4.4 C
Budapest
Friday, April 19, 2024

Legnépszerűbb Budapesti Fotóműterem – 2014 | fototv.hu

A múlt hétvégén rendezte meg a Pixinfo csapata a második Fotóműtermek Hétvégéjét, melyet 2014-ben a Fujifilm szponzorált. A résztvevő fotósok szavazhattak a legjobb műteremre, így esett a választás az igazán dizájnos és minőségi a Silens Photo&Style-ra. Az egész hétvége alatt nívós fotózásokon vehettek részt az érdeklődők, ráadásképpen a legújabb Fujifilm MILC gépeket is ki lehetett próbálni teljes optika parkkal. Az új X-T1 modellel mi is sokat játszottunk, hamarosan érkezik beszámolónk!

Workshop az ArtBázisban

Sajtóbejelentés:

Legnépszerűbb Budapesti Fotóműterem – 2014

Március 22-én és 23-án immár második alkalommal nyitották ki kapuikat Budapest bérelhető fotóműtermei a Fujifilm X Fotóműtermek Hétvégéjének keretében. A hétvége során a műtermi fotózás különböző területei iránt érdeklődő fotósok 13 stúdió számtalan programján vehettek részt, ahol nem csak a műterem adottságait és lehetőségeit ismerhették meg, de új trükkökkel is szélesíthették saját fotós tudásukat. A hétvége lezárásaként a résztvevők egy szavazással értékelhették a műtermeket és az általuk nyújtott programokat.

Workshop az ArtBázisban

A szavazás során a résztvevők 1-től 5-ig pontozhatták azokat a műtermeket, ahova a hétvége során ellátogattak, de a végleges értékelés kiszámításánál a népszerűségi pontokat a műterem látogatottságával is súlyoztuk. Az értékelésnél a műterem adottságait, a hétvégi programot és a műterem személyzetét egyben kellett értékelni, így jó eredmény eléréséhez a műteremeknek és személyzetüknek minden tekintetben a legjobbat kellett nyújtaniuk.

A Fotósarokban ezt láthattuk

A stúdiók értékelésében a hétvégére jegyet váltó fotósok közel harmada vett részt. A válaszadók 21%-a a két nap során 6 műterembe is eljutott, de a fotósok fele ennél kevesebb műterem programján vett csak részt. 9-nél több helyre a fotósok mindössze 3%-a jutott el.

Silens Photo&Style mindent vitt

A műtermek között kettő olyan is akadt, a belvárosi ArtBázis és a XIII. kerületi SILENS Photo & Style, amely senkitől sem kapott 1-es, tehát legrosszabb értékelést. Nem meglepő, hogy ez a két hely végzett a lista élén a szavazásban. Az erre a két helyre ellátogatók kivétel nélkül mind nagyon elégedettek voltak a műteremmel és az ott kapott élménnyel. Ezt a két műtermet követte a Hamarits Stúdió, a Tripont Stúdió és a FotóSarok. Mivel a műtermekbe nagyon eltérő számú fotós látogatott el, illetve adott le szavazatot, a végső eredmény teljesen máshogy alakult.

Silens Photo&Style mindent vitt

A látogatószámmal súlyozott eredmény alapján a legnépszerűbb műterem 2014-ben a SILENS Photo & Style (http://www.silensphoto.com/) fiatalos és elegáns műterme lett. Őket követi a FotóSarok Vizuális Szolgáltató Központ műterme (http://fotosarok.hu/muterem/) és a vegyesebb értékelésekkel záró, de a sokak által meglátogatott és értékelt G3 Stúdió (http://www.g3studio.hu/). Említést érdemel még hétvége során egyedi fotózási lehetőségeket kínáló Hamarits Fotóstúdió (http://www.hamaritsfoto.hu/) és a Tripont Stúdió (http://www.tripont.hu/) is, melyek csak egy hajszállal maradtak le a dobogóról.

Silens Photo&Style mindent vitt

A Fujifilm X Fotóműtermek Hétvégéje

A 2013-as első Fotóműtermek Hétvégéje után idén már második alkalommal nyíltak meg egy hétvégére Budapest legnépszerűbb bérműtermei, hogy bemutatkozzanak az érdeklődő fotósoknak. A rendezvény célja, hogy a műtermi fotózásban még járatlan, de a terület iránt érdeklődő fotósok is belekóstolhassanak ebbe a világba, illetve hogy az egyébként bérműtermet használó fotósok is kötetlenül végigjárhassák az elérhető helyszíneket. A műtermek többsége az egyszerű bemutatkozás mellett fotózásokkal, oktatásokkal, workshopokkal és különleges hangulattal várták a fotósokat. A programban idén résztvevő 13 műteremből kettőben a Fujifilm X szériás fényképezőgépeit is kipróbálhatták az érdeklődők, köztük a legújabb X-T1-es tükör nélküli cserélhető objektíves modellt is.

Silens Photo&Style-ban készítettük a felvételt Fujifilm X-T1 fényképezőgéppel

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles