-1.1 C
Budapest
Thursday, November 30, 2023

Nikon D3300 | fototv.hu

A Nikon bejelentette belépő DSLR szegmensének új tagját, a D3200-at váltó D3300-at. A készülék érdemi változásokon esett át, de a gépváz és az alap tulajdonságok változatlanok maradtak. A kategóriában elsőként hagyták el a szenzor elől az aluláteresztő szűrőt, így nagyobb részletgazdagság várható az új 24 megapixeles CMOS érzékelőtől.

Nikon D3300

Egész pontosan 24.2 millió képpont került a D3300 AA szűrő nélküli szenzorára, ezt a megoldást eddig csak komolyabb vázak esetében láttuk a gyártótól. A képfeldolgozást az új EXPEED 4 processzor végzi, az alap érzékenységi skála ISO100-16.000-ig terjed. Sokat gyorsult a készülék, teljes felbontású sorozatban 5 kép/mp-cel számolhatunk és az árkategória miatt kiemelendő 60p/50p videós képrátára is képes a készülék Full HD videó rögzítéskor.  A hátsó kijelző maradt 3?-os és 921.000 pixel felbontású, az AF rendszer is megtartotta 11 pontját.

Nikon D3300

A Nikon D3300 mellé új KIT objektívet is bejelentet a gyártó, az AF-S NIKKOR 18-55mm f3.5-5.6G VR II 30%-kal lett kisebb és könnyebb elődjénél, miközben VR stabilizátor rendszere akár 4Fé kompenzációra képes.

AF-S NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II

A készülékből a fekete modellen kívül még szürke és piros színvariánsok is elérhetőek lesznek, februártól már elérhető lesz a D3300 a piacon 650 dolláros KIT áron az új 18-55mm optikával.

Nikon D3300

Sajtóbejelentések:

Egyszerűen nagyszerű: örökítse meg a pillanat szépségét az új Nikon D3300 fényképezőgéppel

A Nikon ma bejelentette D3300 nevű új, belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépét, amellyel egyszerűen megörökíthető az igazán fontos pillanatok hangulata.

A kisméretű és könnyű Nikon D3300 nagy teljesítményű, kényelmesen hordozható és egyszerűen használható, így remek eszköz az elsőrangú, digitális tükörreflexes fényképezőgépektől megszokott képminőségű felvételek bonyodalmak nélküli készítéséhez.

Nikon D3300

A gyenge fényes helyzetektől a csodálatos portrékig a Nikon sokat dicsért Útmutató módja továbbra is megkönnyíti a fotós munkáját; elvégzi a szükséges beállításokat, így ön nagyszerű fényképeket és videókat készíthet. A D3300 figyelemre méltó funkcióival részletgazdagabb, tisztább képeket készít, különösen a nagy ISO beállítások mellett, sötét helyzetben. A továbbfejlesztett elemek közé tartozik a 24,2 megapixeles CMOS-érzékelő, amelyet optikai aluláteresztő szűrő (OLPF) nélkül terveztek; a szélesebb érzékenységtartomány (ISO 12 800-ig); a Nikon nagy teljesítményű, új EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere; valamint a gyorsabb, akár 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel.

Ezenfelül az új NIKKOR szettobjektív is meglepően kisméretű, így a Nikon D3300 szett sokkal jobban hordozható elődjénél; a Nikon vezeték nélküli mobiladapterének használatával pedig megoszthatja gyönyörű felvételeit, amelyek szépségükkel kitűnnek majd a közösségi webhelyek okostelefonos képtengeréből.

Marina Gurevich, a Nikon Europe haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: ?Legyen szó a családi életről vagy a diáklét kalandjairól a Nikon D3300 kitűnő választás azok számára, akik most kezdik utazásukat a digitális tükörreflexes fényképezés világában. Az Útmutató mód páratlan könnyebbséget jelent, a nagy felbontású érzékelő és nagy ISO erős kombinációja pedig olyan képminőséget állít elő, amely messze felülmúlja a kisebb teljesítményű gépekkel készített felvételekét. A D3300 még a fényképek mobileszközökön keresztül való megosztására is kínál opciót ? ezzel a géppel az ön történetei is megkapják majd az őket megillető figyelmet.?

Hihetetlen képminőség

A képérzékelő a fényképezőgép szíve. A D3300 pedig meglehetősen nagyszívű fényképezőgép. A 24,2 megapixeles érzékelő szándékosan nem tartalmaz aluláteresztő optikai szűrőt, ezért a gép még a legfinomabb részleteket és textúrákat is lenyűgözően éles felvételeken képes megörökíteni. A képek figyelemre méltóan tiszták, különösen a NIKKOR objektívvel készültek. A D3300 nagy teljesítményű, új EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere, valamint a széles fényérzékenység-tartomány (amely ISO 12 800-ig terjed, és 25 600 egyenértékig kiterjeszthető) jóvoltából kivételesen szép és tiszta, gazdag tónusokkal rendelkező képeket készíthet még gyenge fényben, nagy ISO beállításokkal is. A gyors akciót, tovatűnő pillanatokat, röpke arckifejezéseket éppen a megfelelő pillanatban kaphatja el a gyors, 5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvétellel. És történjenek bármilyen gyorsan a dolgok, az élesség mindig pontos lesz, mert a gép 11 pontos AF-rendszere egy kereszt típusú központi érzékelőt is tartalmaz a még nagyobb pontosság érdekében.

Útmutató mód: lépésekre lebontott segítség

A Nikon híres Útmutató módja önből is kihozza a fotográfust. A lépésenként végigvezető, érthető magyarázatokat és inspiráló mintaképeket tartalmazó Útmutató mód pontosan megmutatja a nagyszerű fényképek és videók készítésének titkát a kezdőknek, valamint azoknak, akik szeretnék továbbfejleszteni tudásukat. A fényképezőgép tetején található módválasztó tárcsával egyszerűen elérhető Útmutató mód segítségével elsajátítható a fényképezőgép beállítása, valamint a fényképezés, a visszajátszás, a törlés és még a képek retusálása is. Az igyekvő fotósok azt is megtanulhatják, hogyan lehet csodálatos portrékat készíteni elmosódott háttérrel, kimerevíteni a mozgást, vagy gyenge fényben is éles képeket rögzíteni. Az Útmutató mód megkérdezi a fotóstól, hogy milyen típusú képet vagy videót szeretne készíteni, ezért sokan úgy tartják, hogy képes önbizalmat ébreszteni a kezdő felhasználóban, illetve bárki számára egyszerűvé teszi a fő funkciók és vezérlők használatának megtanulását anélkül, hogy közben a használati útmutatót kellene böngészni.

Speciális hatások

A fényképezőgép beépített Speciális hatások módjának köszönhetően könnyedén művészi effektusokkal láthatja el fényképeit és videóit. 13 különféle effektus közül választhat; szórakoztatóvá válik az egyedi megjelenésű fényképek és videók készítése. Az opciók között megtalálhatók az alábbiak: Pop, amely a színtelítettség növelésével élénkíti a színeket; Játékkamera, amely retro hatást kelt; valamint az Egyszerű panoráma, amely látványos panorámaképeket készít tájakról és városi látképekből. Az effektusok rendkívül egyszerűen alkalmazhatók, és hatásuk fényképezés közben, valós időben ellenőrizhető a nagyméretű LCD-monitoron.

A teljes HD videók öröme: D-videó

A Nikon D3300 nemcsak a nagyszerű képek készítését könnyíti meg, a fényképezőgéppel lenyűgöző videókat is készíthet rendkívül egyszerűen. A fényképezőgép D-videó funkciója akár 50p/60p képkockasebességgel is képes teljes HD videókat rögzíteni, állandó automatikus élességállítással ? ez azt jelenti, hogy a felvételek még akciódús jelenetek esetén is gördülékenyek maradnak, ráadásul kiemelkedő élesség és képtisztaság jellemzi a felvett videót. A videofelvétel gomb megnyomásával egyszerűen indíthatja a felvételt, míg a beépített sztereó mikrofon ? valamint a Nikon külső ME-1 sztereó mikrofonjával való kompatibilitás ? révén olyan videókat rögzíthet, amelyek nem csupán látványvilágukban, hanem hangzásukban is kiválóak.

Egyszerű csatlakoztathatóság

A Nikon D3300-zal készített képeket a fényképezőgépről közvetlenül iOS? vagy Android? rendszerű intelligens eszközre lehet küldeni1, ahonnan azok egyszerűen feltölthetők a közösségi webhelyekre, például a Facebookra, az Instagramra vagy a Twitterre. A remek képminőségnek köszönhetően az ön felvételei bizonyosan felhívják magukra a figyelmet! A Wi-Fi funkció a képek készítésénél is hasznos segítséget jelent, mert az intelligens eszköz képernyőjén ellenőrizhető az éppen készülő kompozíció, lehetővé válik a fényképezőgép távvezérlése, illetve remek önarcképek is készíthetők ezzel a módszerrel.

WU-1a adapterrel Wi-Fi kapcsolatra is képes a Nikon D3300

Intelligens design, értelemszerű használat

A Nikon elsőrangú ergonómiája, a jól átlátható menük és a gyakran használt funkciók (például a D-videó és az Élő nézet) számára elhelyezett külön gombok igazán egyszerűvé és magától értetődővé teszik a gép használatát. A 7,5 cm-es, széles megtekintési szögű, 921 000 képpont felbontású LCD-monitor nagy tisztasággal jeleníti meg a képeket, a fényképezőgép hátoldalán található, új ?i? gombbal pedig felvételkészítés közben gyorsan, a főmenü átugrásával módosíthatja a beállításokat. A tiszta, széles képet adó optikai kereső (amelynek képfedése körülbelül 95%, nagyítása pedig 0,85x) egyszerűvé teszi a tökéletesen időzített fényképek készítését, különösen akkor, ha távolról fényképez gyors akciót. A D3300 újdonsága, hogy a kereső használatával dolgozó fotós választhat a klasszikus és a grafikus felület között; utóbbi animált jelzésekkel teszi még értelemszerűbbé a gép használatát.

Kisméretű rendszer

A Nikon D3300-at visszafogott méret, de annál jobb képminőség jellemzi ? digitális tükörreflexes fényképezőgép használata sosem volt ennyire vonzó. Az új, kisméretű és behúzható NIKKOR 18?55mm VR szettobjektívnek köszönhetően a D3300 sokkal kisebb és hordozhatóbb rendszer, mint számos más digitális tükörreflexes fényképezőgép. A könnyű váz tömege mindössze kb. 410 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül). A fényképezőgép fekete, vörös és szürke színben kapható. A kis géphez képest nagyméretű, kényelmes markolat stabil fogást tesz lehetővé.

NIKKOR, vaku és rendszerkompatibilitás

A Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgéppel, így a Nikon D3300 modellel való fényképezés egyik legnagyobb előnye, hogy kompatibilis a Nikon NIKKOR objektívjeinek széles választékával, valamint egy sor nagy teljesítményű, mégis egyszerűen használható rendszertartozékkal. A NIKKOR objektívek világszerte méltán híresek optikai teljesítményükről, a D3300 pedig kompatibilis a DX-formátumú objektívek teljes választékával. Az általános használatra vagy utazáshoz ideális, kompakt zoom objektívektől a csodálatos háttérelmosódást (bokeh) produkáló, gyors fix objektíveken át a nagy látószögű és mikro objektívekig minden fényképezési helyzethez található megfelelő objektív. Bármelyiket választja közülük, a rugalmas precizitás jóvoltából a legtöbbet hozhatja ki a fényképezőgép 24,2 megapixeles felbontásából; élénk színű, nagy kontrasztú fényképeket készíthet, vagy moziszerű effektusokkal kísérletezhet videofelvétel közben. Az objektívek mellett érdemes megemlíteni a Nikon SB-300 vakut, amely kisméretű és könnyű, és egyszerű megoldást kínál a kezdők számára a szépen megvilágított felvételek elkészítéséhez. Használatával hatásosabbá teheti a nappali képeket, szebbé az alkonyati felvételeket, és jobban kiemelheti a téma részleteit még az ellenfénnyel nehezített szituációkban is.

A fő jellemzők összefoglalása

 • 24,2 megapixeles, DX-formátumú érzékelő optikai aluláteresztő szűrő nélkül
 • Útmutató mód: érthető, lépésekre lebontott segítség
 • Remek gyenge fényes teljesítmény: ISO 100?12 800 (ISO 25 600 egyenértékig kiterjeszthető)
 • Gyors és nagy teljesítményű EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer
 • 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel
 • Borotvaéles, 11 pontos AF-rendszer, középen kereszt típusú érzékelővel
 • 420 képpontos RGB fénymérő-érzékelő a Nikon Fényképezési helyzetfelismerő rendszerével
 • D-videó: teljes HD videók rögzítése akár 50/60p sebességgel
 • Beépített mikrofon és kompatibilitás a Nikon ME-1 sztereó mikrofonnal
 • Egyszerű vezeték nélküli kapcsolat: a Nikon Wu-1a mobiladapterrel
 • Speciális hatások mód: 13 különleges effektus állóképekhez és videókhoz
 • 6 motívumprogram mód
 • Nagyméretű LCD-monitor: 7,5 centiméteres, széles megtekintési szögű, 921 000 képpont felbontású
 • Optikai kereső kb. 95%-os képfedéssel és 0,85x nagyítással
 • Kisméretű és könnyű váz: kb. 124 x 98 x 75,5 mm. Tömege mindössze 410 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül)
 • Kisméretű, behúzható szettobjektív: AF-S DX NIKKOR 18?55mm f/3.5?5.6G VR II
 • Stabil markolat a biztonságos kezeléshez
 • Háromféle színben kapható: fekete, vörös és szürke
 • Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektívek teljes választékával és a belépő szintű Nikon vakukkal

1 iOS és Android? alapú intelligens eszközökkel kompatibilis. A funkció használatához külön alkalmazás futtatása szükséges, amely ingyenesen letölthető a Google Play?, illetve az Apple App Store? áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

AF-S DX NIKKOR 18?55mm f/3.5?5.6G VR II

A Nikon ma bemutatta az AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II könnyen hordozható zoomobjektívet az új, belépőszintű D3300 D-SLR modellel együtt.

AF-S NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II robbantási rajz

A NIKKOR 18-55mm VR II nagyszerű alapobjektív, amely hitelesen rögzíti az élet mindennapi eseményeit. A Nikon legnépszerűbb ?mindenes? objektívjeinek ultrakönnyű változata. A mindössze 195 g-os és behúzható objektív mechanizmussal felszerelt objektív kis mérete nagy kényelmet jelent. A 3×-os zoom magában foglalja a népszerű 18-55 mm-es gyújtótávolság-tartományt, amely számtalan helyzetben tökéletes; az optikai kialakítással éles, kontrasztos fényképeket és HD-videókat készíthetünk, a Nikon rázkódáscsökkentési rendszere pedig a korábbinál tisztább képeket eredményez.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, kiegészítőkért és szoftverekért felelős vezetője a következőket mondta: ?A Nikon 18-55mm objektív már régóta a Nikon D-SLR rendszer belépő objektívje, az új felhasználók ezzel ismerik meg a NIKKOR objektívek világát. Annak érdekében, hogy széles felhasználói kört ragadjunk meg, mindig lényeges volt, hogy ez az objektív elérhető árú, sokoldalú és következetesen jó teljesítményű legyen. Az elődjénél jelentősen kompaktabb és hordozhatóbb új Nikon 18-55mm teljesíti ezt a feltételrendszert; sőt, túlteljesíti, hiszen még jobb képminőséget kínál, anélkül, hogy ez az ár vagy a használhatóság rovására menne.?

Mindennapi pillanatok

A lenyűgöző portréktól a mozgalmas eseményekig a sokféleképpen használható NIKKOR 18-55mm VR II zoom objektívvel könnyedén elkapható a legjobb pillanat. A kompakt és hordozható objektív élénk színekkel és kiemelkedő élességgel rajzolja ki a fotókat és a HD-videókat. A 3× optikai zoom sokoldalú, a nagy látószögűtől az enyhe telefotóig tartó perspektívát eredményez, ami minden témához megfelelő a tájképtől és belsőktől kezdve a portrékig és távoli eseményekig. Nagyszerű objektív, ha utazással tölti a napot, és nem szeretne túl sokat cipelni.

Rázkódáscsökkentés

Kompakt mérete ellenére az objektív rendelkezik a Nikon rázkódáscsökkentés rendszerével a tiszta, elmosódásmentes képekért, függetlenül attól, hogy nagy látószögű csoportképet készít gyenge fényben vagy messze lévő tárgyakra zoomol. A Nikon VR technológiája stabilabb kézi fényképezést eredményez, így akár négy lépésközzel hosszabb időbeállítással fényképezhet, anélkül, hogy a fényképezőgép rázkódása elmosná a képet. A gyenge megvilágításban való fényképezés gyakran azt jelenti, hogy a fényképezőgép hosszabb záridőt alkalmaz, a rázkódáscsökkentésnek köszönhetően azonban állvány vagy vaku nélkül is éles képet készíthet. Olyankor is élesebb kép a végeredmény, ha távoli témára közelít rá, vagy rendkívül közeli témát fényképez.

Digitálishoz tervezve

Az AF-S NIKKOR 18-55mm VR II objektív a digitális fényképezés kihívásainak megfelelően készült, és mindig lenyűgöző képeket készít. Az optikai kialakítás nyolc csoportban 11 elemmel rendelkezik. Az aszferikus objektívelemek minimálisra csökkentik a szférikus és egyéb torzítást, egyúttal nagy felbontást és kontrasztot biztosítanak. A Nikon kompakt Silent Wave Motor technológiája halk, gyors és pontos automatikus élességállítást nyújt, ami különösen fontos a videók készítésekor.

Rendkívül jól hordozható

Igazi ?zsebre vágható? objektív: a 195 g-os tömegét szinte észre sem fogja venni. Az objektív 76 mm használat közben, a behúzható objektív mechanizmusnak köszönhetően pedig behúzva mindössze 59,5 mm. A kompakt, könnyű és sokoldalú objektív tökéletes minden a kezdő D-SLR fotósoknak.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,481RajongókTetszik
197KövetőKövetés
645FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles