túra után a világ tetején állva is pompás, festői látképek rögzíthetők. Az Intelligens képstabilizáló rendszer elemzi a témát, és annak érdekében,hogy a felhasználó rázkódásmentes videókat és éles állóképeket készíthessen, az optikai képstabilizátor hét különböző üzemmódja közül kiválasztja az optimális beállításokat. A Dinamikus képstabilizátor a videofilm készítésekor kompenzálja a kézremegésből és a haladásból származó rázkódást. A Mozgásos képstabilizátor tökéletes, ha egy madárraj repül át a jeleneten, hiszen a képstabilizáló rendszer ilyenkor csak egy irányba stabilizál. A Makró képstabilizátor pedig kiváló egy korallzátony részleteinek rögzítése során.

A Vízalatti makró üzemmód a Gyors autofókusz üzemmóddal együtt biztosítja a gyors és pontos fókuszálást, így a felhasználók a hullámok alatti élővilágot és a közeli részleteket is megörökíthetik. A vízalatti fehéregyensúly pontosságának továbbfejlesztésével, és a gyors beállítás lehetőségével gyönyörű, természetes színekben készíthetők felvételek a víz alatti világról. A külön megvásárolható, külső vakutámogatást biztosító WP-DC45 vízálló tokkal akár 40 m-es mélységben is rögzíthetők felvételek, amely lehetővé teszi a vakmerő utazók számára egy új világ megismerését.

A Kézi éjszakai üzemmóddal a felhasználók sötétben is magabiztosan fényképezhetnek: az üzemmód rögzíti a nagysebességű felvételek sorozatát, majd egyetlen éles, jól exponált képpé egyesít azokat. A Szuperlassú videó móddal pedig kiemelhető a gyors események izgalma.

Készen áll – bármikor és bárhol

A PowerShot D20 akár 10 m mélységig vízálló, és akár -10 °C-os hőmérsékletig ellenáll a dermesztő hidegnek. Az Active Display technológia segítségével egyes funkciók a fényképezőgép házának megérintésével is vezérelhetők, amely megkönnyíti a használatot kesztyű viselésekor. A tartós kialakításnak köszönhetően a gép akár 1,5 m-es zuhanásnak is ellenáll, a homok és por elleni külső szigetelés pedig megvédi a belül található fejlett képalkotó technológiát.

A felhasználók a GPS címkézés és az alacsony energiafogyasztású GPS naplózó funkcióval rögzíthetik az útvonalat, vagy térképet készíthetnek a kalandról. A funkciók lehetővé teszik a képek helyszínadatokkal való felcímkézését, vagy az útvonalak nyomon követését. A felfedezések pedig a mellékelt Map Utility szoftverrel és a Google Earth szolgáltatáson keresztül könnyedén megoszthatók. A Videomontázs mód 720p HD felbontásban rögzíti a fényképek készítése előtti 4 másodpercet, majd egy „így készült” filmmé fűzi össze a nap klipjeit. Így a felhasználók új és izgalmas módon dokumentálhatják élményeiket, a lenyűgöző felvételek történetének elmesélése pedig most még egyszerűbb lesz.

A fényképezőgépen található videofelvételi gombbal a felhasználók azonnal Full HD 1080p videominőségre válhatnak, és az 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően nem maradnak le egyetlen fontos pillanatról sem. A felhasználók a CEC-kompatibilis HDMI csatlakozásnak köszönhetően – amely lehetővé teszi bármely klip megállítását, visszatekerését és újrajátszását egy kompatibilis HDTV távirányítójával – újból átélhetik az élményt egy nagy képernyőn.

Könnyű használat, könnyű felfedezés

A jelenetek egy pillanat alatt tökéletesen rögzíthetők a világos, élénk, 7,5 cm képátlójú, 460.000 képpontos PureColor II 4:3 oldalarányú LCD-kijelző segítségével. A felhasználók a Canon továbbfejlesztett integrált Smart Auto technológiának köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben, széles körű fényképezési tapasztalat nélkül is nagyszerű képeket készíthetnek. A technológia 32 különböző jelenetet érzékel, és annak érdekében, hogy minden kép jól exponált legyen, a legjobb fényképezőgép beállításokat alkalmazza.

A fényképezőgép hét kreatív effektusával minden felvételnek új hatás adható, amely lehetővé teszi a fényképészek számára a világ felfedezését, és annak bemutatását több stílusban is. A miniatűr effektussal makettszerű megjelenést kölcsönözhető a tájképeknek, a halszemobjektívhez hasonló effektus alkalmazásával pedig a világ teljesen egyedi szemszögből mutatható be.

Tartozékok a kalandhoz

A külön megvásárolható tartozékkészlet egy karabinert és csuklópántokat tartalmaz, amelyekkel a fényképezőgép túrázás vagy hegymászás közben is kéznél tartható. Továbbá egy speciális neoprén és egy szilikon tokot a még nagyobb védelem érdekében, valamint egy úszót, amely úszás közben a felszínen tartja a fényképezőgépet. A PowerShot D20 így számos kalandra készen áll.

A PowerShot D20 legfontosabb jellemzői

  • Robusztus kamera; 12,1 megapixeles HS System rendszer
  • Víz-, ütés-, fagy- és porálló
  • 28 mm-es, 5-szörös optikai zoomot biztosító objektív; Intelligens képstabilizáló rendszer
  • GPS
  • 7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II LCD-kijelző
  • Full HD filmek
  • Integrált Smart Auto technológia (32 téma felismerésére képes)
  • Különleges videofelvételi üzemmódok
  • Vízalatti funkciók
  • Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

[1] Az Intelligens képstabilizáló rendszer üzemmódjai: Normál képstabilizátor, Mozgásos képstabilizátor, Makró képstabilizátor, Dinamikus képstabilizátor, Erőteljes képstabilizátor, Dinamikus makró képstabilizátor és Állványos üzemmód

A GPS használata bizonyos országokban és területeken korlátozva lehet. A GPS használata során mindig be kell tartani az adott ország és terület törvényeit és szabályait, figyelembe véve az elektronikus eszközök használatának korlátozásáról szóló esetleges előírásokat is.

Az alacsony energiafogyasztású GPS naplózó funkció több mint 48 órás naplózásra képes

4A Google és a Google Earth a Google Inc. védjegye.

5 Kreatív szűrők: halszem effektus, miniatűr effektus, miniatűr effektus videókban, szuperélénk mód, poszter effektus, játék-fényképezőgép effektus és monokróm effektus

A szolgáltatás nem minden régióban érhető el.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles