0 C
Budapest
Sunday, December 10, 2023

Új Sony belépő MILC | fototv.hu

A Sony MILC rendszerének legújabb tagja a NEX-F3 sokkal inkább hasonlít a zászlóshajó 7-es-re, mintsem a korábbi C3 gömbölyded formavilágára. A szögletes design mögött egy 16 megapixeles EXMOR APS HD CMOS szenzor, akár ISO 16 000 érzékenységi maximum és 180 fokban dönthető nagyfelbontású LCD kijelző lapul.

Professzionális képminőség zsebből

Megérkezett a legújabb Sony NEX

Az új Sony NEX-F3 a nehéz tükrös gépek cipekedésre nem vágyó fotósok választása, de a részletgazdag fényképekre és videókra vágyó hobbi fényképészek is szeretni fogják. A cserélhető objektíves kompakt fényképezőgép 180 fokban fordítható LCD kijelzőjének, megnövelt üzemidejének és USB töltőjének köszönhetően ideális társ utazáshoz.

A júniustól elérhető, kisméretű NEX-F3 az E-bajonettes család többi tagjához hasonlóan helytakarékos megoldást kínál a fotózáshoz. A hagyományos DSLR gépekét megközelítő képminőségű, 16.1 megapixeles valós felbontású fényképezőgép Exmor APS HD CMOS képérzékelője alacsony zajszintű és kristálytiszta teljes HD videók (50i/25p) rögzítésére alkalmas.

A Sony NEX-F3 segítségével rendkívül egyszerű önarcképet készíteni. A 180 fokban kifordítható LDC kijelző kartávolságból is tisztán látható és az exponáló gomb kényelmesen elérhető, de akár használhatjuk a mosolyfelismerő automatikus képkészítési funkciót is.

A beépített vaku kiszélesíti a fényképkészítés lehetőségét gyenge fényviszonyok között és belterekben. A sikeres NEX-7 modellben már megismert praktikus felugró vaku segítségével kiegészítő fényforrás nélkül is készíthetőek portrék és egyéb extra megvilágítást igénylő képek. Emellett a Sony NEX-F3 automatikus portrékeretezési funkciója azonosítja a modell helyzetét, és a képet úgy vágja meg, hogy az igazodjon a harmadolásra vonatkozó kompozíciós szabályhoz.

A Clear Image Zoom technológia segítségével a fotósok megduplázhatják az objektívek nagyítási képességeit, mialatt a Sony egyedülálló By Pixel Super Resolition Technology névre keresztelt eljárása fenntartja a tökéletes képminőséget, tónusokat és textúrákat. A fejlett automata üzemmódban a fényképezőgép a helyzetek és helyszínek széles skáláját felismeri, és a beállításokat ezekhez megfelelően igazítja. A fényképezőgép prémium érzetét fokozza a markolat minőségi kialakítása. A megemelt akkumulátor-élettartam egy töltéssel 470 felvétel készítését teszi lehetővé, amely megközelítőleg 18%-os teljesítménynövekedés a NEX-C3 modellhez képest. Az akkumulátor USB kábelen keresztül is tölthető, ami a gépet még jobb útitárssá teszi.

Könnyebb objektív

A Sony NEX-F3 ideális kiegészítője az új SEL18200LE objektív, mely F3.5-6.3 fényerő mellett 18-200 mm-es gyújtótávolságot kínál. A 11-szeres optikai zoommal megegyező nagyítási képesség kiváló hordozhatósággal és rendkívül jó felbontással párosul. Az E-bajonettes objektív kisebb, és 12%-kal kisebb elődjénél, a beépített rázkódáscsökkentő technológia pedig kiegyenlíti a kézremegés hatásait. A kiegészítők közül egyelőre a puha LCS-EMH hordtáska és a nagyobb LCS-EJC3 hordtáska lesz elérhető.

Fontos a környezetvédelem

A NEX-F3 fényképezőgép részben ?SoRPlas? (újrahasznosított Sony műanyag) tűzálló polikarbonát műanyag felhasználásával készült, mely a gyártás során megmaradt kénalapú tűzálló műanyag újrahasznosítása. SoRPlas kiváló hőálló tulajdonságokkal és tartóssággal rendelkezik.

Főbb tulajdonságok:

  • 16.1 megapixeles Exmor? APS HD CMOS szenzor.
  • 180 fokban fordítható LCD kijelző.
  • Beépített vaku a gyenge fényviszonyokhoz.
  • Automatikus arcfelismerés és portrékeretezés a jobb portréfelvételek érdekében.
  • AVCHD (50i/25p) magas felbontású videó.
  • A Clear Image Zoom funkció megduplázza a zoom mértékét, úgy, hogy mindeközben megtartja a teljes felbontást.
  • A fejlett automata mód egyszerűvé teszi a kiváló képek készítését.
  • 470 kép készítéséhez elegendő akkumulátor-élettartam, egyszerű töltés USB kábelen.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,482RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles