5.3 C
Budapest
Monday, April 22, 2024

Pályázati felhívás a 2012-es Fotóhónapra | fototv.hu

Idén novemberben is lesz Fotóhónap, melyre március 30-ig lehet pályázni egyéni- vagy csoportos kiállítások képanyagaival. A Magyar Fotóművészek Szövetsége által rendezett nagyszabású kiállítás sorozat programjában résztvevő tárlatok használhatják a rendezvénysorozat hivatalos logóját és bekerülnek a programfüzetekbe.  

A MAGYAR FOTÓMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

FOTÓHÓNAP 2012

 

A pályázat célja: 2012 novemberében a fotófesztivál megrendezésével a mai fotográfiai élet értékeinek bemutatása, kiállítások, szakmai rendezvények szervezése.

A pályázat mindenki számára nyitott. Nemcsak egyéni fotográfusok pályázhatnak, hanem alkotócsoportok, fotós szervezetek, kiállítási intézmények is.

Pályázni kész – eddig még be nem mutatott – anyag kiállítási tervével, a reménybeli kiállítóhely befogadó nyilatkozatával és a teljes lebonyolítás vállalásával lehet. A pályázatban kérjük megjelölni a lebonyolításért felelős személyt, annak pontos elérhetőségével együtt. A kiállítás költségeit a szervezőnek kell fedeznie, általa megszerzett forrásból.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége az elfogadott pályázatok fölött védnökséget vállal. A FOTÓHÓNAP 2012 keretében megnyíló kiállítások, rendezvények szerepelnek a program műsorfüzetében, jogosultak a FOTÓHÓNAP 2012 logójának használatára, és számíthatnak az írott és elektronikus sajtó megkülönböztetett figyelmére.

Pályázatot csak kitöltött adatlappal együtt fogadunk el, amely a Szövetség titkárságán személyesen átvehető, honlapunkról letölthető (www.fotomuveszek.hu) vagy felbélyegzett, kis méretű válaszborítékkal igényelhető. A pályázati adatlap sokszorosítható.

Minden pályázathoz külön adatlap kitöltése szükséges. A kitöltött pályázati adatlaphoz az alábbi mellékleteket kérjük:

kiállításoknál a meglévő, illetve tervezett kiállítás szöveges ismertetése, a képek megítéléséhez szükséges 13×18 cm vagy 18×24 cm méretű papírképek vagy CD-re mentett, jó minőségben szkennelt nézőképek vagy fájlok benyújtása, az alkotó(k) rövid szakmai életrajza, esetleg portréja (csoport, közösség, szervezet, intézmény esetében értelemszerűen a tevékenység ismertetése);

rendezvények (szimpóziumok, konferenciák, a művészeket, különböző irányzatokat, a szakirodalmat, a szaksajtót bemutató, népszerűsítő közönségtalálkozók, workshopok, elméleti, kutatási, művészeti és technikai témájú vitaestek, előadások, diavetítések, diaporáma-bemutatók stb.) esetén a téma szöveges ismertetése.

Beérkezési határidő: 2012. március 30.

Cím: Magyar Fotóművészek Szövetsége, 1065 Budapest, Nagymező u. 20., II. emelet

Felvilágosítás: 061-311-2626

Az ügyvezető kuratórium a beérkezett pályázatokat 2012. április 15-éig bírálja el, ezt követően minden pályázót írásban értesít a döntésről.

 A FOTÓHÓNAP 2012 kuratóriuma

A pályázati adatlapot letölthed közvetlenül a FotoTV-ről ITT

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles