18.2 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Mandur László fotókiállítása | fototv.hu

"Bennünk élő tekintetek" címmel nyílik meg Mandur László fotóművész kiállítás a Zsidó Kulturális Fesztivál keretén belül a Hunyadi téri zsinagógában 2015. szeptember 2-án 17.00 órakor.

Mandur László - Faludy és Jancsó (2011)

A Hunyadi téri zsinagóga hamarosan 120 éves évfordulóját ünnepli.

Ennek örömére kiállítást szervezünk Mandur László fotóművész portréiból, amely a Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvénye.

A kiállítás megnyitóján a művészt Heisler András a Mazsihisz elnöke és Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművész méltatják.

A látogatók zenei élménnyel is gazdagodhatnak: Fináli Gábor h. rabbi valamint Fekete Tamás gitárművész közreműködésével.

Időpont: A kiállítás megtekinthető 2015. október végéig. Nyitva tartás a fesztivál ideje alatt 10-16 óráig, a későbbiekben 10-13 óra között látogatható.

A kiállítás látogatása díjtalan, de adományokat szívesen fogadnak, örömmel veszik, a kárpátaljai zsidóság gyógyszer és egyéb ellátásának támogatására!

Helyszín : Budapesti Zsidó Hitközség Hunyadi téri körzet ? Terézváros, Hunyadi tér 3. I.emelet (6.kód)

Mandur László 1958-ban született Csömörön. Építőmérnöki diplomáját Győrben, majd közgazdász diplomáját Budapesten szerezte.

Tizennégy éves kora óta fotografálja tudatosan a világot. Ezirányú tudását autodidakta módon fejlesztette, főleg szakmai folyóiratokból, és tapasztalt művészektől tanulva. Sokat segített látásmódján az ábrázoló geometria, és az építészrajzi ismeretek magas szintű elsajátítása, mely építőmérnöki tanulmányai során vált lehetővé.

Korábban több helyi és országos amatőr fotópályázaton nyert díjat, főleg portréival, amelyek ezúttal is kiállít. Napjainkig huszonkilenc önálló és két kollektív kiállításon ismerhette meg munkáit a hazai közönség. Az első fotóalbuma egy kis Vas megyei falu, Döröske életét megörökítő képregénye, 2011 tavaszán jelent meg.

Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.

A közönség Mandur Lászlót politikusként is ismerheti. 2002-2013 év végéig országgyűlési képviselő, két parlamenti cikluson át az Országgyűlés első alelnöke volt.

A Francia Becsületrend Parancsnoka.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles