21 C
Budapest
Sunday, June 23, 2024

Valósággá vált a Nikon D600 | fototv.hu

A pletykák és a régóta szivárgó információkból összerakott kép hosszú idő után a mai napon összeállt, és a D600 személyében valósággá vált. A Nikon bemutatta a piac jelenleg legolcsóbb full frame DSLR vázát, melyet 24.3 millió képpontos érzékelővel, tömörítetlen 1080p videó kimenettel és kettős kártyafoglalattal vérteztek fel.

Sajtóbejelentés:

Nikon D600 a valaha készült legkisebb és legkönnyebb, teljes képes D-SLR rendszerű Nikon fényképezőgép, mindent megváltoztat a megszállott fotósok életében.

A készülék megkapta a korábban a professzionális modelleknek fenntartott FX-képérzékelőt, így a meglepően könnyű Nikon D600 fényképezőgéppel még több fotós ismerkedhet meg a teljes kép nyújtotta előnyökkel, és magasabb szinten űzheti a fotózást. A fényképezőgép tartománya az igazi nagy látószögtől a szuper telefotóig terjed, ezáltal a fotózás világának új részletei fedezhetők fel. Az így készült, önmagukért beszélő képek tovább növelik a fotózás iránt érzett szenvedélyt.

Dirk Jasper a Nikon Europe professzionális termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: ?Nagy izgalommal várjuk, hogy a Nikon D600 képességei a fotósok még nagyobb táborához vigyék közel az FX-modelleket. Sok lelkes fotós várt már erre a fényképezőgépre. Az a tény, hogy ez a modell a professzionális fényképezőgépek néhány legújabb vívmányát örökölte, jól jelzi, hogy ez a fényképezőgép valóban meg fogja változtatni kategóriájának játékszabályait.?

Kivételes mélység és részletgazdagság

A Nikon új fejlesztésű 24,3 megapixeles FX (teljes képes) formátumú CMOS-érzékelője kiemelkedő részletgazdagságot és tónustartományt biztosít még kevés fény mellett is.

A valódi nagy látószögtől a szuper telefotóig terjedő tartománynak, a 14 bites A/D-konverziónak és a kiváló jel-zaj aránynak köszönhetően a képek nagyszerű minőségűek, a zajtartalom alacsony, a dinamikatartomány pedig még magas ISO-érzékenység esetén is széles.

A beállítható ISO-tartomány 100-tól 6400-ig terjed, ami felfelé 25 600-nak, lefelé pedig 50-nek megfelelő értékig bővíthető. A kevés fény mellett nyújtott teljesítmény kiemelkedő. A fényképező intelligens zajcsökkentési rendszerei a részletek feláldozása nélkül kezelik a zajt, így minden megvilágítási környezetben maximális rugalmasságot biztosítanak, és a képek még alacsony ISO-érték mellett is ragyogóan tiszták és élesek maradnak.

EXPEED 3 képfeldolgozás

A Nikon D600 a Nikon zászlóshajójának számító D4 csúcstechnológiás EXPEED 3 képfeldolgozó rendszerét alkalmazza, így az adatigényes feladatok a sebesség és a minőség feláldozása nélkül hajthatók végre.

A 16 bites képfeldolgozás minden korábbinál gazdagabb színeket és tónusokat kínál. Részletekben és tónusokban gazdag, sima átmenetet biztosít egészen a tiszta fehérig, még ha JPEG formátumban is fényképez.

Rendkívül érzékeny automatikus élességállítási rendszer

A Nikon D600 kiemelkedő minőségben rögzíti a témát minden fényviszonyban, köszönhetően a NikonMulti-CAM4800 39 pontos AF rendszerének, amely a D4 csúcsmodellnél megszokott AF-érzékenységet nyújtja.

Akár kombinált f/8 rekeszértékű objektívekkel is kompatibilis; az érzékenység -1 Fé-ig (ISO 100, 20°C/68°F) állítható, és még a legnehezebb megvilágítási feltételek mellett is éles felvételeket készít. Számos AF-mód (például a dinamikus AF mező és a 3D követés) még a legkisebb témán is megtartja az élességet, bármennyire kiszámíthatatlan is a mozgásuk.

Adásminőségű videó

A Nikon D600 több területű D-videó funkciója a Nikon D800 elismert technológiáján alapul, és a videót készítő fotósok minden rugalmasságra való igényét kielégíti. Több funkció együttesen gondoskodik arról, hogy a nagy formátumú videók készítése a lehető legjobb legyen: egy sor videoalkalmazás, számtalan képkockasebesség és kényelmes, egyéni vezérlők, amelyekkel az élő nézetben is kézben tartható a teljes irányítás.

Képkockasebességek: a teljes HD (1080p) videók 30p, 25p és 24p sebességgel, a 720p formátumú videók pedig 60p, 50p és 25p sebességgel rögzíthetők. A teljes HD videók maximális hossza kb. 29 perc 59 másodperc.

Több területű mód: a teljes HD (1080p) felbontású felvétel mind FX, mind DX formátumban lehetséges, így a kifejezőkészség szabadon szárnyalhat.

Hifi-audióvezérlés: a Nikon D600 modellel készült videóknak nem csak a képe, hanem a hangja is nagyszerű. A mikrofoncsatlakozó segítségével külső sztereó mikrofon használható a kristálytiszta hangrögzítéshez, sőt külső fejhallgató is csatlakoztatható a készülékhez.

Tömörítetlen HDMI-kimenet: a Nikon D600 képes tömörítetlen élő videojelet küldeni 1080p felbontásban külső rögzítőeszközre. Külső monitor észlelése esetén a kimenet automatikusan 1080i felbontásra csökken. A fényképezőgép a tömörítetlen adatokat a megadott képméretben és képkockasebességben küldi. Az átfedő információk azonos időben megjeleníthetők a fényképezőgép TFT-monitorán.

Továbbfejlesztett helyzetfelismerés 2016 képpontos RGB-érzékelővel

A Nikon D600 Fejlett fényképezési helyzetfelismerő rendszere (Advanced Scene Recognition System) a Nikon elismert, 2016 képpontos RGB-fénymérés-érzékelőjét tartalmazza, amely alaposan elemzi az egyes helyzeteket a kimagasló pontosság érdekében. Képes döbbenetes pontossággal felismerni az emberi arcokat a keresőn keresztül, és hallatlan precizitással azonosítja be a helyzet színeit és fényerejét.

A magas szintű helyzetelemzés segít a még pontosabb automatikus élességállításban is, így az automatikus expozíció és az i-TTL vakus expozíció a kompozíciós és világítási helyzetek széles tartományában remekel. A háromdimenziós témakövetés például kimagasló javuláson ment keresztül a kis méretű témák fényképezése esetén.

A Nikon továbbfejlesztette a sokat dicsért ? pontonként kiválasztható vagy konfigurálható, 9, 21 és 39 pontos ? Multi-CAM4800 AF rendszerét alkalmazó, automatikus élességállításért felelős érzékelőt és annak algoritmusait, így a legkisebb használható alacsony megvilágítás -1 Fé-re csökkent (ISO 100, 20°C/68°F) akár f/8 kombinált rekeszérték mellett.

Az egyszerűsített AF-módválasztó (például AF-A, AF-S és AF-C) használata mostantól anélkül is lehetséges, hogy elvenné a szemét a keresőről.

Teljes képes hordozhatóság

A meglepően könnyű Nikon D600 az első teljes képes Nikon kompakt fényképezőgép. E tulajdonságát speciális képátviteli lehetőségekkel kombinálja, így minden téma esetén teljes szabadságot kínál a képek felvételéhez és megosztásához.

Kompakt, könnyű és tartós: a Nikon D600 úgy készült, hogy a legzordabb körülményeknek is ellenálljon. Az első és a hátsó fedele magnéziumötvözet, és csak 760 g a tömege (akkumulátor nélkül). Éppannyira ellenáll az időjárás viszontagságainak, mint a Nikon professzionális D800 SLR modellje: kiválóan tűri a nedvességet és a port.

Hatékony teljesítménykezelés: a D800 átdolgozott áramkörei kb. 900 állókép fényképezését ?, illetve 60 percnyi videó élő nézetben való rögzítését teszik lehetővé? . Mindezt az EN-EL15 lítium-ion akkumulátor egyetlen feltöltésével.

Tárolóeszköz: a nagy sebességű, kettős SD-kártyafoglalatok az SDXC és UHS-I memóriakártyákat támogatják.

Adatátvitel: a Nikon D600 nagy sebességű adatátvitelt kínált USB-kapcsolaton keresztül, illetve az opcionálisWU-1b mobiladapterrel vezeték nélküli képátvitel is lehetséges.

Gyors válasz és intuíció

A Nikon D600 szenvedélyt ébreszt a fényképezés iránt: a rövid válaszidejű, megbízható működés és a praktikusan elhelyezett gombok és vezérlők lágy, kényelmes kezelés biztosítanak, és gondoskodnak a gyors reagáláshoz szükséges rugalmasságról még a legváratlanabb helyzetekben is.

Gyors válasz: az indulási idő körülbelül 0,13 másodperc?

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
769FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles