26.9 C
Budapest
szombat, augusztus 13, 2022
Kezdőlap!frissítveRicoh CX1 - VGA LCD kijelzővel | fototv.hu

Ricoh CX1 – VGA LCD kijelzővel | fototv.hu

A sokak számára némileg ismeretlen márkanév mögött számos innováció bújik meg; ütés és vízálló kamerák, 24 mm-es induló nagylátószöggel rendelkező nagytudású kompaktok jellemzik a Ricoh-t. Készülékei, évek óta a konkurens gyártókat megelőzve – még az alapmodelleket is beleérve   – 28mm-es objektívvel vannak szerelve.

 

 

A gyártó CX1-re keresztelt fényképezőgépe 9,28 megapixeles CMOS szentorral dolgozik. Ami nem újdonság a gyártótól, hogy ez a modell is 28mm-es nagylátószögű lencsével rendelkezik, átfogása 28-200 ekvivalens értéket mutat. Az objektív nem okoz meglepetést – ahogy Ricoh fényképezőgép esetében már megszokhattuk – 1 cm -es közelponttal készíthetünk vele makrófelvételeket. Mivel egy 7x-es átfogású prémium kategóriájú fényképezőgépnél már alapelvárás a megfelelő stabilizálás, ezért a CX1 modell CCD elmozgatásos elven működő képstabilizáló rendszert kapott.


A gyártóra jellemzően nincs agyonbonyolítva a készülék, viszont 14 felvételi móddal, VGA felbontású videófelvétellel, manuális élességállítással rendelkezik, megfűszerezve egy – két extrával:

3"-os, közel egy megapixel (920 000 képpont) felbontású LCD kijelző, a teljes felbontással dolgozó 4 fps sorozatfelvétel, illetve a szöveges dokumentumokhoz optimalizált, perspektívikus rövidülést kompenzáló „repró” funkció.

Megjelenésében igazi Ricoh, az R széria modelljeinek a mása, szemmel láthatóan a gyártó nem törekszik a dizájn megújítására. A fényképezőgép fekete, ezüst és Champagne Rose színverziókban lesz elérhető.

 

A CX1 SD/SDHC kártyákat fogad, a tartozék lithium-ion akkumulátorral akár 270 felvételt is készíthetünk.

Termékfotók:

 

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
kevés felhő
26.9 ° C
27.5 °
26.3 °
47 %
1.8kmh
20 %
szo
30 °
vas
32 °
hét
34 °
ked
35 °
sze
36 °

További friss hírek