22.9 C
Budapest
Sunday, May 26, 2024

Szent-Iványi Réka fotókiállítása | fototv.hu

Nincs abban semmi címmel 2014. április 9-én nyílik Szent-Iványi Réka fotókiállítása a Godot Galériában. Megnyitó: 2014. április 9-én 20 óra.

Fotó: Szent-Iványi Réka

Helyszín:

Godot Galéria

1114 Budapest, Bartók Béla út 11.

web: http://www.godot.hu

Időpont: május 10-ig a galéria nyitva tartási idejében keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között

Hol kezdődik és hol ér véget a privát tér? Kinek a privát tere? A sajátom vagy a fotón ábrázolt személyé? Ki hatol be hová?

Szent-Iványi Réka fotói nem kívánnak provokálni, és mégis azt teszik, nem kívánnak ítélkezni, és mégis megteszik. Provokálnak és ítélkeznek a néző felett, az ?intim? és a ?privát? szót kiabálva. Valójában ?csendes? dokumentumok, a Torgyán becenevű férfi életének lenyomatai, amelyeket Szent-Iványi naturalista módon szelíden az arcunkba vág. A médium a negatív, a tárgy Torgyán mindennapjai. Az édesanyjával, kutyával és macskával egy másfél szobás panelban élő férfi privát terébe behatolva, életének megannyi abszurditásával szembesülve mit teszünk? A fotók egy olyan dimenziót tárnak elénk, ahol nem tudjuk, nem tudhatjuk mennyi ebből maga az ember, mennyi a színjáték, de ezek az egymásra épülő valóság-rétegek adják ki azt a bonyolult szövetet, amit életként, jelen esetben Torgyán privát életeként definiálunk. Az otthon négy fala között egymagunkban és önmagunkban zajló események egy embert érintenek csak: magunkat. Az ilyen eseményekbe történő betekintés egy intim aktus, amely a kitárulkozó személy engedélyéhez kötött. Engedélyt adunk és engedélyt kapunk, intim terek ütközését idézve ezzel elő. Ki hatol be hová?

A sorozat képei olyanok, mint egy erős gyomros, felöklelnek, megragadnak, megölelnek, magadra hagynak. Ezek a képek bemásznak a privát teredbe és számonkérnek.

Ki mersz tárulkozni? Kénytelen leszel. De nincs ebben semmi.

A kiállítás megtekintését 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.

A kiállítás a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának Átlátás 2 című kiállítás- és programsorozatán belül valósul meg.

Kurátor: Ruda Szandra

Megnyitó: 2014. április 9-én 20 óra

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
760FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles