12 C
Budapest
Saturday, April 27, 2024

Sony Alpha NEX-5T | fototv.hu

A Sony frissítette NEX cserélhető objektíves kompakt rendszerének 5-ös sorozatát, az Alpha NEX-5T gyakorlatilag két dologban különbözik az egy évvel korábban bejelentett 5R elődtől, belerakták a Sony gépek kötelező NFC funkcióját és szerencsére az eddigieknél kedvezőbb bevezető áron dobják majd piacra.

Sony NEX-5T

Kialakítás és funkcionalitás szempontjából a Sony Alpha NEX-5T szinte teljesen megegyezik a NEX-5R készülékkel. Az igazi újdonságot a WiFi funkciókban kell keresni, a frissített modell ugyanis NFC képes, azaz támogatja az egy érintéses vezetéknélküli készülék párosítást. Elég csak az okastelefonnunk vagy táblagépünk közvetlen közelébe rakni és máris elindul a két kütyü közötti kommunikáció, a megfelelő applikáció segítségével például távirányíthatjuk a fényképezőgépet. WiFi-n keresztül pedig már 15 alkalmazást tudunk közvetlenül a NEX-5T-re letölteni, elérhetővé téve pl. a közvetlen Facebook vagy Flickr megosztást.

Sony NEX-5T

A készülék fehér, ezüst és fekete színben lesz elérhető már szeptembertől, az USA-ban az elődökhöz képest kedvezőbb induló áron debütál a NEX-5T. 700 dolláros áron lesz a KIT verzió a 16-50mm-es powerzoom objektívvel, mely oldalán videózást segítő zoomkar is található. A vázért 550 dollárt kérnek majd.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
698FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles