18.2 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Panasonic Lumix LX7 – ez egészen el lett találva | fototv.hu

Ismét kiváló taggal bővült a Panasonic presztízs kompakt termékcsaládja, a híres LX széria. A nagy tudású és manuális beállítások garmadáját tartogató Lumix LX7 ráadásul ”kevés” pixelt kapott az érzékelőjére, így a 10 megapixeles MOS szenzor kiváló képminőségre képes.

 

Ráadásul az objektív sem egy átlagos darab, a 24mm ekv. értéktől induló 3.8x átfogású Leica lencserendszerbe különleges elemek is belekerültek a képminőség maximalizálásnak érdekében. A fényerő is kiváló f1.4 és 2.3 közötti kezdő blendenyílással kalkulálhatunk gyújtótáv állástól függően.

Kiemelendő a kézi vezérlés szempontjából fontos manuális blendegyűrű az LX7 objektívjén, sőt még a megszokott képméretarány választó is elfért az alig kilógó objektívtubuson. A hátoldalon találunk egy új benyomható léptető tárcsaszerűséget, mellyel többek között a beépített ND szűrűt szabályozhatjuk.

A 10 megapixeles MOS szenzor bár nem extra nagyméretű, a jó pixelsűrűségnek köszönhetően jó jel/zaj aránnyal számolhatunk ISO 12800-as maximális érzékenység mellett. Videókat FullHD felbontásban rögzíthetünk 50 kép/mp frissítés mellett.

LUMIX LX7 – Nagyobb kifejezőerő

A Panasonic legújabb, legkorszerűbbprémiumkategóriás kompakt digitálisfényképezőgépe, a LUMIX LX7 olyan, a kreatívönkifejezéstszolgálóeszköz, amelycsúcsminőségűképalkotótechnológiátéstovábbfejlesztettmanuálisvezérléstbiztosít a felhasználókszámára. Az F1,4-es rekeszértéketkínáló, egyedülálló LEICA DC VARIO-SUMMILUX objektívfényáteresztésiképességerendkívülmagas, ezérta géprendkívülgyengefényviszonyokmellettisnagyszerűenhasználható. A sokoldalúexponálási módok mozgásba hozzák a fotós képzeletét – a LUMIX LX7 a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelel.

Még jobb képminőség

A LUMIX LX7 legújabb tervezésű LEICA DC VARIO-SUMMILUX F1,4-2,3 objektív – a 10,1 megapixeles, nagy érzékenységű MOS érzékelővel és a Venus Engine VII FHD képfeldolgozó egységgel kombinálva – lélegzetelállító felvételek készítésére alkalmas még gyenge fényviszonyok mellett is. Az F1,4-es maximális rekeszérték lehetővé teszi, hogy valódi mélységet adjunk egy mezőről készült képnek, ezzel a fényképezőgép jelentősen kitágítja a kreatív önkifejezés lehetőségeit. A csúcstechnológiát képviselő objektív a közeli, makrofelvételek készítésére is kiválóan alkalmas: például fényképezhetünk vele virágszirmokat és rovarokat. A sötét, árnyékos helyeken is eredményesen fotózhatunk vele, ahol nagyobb expozíciós értékre van szükség, például árnyékos erdők mélyén vagy ódon épületek termeiben.


A 24 milliméteres, különlegesen nagy látószögű, nanorészecskés bevonattal ellátott objektívvel kedvünk szerint megkomponálhatjuk a képet, miközben a széles horizontot átfogó tájképek esetén a szélek csak minimális mértékben torzulnak. Lenyűgöző, élethű, zajmentes, borotvaéles fényképek készíthetők.

Nagy érzékenység, magas minőség

A 10,1 megapixeles MOS érzékelővel felszerelt és 80-tól 12800-as ISO értékig állítható fényérzékenységgel rendelkező LUMIX LX7 fényképezőgép a prémium kompakt kategórián belül is jelentős technológiai előrelépést képvisel a képminőség terén: nagy képfelbontás és alacsony zajszint jellemzi még gyenge fényviszonyok mellett is. A fejlesztések a mozgóképfelvételek minőségét is érintették: az 1920×1080, 50p Full HD videofelvétel mind AVCHD, mind MP4 kimeneti formátumban elérhető. 

Kreatív vezérlés, számtalanbeállítási lehetőség

A LUMIX LX7 fényképezőgépet úgy tervezték, hogy használója szabadon beállíthassa a képlágyítást és a fényességet, illetve alakíthassa a kép színezetét, így a lehető legnagyobb mértékben engedi kibontakoztatni a fényképező kreativitását. A rekeszállító gyűrű és a hátoldali „turn&push” tárcsa bármilyen expozíciós érték kényelmes és gyors beállítását lehetővé teszi. A blendeérték gyűrűn történő állításával nagyon pontosan szabályozható a bejutó fény mennyisége, amelynek segítségével finom képlágyító effekteket lehet elérni. Mindezeken túl a LUMIX LX7 beépített ND-szűrővel intuitív exponálási idővezérlést tesz lehetővé, amivel különösen az égbolt vagy az áramló víz képe ragadható meg szépen.

Határtalan kreativitás fix objektíves fényképezőgéppel

A Panasonic Európai Fogyasztói Marketing központjának LUMIX termékekért felelős termékmenedzsere, Sebastian Drawert elmondta: “A LUMIX „LX” termékcsaládunk arról ismert, hogy folyamatosan emeli a követelményszintet a prémium kategóriás kompakt fényképezőgépek kategóriáján belül. Meggyőződésünk, hogy a LUMIX LX7-tel egy olyan gépet sikerült megalkotnunk, amely a kreativitásukra nagyban hagyatkozó, lelkes fotósoknak válik hasznára. A továbbfejlesztett LEICA objektív az új képalkotó eljárásokkal kiegészülve kimagasló képminőséget nyújt bármilyen helyzetben. A felvételek készítésekor rendelkezésre álló sokoldalú állíthatóság a kompakt fényképezőgépek kategóriájában egyedülálló módon biztosít teret az egyéni kreativitásnak.”

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles