11.8 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Olympus TOUGH TG-860 | fototv.hu

Az Olympus bejelentette legújabb fényképezőgépét a Stylus Tough TG-860-at, amely kategóriájában a legnagyobb optikával rendelkező (21-105 mm) kompakt gép. Tűéles fotók, bemozdulás-mentes selfiek, porálló, vízálló, ütésálló, törésálló. A Tough TG-860 március közepétől, fehér, narancssárga és fekete színben kerül a boltokba.

Olympus TOUGH TG-860-hoz kapható különböző kiegészítő termék is.

Olympus TOUGH TG-860 főbb jellemzői:

  • Méretei: 112,9 × 64,1 × 27,6 mm
  • Súly: 224 g
  • A kategória legjobbjának számító extra-nagylátószögű optika: 21-105mm* 5x optikai zoommal, akciófotókhoz és selfie-khez fejlesztve
  • Extrém robusztus, kiváló minőségű felépítés az outdoor sportok szerelmeseinek, a legkeményebb körülmények között is gondtalan felvételkészítéshez
  • Vízálló 15m** mélységig
  • Ütésálló 2,1m** magasságig
  • Törésálló 100kg** terhelésig
  • Fagyálló -10°C** hőmérsékletig
  • Egyszerű selfie-készítés a dönthető és forgatható, 3? méretű LCD kijelzőnek, az elöl elhelyezett Face gombnak és az automatikus Self Portrait (Önarckép) módnak köszönhetően
  • Beépített WiFi, okostelefonon keresztül, az Olympus OI.Share alkalmazással történő távirányításhoz és megosztáshoz
  • GPS a pontos és teljes helyadatok rögzítéséhez világszerte, mindössze 10 másodperc alatt
  • Sport Cam üzemmód a kiváló minőségű, szélesvásznú videók felvételéhez különféle formátumban – Sport Burst mód a különleges sorozatképekhez
  • Kesztyűvel is üzemeltethető, egyszerűen elérhető kezelőszervek és változtatható funkciójú gomb az egykezes, outdoor használathoz.

Sajtóbejelentés:

Az Olympus TOUGH TG-860 mindent megad, amire az akciódús élet szerelmeseinek szüksége lehet ? mint az extra-nagylátószögű optika, egykezes vezérlés, ?selfie-barát? elforgatható LCD kijelző, vagy az opcionális külső hám.

A legnagyobb nagylátószög bevetésre kész

Február 5, Prága ? Mountain bike-kal lefelé száguldva a hegyről, vagy hullámokat vadászva kite-tal ? ha meg akarjuk örökíteni az akciót, egy extra-nagylátószögű fényképezőgépre lesz szükségünk, főleg, ha egy kézzel, egyszeri lehetőséggel gazdálkodva kell megoldanunk a feladatot. Ezért választotta az Olympus új STYLUS Tough TG-860 fényképezőgépébe a kompakt fényképezőgépek kategóriájában elérhető legnagyobb látószögű optikát (21-105mm*). Ráadásul itt többről van szó, mint egy exponáló gomb használatáról: az adrenalin rajongói a tűéles fotókat, bemozdulás-menetes selfie-ket, illetve a többféle formátumú videókat akció közben, kesztyűben, vagy anélkül, jobb-, vagy balkézzel is elkészíthetik. Hogy egy kezünket szabaddá tegyük, használhatjuk az új sport tokot, mely gyakorlatilag egy extra biztonságot nyújtó hám. Sőt ? a dönthető LCD által a selfie-k és minden más felvétel készítése igencsak egyszerű még akkor is, ha az extrém látószög miatt nem látjuk a gép hátulját. A TG-860 használói fényképezőgépüket akár okostelefonról, WiFi-n keresztül távirányítással vezérelhetik, illetve a GPS-koordinátákkal felvértezett felvételeket közösségi oldalakon oszthatják meg ? az Olympus OI.Share alkalmazással, gyakorlatilag bárhonnan. A TG-860 pontosan a bárhová elvihető fényképezőgépet definiálja. Porálló, vízálló 15m vízmélységig**, ütésálló 2,1m magasságból történő leejtésig**, törésálló 100kg** terhelésig, illetve fagyálló -10°C hőmérsékletig**. Március közepétől a boltokban ? MyOlympus tagként online regisztrálva 6 hónap jótállási idő hosszabbítással***.

TOUGH TG-860-nál gondoltak a selfiek kedvelőire, elöl Face gomb és Self Portrait mód található.

Még nagyobb látószög

A Tough névhez és elődeihez méltóan az új TG-860 is végigment minden vizsgálaton, ahol leejtették, fagyasztották és elmerítették**. És a tömítések tömítenek, a szegecsek tartanak, a képek pedig tökéletes képek maradnak. Az új Tough a képminőség tesztelését is könnyedén veszi ragyogó színeivel. És ez a minőség most kiegészül a szuper-nagylátószögű közelképekkel ? köszönhetően a kompakt outdoor gépek kategóriájában elérhető legnagyobb látószögű optikának. Az 5x optikai zoommal ellátott 21-105mm* optika lehetővé teszi, hogy a téma teljes egészében beleférjen a képbe ? különösen a csoport-selfiek esetében. Kisebb látószöggel rendelkező optikákkal nem nehéz lehagyni egy fület, kart, vagy egy teljes embert és a képminőség eleve romolhat a nagylátószög tartományban. A 16 megapixeles, hátulról megvilágított CMOS szenzor és a nagyteljesítményű TruePic VII processzor biztosítja, hogy a nagylátószögű optika képességei széltől szélig tökéletes minőségű végeredményt hozzanak, gyorsmozgású témák és gyenge fényviszonyok esetén is. Sőt, a TG-860 automatikusan kompenzálja az olyan hatásokat, melyek egyébként lerontanák a nagyszerű fotókat (például amikor az arcok természetellenesen nagynak látszanak).

Olympus TOUGH TG-8603 colos dönthető-felhajtható LCD kijelzőt kapott.

Fantasztikus filmek

A nagylátószög nem csak a fotóknál hasznos. A mozifilmszerű szélesvásznú videók készítéséhez a STYLUS Tough TG-860 5-tengelyes hibrid képstabilizátorral és az új Sportcam felvételi móddal járul hozzá, mely a képarányt automatikusan 16:9-re állítja ? így nem kell választani a téma és a mögötte látható panoráma között. A Sportcam móddal háromféle videó formátum között választhatunk: szuper-finom HD, 1080 60p felvétel, nagysebességű videofelvétel (az akció lassított lejátszásához), valamint Time-Lapse videofelvétel****. Ha a történéseket remekbeszabott sorozatképeken szeretnénk megörökíteni, a Sport Burst módban 0,05 és egy perc közötti felvétel időközöket állíthatunk be.

Szuper selfie-k

Nagy, 3? méretű, dönthető, ki- és megfordítható LCD kijelzőjével a TG-860 igencsak értékes segítséget nyújt a selfie-k komponálásában, illetve más, nagyon magasról, vagy nagyon alacsony látószögből történő felvétel készítésében. Sőt, egy második kioldógomb is rendelkezésre áll, így a lehető legbiztosabb fogás kiválasztásával készíthető el a felvétel. Az Olympus még egy ?Face? gombot is elhelyezett a gép elején, az optika mellett, így kényelmesen készíthető felvétel, annak veszélye nélkül, hogy a biztos fogást elveszítenénk. Az Önarckép (Self Portrait) módban a TG-860 automatikusan a gépet tartó személyre fókuszál, visszavesz a segédfényből a vakítás elkerülése érdekében, valamint megjeleníti a visszaszámlálást (ha használjuk azt). A Face gomb funkciója megváltoztatható, így használható videofelvétel indításához, az LCD kijelző fényerő erősítéséhez, vagy extra segédfény bekapcsolásához ? valamint a Szupermakró menü megjelenítéséhez (mely Underwater Macro funkciót is kínál) a lenyűgöző természetfotók megörökítéséhez.

Egyedülálló egykezesek

Selfie készítése közben előfordul, hogy nem lehet rendesen kitartani a gépet. A STYLUS Tough TG-860 erre is felkészült. Mivel WiFi kapcsolattal rendelkezik, így egyszerűen letehetjük, vagy állványra helyezhetjük (portré és látkép pozícióba is!), a vezérlést pedig távirányítással, okostelefonról, az ingyenes Olympus OI.Share alkalmazással végezhetjük. Az egyszerű zárkioldás mellett készíthetünk sorozatképeket megadott intervallummal, vagy használhatunk időzítőt ? mindezt akár az okostelefon kijelzőjéről beállítva. Természetesen így akár vezeték nélkül is feltölthetjük a végeredményt a telefonon keresztül, közösségi oldalakra.

A szörfösök, bringások és más, akciódús sportok szerelmesei számára a felvételkészítés érdekében két kéz szabaddá tétele általában nem lehetséges ? főleg nem selfie fotózáshoz. Az opcionális Olympus Sport tok (hám) segítségével azonban a TG-860 biztonságosan rögzíthető és mondjuk a hátizsák pántjához csatlakoztatható. Felvétel készítéséhez pedig egyszerűen csak meg kell nyomni a Face gombot ? amelyik kéz éppen szabadon van. Ha több időnk van, a kihúzható biztonsági heveder tartása mellett a fényképezőgépet kivehetjük a hámból úgy, hogy közben nem kell félnünk annak elvesztésétől, még ha egy hirtelen mozdulat miatt el is kell engednünk azt. Bárhol is használjuk a Tough gépet, annak biztonsága felől nem kell aggódnunk.

A Tough TG-860 március közepétől, fehér, narancssárga és fekete színben kapható.

Olympus TOUGH TG-860 strapabíró gépváz, porálló, vízálló, ütésálló.

Kiegészítők:

  • Sport tok (CSCH-123) ? A fényképezőgép biztonságos tárolásához. A kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevederrel mindig fixnek tudható. Tartozéka egy karabiner és a gyorskioldó mechanizmus a sokoldalú használhatóság érdekében.
  • Búvártok (PT-057) ? Szigorú tesztelési folyamat alapján 45 méter mélységig vízálló. A Face gomb nagylátószög, vagy akár makró funkcióval is felruházható és akár kesztyűvel ? a búvártokon keresztül is ? üzemeltethető.
  • Szilikon váztok (CSCH-124) ? A tökéletesen testreszabott váztok által a fényképezőgép fogása sokkal biztosabb lehet, ráadásul ? a legkeményebb körülmények között ? fokozottabb védelmet nyújt. Az LCD kijelző, a Face gomb és a két állványcsatlakozó ugyanúgy elérhető a tok felhelyezése után is.
  • Puha védőtok (CSCH-121) ? Stílusos, időjárásálló tok karabinerrel, kifejezetten a gyors vízelvezetéshez és a fokozott szellőzéshez tervezve ? így a fényképezőgép gyorsabban megszáradhat. Elérhető fekete, kék, illetve piros színben.
  • Úszó csuklószíj (CHS-09) ? E remek formatervezésű, piros színű csuklószíj által a vízbe esett fényképezőgép könnyen megtalálható.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva.

* 35mm ekvivalens. 2015. februári adatok alapján. A kompakt outdoor fényképezőgépek között.

** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabvány szerint. Ütésálló a MIL szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján. *** További hat hónap jótállási idő a vásárlásnak megfelelő országban érvényes kötelező jótállási időn felül.

**** A videofelvétel automatikusan leáll, ha a felvétel eléri a 4 GB fájlméretet, vagy a 29 perc játékidőt.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles