25 C
Budapest
Tuesday, June 18, 2024

Olympus SP-620UZ és SP-720UZ | fototv.hu

21x és 26x zoomátfogással érkeznek az Olympus legújabb ”utazó” fényképezőgépei. A teljesítményéhez képest kompakt készülékekben CMOS képérzékelő kapott helyet.


Sajtóbejelentés:

Egy Olympus Ultra Zoom ‘Traveller’ fényképezőgép már messziről felismerhető – a hatalmas zoom optikáról, a különleges karakterről és a vele készített felvételek minőségéről. Így válik az új SP-620UZ és SP-720UZ Traveller fényképezőgép a kicsi „célozz-és-lőj” típusú fényképezőgépek helyett a nagyteljesítményű, kiváló ár-érték arányú, bárhová magunkkal vihető kompaktokat keresők számára érdekessé – mellyel már igazi, kihívást jelentő fotótémák is megoldhatók. Mindkét gép komoly nagylátószög-képességekkel rendelkezik, így a tájképek és belső terek fotózása sem jelenthet problémát. Emellett azonban olyan extrém telefotó potenciált is találunk, mely valóban lenyűgöző. Az egyébként szupervékony, kompakt SP-620UZ 21x, míg az SP-720UZ 26x nagyításra képes zoom objektívvel büszkélkedhet. Az ilyen mértékű zoomátfogás már bőven elegendő ahhoz, hogy a vadvilág természetes közegének hangulatát, vagy például a sportesemények és más jól meg nem közelíthető témák legjobb pillanatait is közelről örökíthessük meg – anélkül, hogy egy nagy cserélhető objektíves gépet cipelnénk magunkkal. A fantasztikus optikához méltó, az Olympus legkomolyabb technológiáira épülő automatikus funkciók és jellemzők is megtalálhatók: például a Multi-Motion Movie IS képstabilizátor (az SP-620UZ-ban), vagy a HDR ellenfény beállítás (az SP-720UZ-ban), mely tökéletes expozíciót garantál ellenfényben is. Az SP-720UZ március végétől érhető el, 89.990.- HUF áron. Az SP-620UZ már Január közepétől, 69.990.- HUF  áron kapható a boltokban. Mindkét gép fekete és ezüst színben választható.

Olympus SP-620UZ Olympus SP-620UZ

Elismerésre méltó teljesítmény

Több, mint tíz éve, hogy első SP Ultra Zoom (UZ) gépével az Olympus letette a névjegyét az első osztályú jellemzőkkel, sokoldalúsággal és fantasztikus telefotó teljesítménnyel jellemezhető kategóriában. A Traveller kollekció legújabb tagjaival ez a speciális szegmens ismét két remek fényképezőgéppel gazdagodott. A nagy teljesítményre képes optika szinte hihetetlenül kompakt méretekkel rendelkezik. Ez különösen szembetűnő az SP-620UZ esetén, mely egyenesen megdöbbentő, ha a zoom által nyújtott képességeket összevetjük a gép vékony és könnyű kivitelével: az objektív itt egy 21x zoommal ellátott, nagylátószögű (25-525mm*) objektív, míg az SP-720UZ lenyűgöző, 26x zoomátfogású, nagylátószögű (26-676mm*) objektívvel rendelkezik. A nagyon kis hordótorzítású nagylátószög, az óriási panoráma és az extrém közelképek mellett ezek az objektívek a zoomtartomány sokoldalúan használható középső részén is remekül használhatók – a portréktól kezdve a mindennapi fotózáson át a Full HD (SP-620UZ: 720p HD) videók felvételéig. A képminőség mindkét fényképezőgéppel kiváló – köszönhetően az SP-720UZ 14 megapixeles CMOS szenzorának, illetve az SP-620UZ 16 megapixeles CCD-jének. Csak a ragyogó színekre, alacsony képzajra és tűéles kontúrokra kell felkészülnünk. Az elmosódottság csak a hiánya miatt tűnik fel.

Olympus SP-720UZ Olympus SP-720UZ


Megbízható asszisztens

Az Olympus Traveller sorozatára mindig is jellemző volt az elektronikus hozzáadott érték – az új generáció ismét egy sor technikai varázslatot vonultat fel. Ilyen a Multi-Motion IS képstabilizátor, mely az SP-620UZ használójának mozgásából eredő bemozdulásokat iktatja ki, lehetővé téve a kompakt fényképezőgépekkel ma** elérhető legjobb minőségű videók készítését. A másik egyedülálló funkció a HDR ellenfény beállítás (az SP-720UZ-n), mely úgy rögzíti a témát, ahogy azt saját szemünkkel látjuk, akár ellenfényben is. E funkció egy kép készítése helyett több képet rögzít különböző expozíciós beállításokkal gyors egymásutánban, majd az ideális expozíciójú képrészletek összeállításával egy, tökéletesen exponált képet állít elő.

Kreatív Mágikus szűrőivel az Olympus ugyancsak helyt áll a megmérettetésben: a hasonló effektektől eltérően ezek a szűrők nemcsak fotók esetén, hanem videókhoz is alkalmazhatók. Az Eye-Fi kártya kompatibilitás, a 3D fotó funkció és a 3” LCD kijelző csak pár azok közül a jellemzők közül, melyek a lenyűgöző minőségű és megjelenésű fotók és HD videók készítését könnyítik meg.


Kiemelt jellemzők:Képminőség:


•    26x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű (26-676mm*) objektív fantasztikus közeli és csoportképekhez

(SP-620UZ: 21x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű 25-525mm* objektív)

•    14 megapixeles CMOS szenzor, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is, még gyenge fényviszonyok esetén is

(SP-620UZ: 16 megapixel felbontású CCD szenzor)

•    TruePic III+ képprocesszor a kiváló színreprodukció és a kisebb képzaj érdekében

•    1080p Full HD videofelvétel a kompakt fényképezőgépekkel ma** elérhető legjobb minőségben

(SP-620UZ: 720p HD mozgóképfelvétel)

•    Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulástól mentes felvételéhez

•    Multi-motion Movie IS képstabilizátor a mozgás közben felvett HD videofelvételek bemozdulásmentes rögzítéséért (csak SP-620UZ)

Használhatóság:

•    Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez

•    3” méretű, 460 000 képpont felbontású színes LCD a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek élvezetes megjelenítéséhez (SP-620UZ: 230 000 képpont)

•    HDR ellenfény beállítás funkció tárgyak akár ellenfényben is tökéletesen exponált felvételeinek készítéséhez (csak SP-720UZ)

•    Továbbfejlesztett arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához (SP-720UZ: normál arcfelismerő technológia)

•    Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz

•    Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával

(pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalúság:

•    Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy fókusz, Csillagfény (csak fotókhoz), Akvarell, Tükröződés, Miniatúra, Töredezett (csak fotókhoz) és Drámai (csak fotók és csak SP-720UZ esetén)

•    Retus Make-up felvételi mód akár három fotóalany „kisminkeléséhez" és bőrhibáinak eltűntetéséhez

•    3D felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel

•    Kisállat felismerő funkció a kutyák, illetve macskák portréjának automatikus fotózásához

•    Nagysebességű sorozatképek gyorsan mozgó témák fotózásához

•    Makró felvételek a gyönyörű és részletgazdag közelképekhez (SP-610UZ: a makró felvételi mód akár 10cm közelről használható)

További kiemelt jellemzők:

•    Vékony kivitel az attraktív megjelenéshez és a könnyű hordozhatóság érdekében

•    Képböngészés és [ib] szoftver a felvételek rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján

•    HDMI technológia a HD készülékre csatlakoztatott fényképezőgép távirányítóval történő kezeléséhez

•    Panoráma funkció az egyszerűen kivitelezhető panorámafotózáshoz

•    SDHC és SDXC memóriakártya kompatibilitás***

•    Beépített vaku

•    Beépített használati útmutató és gyors segítség (SP-720UZ: csak beépített gyors segítség funkció)

•    USB töltés funkció (csak SP-720UZ)


* 35mm ekvivalens

** 2011. novemberi adatok alapján

*** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye. Az UHS sebességosztály nem támogatott.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,504RajongókTetszik
197KövetőKövetés
767FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles