14.2 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Sony FDR-AX100E 4K videókamera | fototv.hu

A Sony bejelentette a világ legkisebb és legkönnyebb 4K videokameráját. 4K technológiával a Full HD felbontásnál négyszer részletesebb, éles videókat készíthetünk. Az AX100 E az első 4K Handycam?, amely hátulról megvilágított, 1.0 típusú Exmor R? CMOS érzékelővel rendelkezik.

Sony FDR-AX100 E videókamera

Sajtóközlemény:

4K kamerát keres? Érdeklődjön a Sonynál

Bemutatkozik a világ legkisebb és legkönnyebb 4K kamerája[i]

A Sony FDR-AX100E 4K Handycam? méretében negyede elődjének[ii], és azoknak készült, akik a különleges pillanatokat 4K felbontásban szeretnék élvezni legújabb 4K televíziójukon.

  • Négyszeres Full HD videofelvétel-készítés
  • A hátulról megvilágított, 1.0 méretű Exmor-R CMOS érzékelővel élethű 4K felvétel még gyenge fényviszonyok között is.
  • Új, BIONZ-X típusú processzor.
  • Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 29 mm-es nagy látószögű objektív 12-szeres optikai zoommal és Steady Shot képstabilizálóval.
  • Professzionális rendszerű vezérlés a manuális gyűrűk segítségével és a beépített ND filterekkel.
  • NFC és Wi-Fi az egyérintéses megosztás és az okostelefonokkal, tabletekkel való vezérlés érdekében.

*4K = 3840×2160 pixel felbontás

A Sony legújabb 4K felbontású Handycam?-je 74%-kal kisebb és 67%-kal könnyebb, mint elődje, az FDR-AX1E. A kategóriákkal kisebb méretű 4K Handycam-ben a Sony legújabb technológiai fejlesztései jelennek meg.

A Sony FDR-AX100E az első 4K Handycam?, amely hátulról megvilágított, 1.0 típusú Exmor R? CMOS érzékelővel rendelkezik. A nem professzionális kameráknál szokatlan nagy érzékelőnek köszönhetően a kamera hibátlanul rögzít a Full HD felbontásnál négyszer részletesebb 4K Ultra HD (3840×2160 képpont) képminőségben. A bokeh-hatás azaz a mélységéletlenséggel való játék a téma kiemelése a háttérből ennél a szenzorméretnél kezd el élni, és akár nagylátószögű tartományban is el tudjuk életleníteni a hátteret, ami a kisméretű szenzorral ellátott kamerákkal lehetetlen volt.

Az AX100E 12-szeres optikai zoomra képes Zeiss? Vario-Sonnar T objektívet használ.

A kamera 4K érzékelője a Sony nagy teljesítményű BIONZ X képfeldolgozó processzorával párosul, amely területspecifikus zajcsökkentő és részlet-reprodukáló technológia alkalmazásával biztosítja a kivételesen részletgazdag, élénk és élethű felvételek készítését. A Cinematone Gamma/ Colour funkció használatával progresszív 25p felvétel készítésével mozi hangulatú színvilágot kaphatunk.

A Handycam AX100E egy újonnan kifejlesztett, 12-szeres optikai zoomra képes Zeiss? Vario-Sonnar T objektívet használ, melyet kifejezetten 4K felvételekhez finomhangoltak. A 11 csoportban 17 lencsét tartalmazó rendszerben AA (advanced aspherical) és ED lencsetagok is helyet kaptak.

Az 1.0 típusú szenzor, a BIONZ X processzor és a 7 lamellás rekesszel ellátott ZEISS objektív harmonikus együttműködése hibátlan video- és fotófelvételeket biztosít, és megadja a lehetőséget az impresszív kis mélységélességű képek készítésére is. Az optikai képstabilizálónak köszönhetően a kamerát kézben tartva is rázkódásmentes felvétel készíthető.

Az AX100E az első 4K videókamera, amely hátulról megvilágított, 1.0 típusú Exmor R? CMOS érzékelőve

A Dual Video Recording opcióval egyidejűleg készíthetünk nagyfelbontású filmfelvételeket és azonnal megosztható MP4 fájlokat. Legnagyobb felbontású felvételeket XAVC S (4K/60Mbps vagy HD/50Mbps-ig) vagy AVCHD formátumokban rögzíthetünk, miközben egy jóval kompaktabb, alacsony felbontású film is készül MP4 formátumban.

A kamera HD minőségben (1280×720) másodpercenként 120 képkockával is képes rögzíteni[iii], így a film visszajátszásakor lassított felvételt láthatunk.

A videofelvételek és képek lejátszása 4K felbontásra képes televízión egyszerű HDMI csatlakozással megoldható. Ha a 4K felbontású felvételünket Full HD televízión szeretnénk megnézni a Super-sampled Full HD Play back opció automatikusan kiváló minőségű Full HD felbontásúra konvertálja a felvételeket. További extra, hogy a 4K felvételek visszajátszása során elég csak megérinteni a kamera kijelzőjét, és az automatikusan körülvágja a megérintett területet a Full HD minőségben történő lejátszáshoz.

A Sony FDR-AX100 E kamera könnyen kezelhető, kis méretű kamera.

Kényelmes és professzionális kreatív lehetőségek

A kamera beépített ND szűrővel rendelkezik, 1/4, 1/16, 1/64. Kreativitásunk kibontakoztatására a szabadon állítható záridővel és rekesszel további lehetőséget kapunk. A nagyméretű szenzorral kiegészítve ezekkel a funkciókkal még napsütéses időben is elérhető a kis mélységélesség.

A kézre álló objektívgyűrűnek köszönhetően könnyen állíthatjuk be a fókuszt vagy a zoomot és az expozíciós értéket. A videózás rajongói értékelni fogják az oldalra szerelt vezérlőtárcsát is, amelyhez olyan funkciók rendelhetők, mint a gain vagy a fényerő szabályozása.

Az újdonságok között szerepel a My Voice Cancelling funkció is, amely automatikusan lecsökkenti a közvetlenül a kamera mögül érkező hangokat, miközben az elölről érkező hang sértetlen marad. Ennek köszönhetően kiszűrhetőek a korábbi kellemetlen mellékzajok, és a felvétel tárgyának hangjaira koncentrálhatunk.

Vezeték nélküli kapcsolódás telefonhoz, tablethez és tévéhez

A beépített Wifi és az NFC lehetővé teszik, hogy kép- és videofelvételeinket egyetlen érintéssel, vezeték használata nélkül megjelenítsük okostelefonunkon vagy tabletünkön. Ehhez mindössze az iOS és Android készülékekre is ingyenesen elérhető PlayMemories Mobile alkalmazást kell letöltenünk.

Wi-Fi-n keresztül a kamerán tárolt tartalom a tévé képernyőjén is lejátszható (DLNA renderelővel kompatibilis tv és elérési pont esetén, XAVC S formátummal nem kompatibilis).

Az NFC-képes mobiltelefonnal összeérintve a kamera Smart Remote Control távirányító funkciót is aktiválja. Ez a lehetőség különösen hasznos olyankor, amikor a csoportos vagy szóló felvételek rögzítésénél nem kívánunk a kamera és a felvétel helyszíne között oda-vissza rohangálni.

Az új FDR-AX100E 4K kamera 2014-től lesz kapható Európában.

[i] Az XAVC S formátumú felvételre képes 4K kamerák között, a sajtóközlemény kiadásának időpontjában.

[ii] FDR-AX1E

[iii] A legjobb képminőség, amelyet Handycam? ilyen képráta esetén elért.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles