29.2 C
Budapest
Tuesday, June 18, 2024

RANDOM:15 – Fotópályázat | fototv.hu

A RANDOM:15 fotópályázat idei kiállítás témája: ÉLET-TEREK. A pályázat leadási határideje: 2015. június 7. A RANDOM:15 2015. november 6. és december 11. között a kArton galériában lesz látható, kurátora Böröczfy Virág művészettörténész.

Random:15 fotópályázati kiírás

A kortárs fotográfiát, digitális média és videó projekteket is bemutató RANDOMkiállítás sorozat 2015-ben is meghirdeti csoportos kiállításra invitáló pályázati felhívását.

A RANDOM:15 2015. november 6. és december 11. között a  kArton galériában lesz látható, kurátora Böröczfy Virág művészettörténész.

A 2015-ös kiállítás témája:ÉLET-TEREK

A kiállítás az emberi élettér, az őt körülvevő környezet viszonyrendszere körül épül fel. Ez a tér lehet természetes vagy épített, ember által konstruált tér, illetve ennek valamilyen együttese. Az emberi környezetbe beletartozik a személyes terünk, amiben a mindennapokat éljük éppúgy, mint azok a helyek, ahol nap, mint nap megfordulunk, vagy csak néha áthaladunk rajta. Óhatatlanul kialakítunk közben bizonyos viszonyt ezekkel a helyszínekkel, vannak köztük olyanok, amelyeket fontosnak tartunk, kedvelünk, másokat pedig éppen ellenkezőleg. Vannak olyan helyek, amik megmaradnak az emlékezetünkben, másokat pedig észre sem veszünk. Tevékenységünkkel pedig folyamatosan formáljuk, átalakítjuk a körülöttünk élő világot. Felmerülhet a kérdés: mit árul el az emberi környezet a benne élőkről? Milyenné alakítjuk saját életterünket, hogyan élünk benne, milyen nyomot hagyunk magunk után?

Pályázati feltételek: A kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól és  nemzetiségtől függetlenül. A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó  projektekkel is lehet jelentkezni. A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa leírt  eredeti koncepció és installáció szerint kiállításra kész módon készíti el. A pályázó vállalja, hogy nyertes pályázata esetén 2000 Forinttal hozzájárul a kiállítás létrejöttéhez.

Beadási feltételek: A ?Pályázat? tárggyal megjelölt e-mailt a randomxhibition@gmail.com emailcímre várjuk az alábbiak szerint:  Alkotónként maximum 10 kép, vagy 3 digitális/video munka.

Fotográfiák beadási paramétere: 72 dpi, hosszabbik oldal 600 pixel, jpg/RGB formátum.Fájlnév: alkotó neve_kép címe_sorszám. Pl.: MarcosLopez_PopLatino_1

Video munkák beadási paramétere: Video megosztó portálra feltöltött munkák elérhetőségét várjuk.(Jelszóval védett megosztónál kérjük a jelszó megadását is!)     A munka rövid szöveges bemutatása (max.300 szó).    Az alkotó művészeti munkásságát bemutató önéletrajz. Nevezési díj nincs, a nyertes pályázó vállalja a 2000 Ft-os hozzájárulást.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,504RajongókTetszik
197KövetőKövetés
767FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles