12 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Pálya Zsófia: Átlagmagyar | fototv.hu

A Mai Manó Ház Verzó Online Galériában 2013. július 18-tól Pálya Zsófia portrésorozata.

A képek megtekinthetők: http://www.maimano.hu/verzo/palyi_zsofia.html

Kurátor: Csizek Gabriella

Átlagmagyar kiállítás képe

Csoportkép egyenként

Pályi Zsófia portrésorozatai köztereken készült egyenkénti ?csoportképek?. Az aluljáróban, a téren vagy éppen az egyetemi előadóterem napról-napra változó táblája előtt ad hoc kialakított fotóstúdiókban a feltett kérdésre választ adók arcképeinek sorozata.

Nem reprezentatív mintavételen alapulnak, hanem a véletlenben rejlő életszerűséget felhasználó körképek a választások előttről, a nem létező, ám a fotográfián láthatóvá váló ?átlagmagyar?okról, illetve az Első Magyar Egyetemfoglalók esetében a választott közös helyzetben szereplőkről.

Mindhárom sorozatban, nemcsak az egyéni alternatívák és választások jelennek meg, hanem a szériában válnak megmutathatóvá az ?ott és akkor? közösségének különböző arcai is, a hiteles kérdések érvényes válaszaival. Maguk a sorozatok ötvözik a létrehozás, megrendezés akcióját és az eredmény ?részre hajlás és érdek nélküli? dokumentálását.

Ezek a nagyon pontos, szinte szikár állítások a nézőre hagyják a további kérdések megválaszolását, amelyek a képaláírások elolvasta után még inkább sokasodnak.

Csizek Gabriella

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
698FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles