21 C
Budapest
Sunday, June 23, 2024

Sony Cyber-shot DSC-RX1R | fototv.hu

A Sony apró, ám igen lényeges részletében változtatta meg a tavaly debütáló, a világ első full frame érzékelős kompaktját a Cyber-shot RX1-et. Az RX1R-ből ugyanis hiányzik az érzékelő előtt található aluláteresztő szűrő, így tökéleteítették tovább a képminőséget.

Sony Cyber-shot DSC-RX1R

Több gyártó készít OLPF (optical low-pass filter), azaz optikai aluláteresztő szűrő nélkül fényképezőgépeket, ez ugyanis csökkenti a vonalélességet. A Sony RX1 presztizs kompaktját a Photokinán mutatták be és korábban mi is készítettünk tesztvideót készülékről. A képminőségre bár nem igazán lehetett panaszunk, azt tudjuk mindent lehet tökéletesíteni, így reális döntés volt az AA szűrő eltávolítása a képfeldolgozás ehhez történő finomhangolása.

Sony Cyber-shot DSC-RX1R

Sony Cyber-shot DSC-RX1R személyében tehát egy még kiválóbb képminőségű 24 megapixeles, f2 fényerejű 35mm-es Zeiss optikájú  szuper kompaktot kapunk, Európában 2800 eurós áron kerül a boltokba hónapokon belül.

Sony Cyber-shot DSC-RX1R

Sajtóbejelentés:

Itt az RX1 lánytestvére: RX1R

A többszörösen díjazott Cyber-shot? RX1 elképesztő képalkotó erejére építve az RX1R új fejezetet nyit a profi zsebkamerák történetében.

Hasonlóan más DSLR fényképezőgépekhez, az eredeti Cyber-shot? RX1 szenzora előtt egy optikai szűrő (OLPF) található a nem kívánt fényhatások visszafogására. Az RX1R egyik legfőbb újítása az, hogy a részletek hibátlan rögzítését ezen szűrő levételével valósítja meg elmosódás nélkül. Az OLPF eltávolításának kompenzálására a kamera adatfeldolgozó funkcióit úgy optimalizálták a készítők, hogy a képélesség az objektív és a szenzorok teljesítményének romlása nélkül maradjon meg.

Bár elődjének méreteit és súlyát örökölte, az RX1R még több előnnyel szolgál a fotósok számára azzal, hogy új szintre emeli a természetes és részletgazdag képminőség fogalmát. A TRILUMINOS? Colour technológiával kompatibilis fényképezőgép felvételeit még gazdagabb és természetesebb színvilággal adja vissza a legújabb BRAVIA televíziók TRILUMINOS? képernyője. A tökéletes audiovizuális felvételek készítéséhez egy sztereó mikrofon is csatlakoztatható, ami a full HD kép- és hanganyagok még tisztább rögzítését teszi lehetővé.*

A 2012 szeptemberében bemutatott Cyber-shot? DSC-RX1 a világ első rögzített fókusztávolságú objektívvel rendelkező fényképezőgépe egy 35 mm-es full frame 24,3 megapixeles szenzorral. Több nívós európai díj között a TIPA (Technical Image Press Association) 2013-as ?Legjobb Analóg Kamerának? járó elismerését is bezsebelte.

A Cyber-shot? RX1R full frame kompakt fényképezőgép elérhető lesz Európa-szerte 2013 augusztusától.

*Moaré és/vagy egyéb színes mellékzajok megjelenhetnek néhány fotózási helyzetben. A készülék színreprodukciós teljesítménye az RX1-gyel megegyezik.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,502RajongókTetszik
197KövetőKövetés
769FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles