25 C
Budapest
Tuesday, June 18, 2024

Olympus M.ZUIKO PRO újdonságok | fototv.hu

Az Olympus bejelentett két újdonságot, a világ legfényerősebb halszemobjektívjét és egy gyors, extra-nagylátószögű objektívet. Mindkét termék 2015 júniusában kerül ki a magyar polcokra. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO javasolt fogyasztói ára 279.990 Ft, míg az M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO 379.990.- Ft lesz.

Olympus M.ZUIKO PRO

Sajtóbejelentés:

A professzionális Olympus objektív sorozat tovább bővül a világ legfényerősebb* halszemobjektívjével, egy gyors, extra-nagylátószögű objektívvel és új, víz alatti használatot támogató kiegészítővel

Az elit M.ZUIKO PRO sorozat már a teljes tartományt lefedi ? a nagylátószögtől a szuper-teléig

2015. május 12, Hamburg ? Az Olympus két új profi szintű Mikro-NégyHarmad objektívvel bővíti a csúcskategóriát képviselő M.ZUIKO PRO sorozatát: a két objektív az elképesztő fényerővel büszkélkedő M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO és a M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO. Ha a Mikro-NégyHarmad 35mm ekvivalens gyújtótávolság értékeit nézzük, az új duóval az M.ZUIKO PRO öttagú családja a profi és az igényes hobbifotósok számára már a teljes fókusztartományt lefedő sorozatot jelent ? a 14mm extra-nagylátószögtől a 300mm szuper-teléig. A világ legfényerősebb halszem objektívje*, az M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO javasolt fogyasztói ára 279.990.- HUF míg az M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO 379.990.- HUF lesz. Mindkét objektív 2015 júniusától a boltokban.

Az M.ZUIKO PRO objektívek fejlesztése a legmagasabb követelményeknek megfelelően történik ? elsősorban az Olympus optikai eszközökkel valaha elért legjobb képminőség biztosítására. A tervezés és kivitelezés különösen fontos szempontja az egyedülálló hordozhatóság biztosítása azon fotósok számára, akik könnyű felszereléssel szeretnek utazni úgy, hogy közben bármikor képesek legyenek a legjobb pillanatok tökéletes megörökítésére. A sorozat objektívjei így a legmagasabb szintű optikai teljesítményt kompakt méretű, könnyű kivitellel ötvözik ? a Mikro-NégyHarmad fényképezőgépek stílusában. Mindemellett praktikus funkciókat és jellemzőket találunk az objektíveket megismerve: teljes vízállóságot, az Olympus kompromisszumot nem ismerő építési minőségét, élvonalbeli ZERO lencsebevonatot*** és elképesztően gyors autofókuszt ? mindent összevetve pedig a nagydarab D-SLR objektíveket előnyeivel messze megelőző M.ZUIKO PRO sorozatot. A professzionális fotósoknak és a fotózás igényes szerelmeseinek egyaránt a könnyű kivitel lehet a PRO objektívek egyik legvonzóbb tulajdonsága. A szintén kompakt méretű és könnyű Mikro-NégyHarmad rendszerű fényképezőgépekkel kombinálva pedig olyan, teljesen felszerelhető rendszert kapunk, melynek súlya az összemérhető D-SLR készleteknek csupán fele.

A két új objektív mellett az Olympus bemutatja legújabb kiegészítőjét, melyet az M.ZUIKO Digital ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO objektívhez, kifinomult víz alatti fotózáshoz ajánl: ez a rendkívül kompakt PPO-EP02 Dome Port, mely tökéletesen illik az új halszemobjektív méreteihez ? és speciális tervezésével ideális az objektív legjobb makró teljesítményének eléréséhez, víz alatt is. Kapható 279.990.-  HUF javasolt fogyasztói áron, 2015 júliusától.

PRO ? a profik választása

A két új taggal bővülő, díjnyertes M.ZUIKO PRO sorozat által a fotósok ezentúl optikai teljesítményükkel lenyűgöző, ugyanakkor kompakt és könnyű objektíveket választhatnak a teljes fókusztartományban, az extra-nagylátószögtől a szuper-teléig. Az M.ZUIKO PRO objektívek ideálisak a gyors, spontán fotós stílushoz és hamarosan a Mikro-NégyHarmad rendszert használó profik és hobbifotósok számára is a csúcsminőségű, komplett objektív rendszer megtestesítői lesznek ? például a D-SLR tulajdonosok számára, akik az ormótlan felszerelés praktikus, gond nélkül hordozható alternatíváját keresik.

A teljesen vízálló M.ZUIKO PRO objektíveket az élvonalat jelentő Olympus ZERO lencsebevonat technológia*** jellemzi, mely a szellemképek és a becsillanás esélyét a lehető legminimálisabbra csökkentik.*** Mindemellett a bevonat rendkívüli ellenálló képessége által védi az objektívet a karcoktól és fenntartja az objektív stabilan alacsony fénytörési képességét.

A PRO sorozat első tagja ? a nagyteljesítményű M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO ? azonnal beállította a követendő szintet a konkurencia számára, amikor is a ?Best Compact System Zoom Lens? (?Legjobb kompakt rendszer zoom objektív?) díjat nyerte 2014-ben, az EISA-n. Az EISA bírái így összegezték a PRO objektív erősségeit: ?Gyors és időjárásálló standard zoom objektív, mely lenyűgöző optikai tulajdonságokkal, masszív felépítéssel és élvonalbeli építési minőséggel rendelkezik. Nagyszerű fókuszvezérlése a manuális fókuszt csendes és gyors automatikus élességállítással kombinálja. Mindezek mellett ez egy igen kompakt objektív, ráadásul úgy, hogy gyors működést és 1:2.8 fényerőt biztosít használója számára.?

A sikeres bemutatkozást a sorozat első teleobjektívje követte, az M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO, mely szintén könnyebb és kompaktabb, mint a tipikus APS-C vagy Full-Frame objektívek ? összemérhető jellemzőkkel és teljesítménnyel. Páratlan DUAL VCM élességállító rendszere által egy újabb világrekord született ? ez az első rendszer, mely két csúcsminőségű lencsetagot két lineáris motorral mozgat, így elképesztően halk és gyors mozgatás érhető el. Ezzel az objektív ideálissá válik a vadvilág, valamint az emberek és más, fényképezőgépre megriadó, alapvetően gyorsan mozgó témák megörökítésére.

Olympus M.ZUIKO PRO

Az új, gyors, extra-nagylátószögű PRO zoom objektív

Az új csepp- és porálló M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO az első nagylátószögű zoom objektív az M.ZUIKO PRO családban. Természetesen a családjegyek nála is szembeötlőek: örökölte a kompakt és könnyű M.ZUIKO PRO kivitelt és a magas szintű optikai teljesítményt is. Csakúgy, mint az új Fisheye PRO, a 7-14mm nagylátószögű objektív is kiemelkedő képminőséget garantál, széltől szélig. Például: az éjszakai égboltot fotózva a csillagok kör alakú fénypontok lesznek a kép legszélén is. Természetesen a praktikus PRO funkciókat itt is megtaláljuk, mint például a manuális fókuszváltót, mely az AF használatáról egy mozdulattal ? a fókuszgyűrűt eltolva ? vált MF használatára. Találunk még rajta egy programozható L-Fn funkciógombot, melyhez kívánt beállításunkat rendelve egy gombnyomással előhívhatjuk azt.

A PRO család minden tagjához hasonlóan ez az új, sokoldalú és gyors élességállításra képes újonc is teljesen vízálló ? köszönhetően a 11 tömítésnek ? és minden egyes részlete magáért beszél. Lehetünk vele akár mindössze 7,5 cm távolságban a témától (az objektív végétől számolva), mely kb. 20% közelebbi pozíciót jelent, mint a szóba jöhető konkurencia esetén. Természetesen a nagyszerű mélységélesség hatás szemet gyönyörködtető hátteret és téma kiemelést tesz lehetővé. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO mindössze fele olyan súlyú, mint az ekvivalens 1:2.8 fényerős konkurensek ? így tökéletes a spontán, kézből, nappal, vagy akár éjjel történő fotózáshoz. Az OM-D nagyteljesítményű, vázba épített képstabilizátor rendszerével együtt dolgozva a nagylátószögű fotók tűélesek és kristálytiszták lesznek.

Olympus M.ZUIKO PRO

A Világ első 1:1.8 halszem objektívje

A víz alatti világtól az éjszakai égboltig ? az új, világrekorder M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO példátlan lehetőségeket kínál a bárhol rendelkezésre álló kreativitás kiélésére és a világ szélsőségesen nagy látószögből adódó, egyedülállóan dinamikus felvételekkel történő megörökítésére. Példátlan, mivel ? ebben a kategóriában ? a Fisheye PRO a világ legfényerősebb halszem objektívje*. A rendkívül nagy rekesz által a fotósok első osztályú képminőséget kapnak, szinte bármilyen felvételi körülmények ? gyenge fényviszonyok ? között. A 2,5cm minimális tárgytávolságot (az objektív végétől mérve), valamint a 0,2x legnagyobb nagyítást nézve logikus választást jelent a természetfotósok számára, akik a minőség mellett a meghökkentő perspektívák és a gyönyörű bokeh-hatás szerelmesei.

A Fisheye PRO ugyancsak ideális a gyors mozgással operáló sportesemények felvételéhez; tájkép, éjszakai látkép és égbolt fotózásához; valamint nagyobb csoportok, belső terek és épületek fotózásához is. A víz alatti világ fotósainak az új objektív szintén kínál új lehetőségeket ? az új, víz alatti használatot támogató PPO-EP02 Dome Port segítségével.

A többi M.ZUIKO PRO objektívhez hasonlóan rendkívül kompakt és könnyű ? főleg, ha hasonló tudású D-SLR riválisaival hasonlítjuk össze. Az építési minőség ugyancsak nem hagy kívánnivalót maga után. A bemutatást megelőző teszteken a professzionális fotósok egyöntetűen dicsérték a Fisheye PRO elmosódás-mentes felvételi képességeit, mindenféle téma megörökítésénél. A fényerő csökkenés a széleknél elhanyagolható ? ahogy a komatikus és a kromatikus aberráció is, főleg a konkurenciát jelentő objektíveket is vizsgálva.

Kiegészítők

  • CBG-10 kompakt fényképezőgép táska akár három M.ZUIKO PRO objektív és egy kompakt cserélhető objektíves váz tárolására, minimális méretekkel
  • PPO-EP02 Dome Port kompakt vízálló zoomvédő, mely ideális a Fisheye PRO objektív víz alatti használatához (búvártok használatával)

Meghosszabbított jótállási idő

Minden Olympus objektív és fényképezőgép jótállási ideje hat hónappal meghosszabbítható a MyOlympus online rendszerébe történő regisztrálás mellett. A hosszabbítás a vásárlás országában érvényes, törvényi előírások szerinti jótállási idő után kezdődik****. Regisztráció: https://myolympus.olympus-consumer.com

Az M.ZUIKO DIGITAL PRO objektív sorozatról, az objektívek jellemzőiről, illetve az elérhető kiegészítőkről az Olympus ZUIKO weboldal nyújt további információt.

AzOlympusvíz alatti használatra szánt kiegészítőiről a speciális Búvártok tartozékok weboldal nyújt további információt.

* 2015 májusi adatok alapján ** A manuális fókusz átváltó funkció nem érhető el az M.ZUIKO Digital ED 8mm Fisheye 1:1.8 Pro objektív esetében *** Olympus ZERO bevonat: Zuiko Extra-low Reflection Optical (Zuiko rendkívül alacsony szintű tükröződést biztosító lencsebevonat) **** A vásárlás országában érvényes, törvényi előírások szerinti jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: http://www.olympus-europa.com

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,504RajongókTetszik
197KövetőKövetés
767FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles