30.8 C
Budapest
szerda, augusztus 10, 2022
Kezdőlap!frissítveNo title found

No title found

Fotópályázatot írt ki a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, melynek fődíja nem kevesebb mint fél milló forint.  

 Pillanatkép a fogyasztókról – Komoly díjak a fogyasztóvédelmi fotópályázaton

Talán éppen a reklamáló vevő, egy nevetséges akció, vagy egy "pocsék áru" járhatott az eszében a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete vezetőinek, amikor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság támogatását kérték egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó, országos fotópályázat és kiállítás megszervezéséhez.

A pályázat az "Így fogyasztunk mi" címet kapta, a nyertes félmillió forinttal lehet gazdagabb. Nyilvános kiállításokon mutatják be a beérkezett műveket a szervezők, a dobogósok mellett a közönség, a fogyasztók által legjobbnak tartott kép is díjazásban részesül.

A Fogyasztóvédők elnöke, Hajnal Zsolt a pályázat és az azt követő kiállítások kulturális értéke mellett elsősorban arra kíváncsi, miként látják a művészek napjaink fogyasztói kultúráját, a fogyasztóvédelmet. Kérdéses, hogy mennyire jelenik meg a pályázati anyagokban a groteszk, vagy milyen mértékben érvényesül a realista társadalomábrázolás. Érdekes, hogy a művészek a fogyasztó egyént, vagy a fogyasztói tömeget látják-e vásárláskor.

A fotópályázatot támogató Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főosztályvezetője, dr. Kathi Attila elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi gondolat rendhagyó népszerűsítése volt az, ami a pályázat beadásakor megfogta őket. Fontosnak tartják, hogy az elkészült alkotások kiállítási helyeiken is felhívhassák a figyelmet a mindennapi fogyasztóvédelemre, legyen szó vásárlásról vagy reklamációról.

A pályázati kiírás a szervezetek honlapjain (http://www.nfh.hu és http://www.fome.hu) található meg. A pályaművek elkészítésére és leadására november 15-ig van lehetőség, a kiértékelést követően decemberben nyilvános kiállításon ismerkedhet meg a közönség a legérdekesebb képekkel.

Pályázati naptár:

Nevezés kezdete: 2009. október 15.

Pályázatok leadási határideje: 2009. november 15.

A zsűrizés időpontja, eredményhirdetés: 2009. november 27.

A pályázók értesítése: 2009. november 30-ig

Ünnepélyes, díjátadással egybekötött kiállítás megnyitó: 2009. december 14 (hétfő).

További információ:ITT

Budapest
tiszta égbolt
30.8 ° C
31.6 °
29.3 °
25 %
4.1kmh
0 %
sze
30 °
csü
29 °
pén
29 °
szo
27 °
vas
33 °

További friss hírek