14.2 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Kreált és talált tájak a Mai Manóban | fototv.hu

2013. augusztus 23-án nyílik meg Gyenis Tibor és Illés Barna kiállítása a Kreált és talált tájak a Mani Manó Házban. Helyszín: George Eastman terem

Illés Barna képe a Kreált és talált tájak c. kiállításról

A Magyar Fotógráfusok Háza – Mai Manó Ház Kreált és talált tájak című kiállítását 2013. augusztus 23-tól szeptember 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők, minden hétköznap 14-19, hétvégenként 11-19 óráig.

Cím: Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymez? utca 20.
Telefon: 473-2666

” Zavarba ejtő képeket látunk a Manóház régi-új kiállításán. Első rápillantás: erdő, mező, tengerpart, sziklák, sátor a dzsungelban, kötélhíd a kanyon felett. Második rápillantás: hol vannak ezek az ismert, ismeretlen tájak? Harmadik: jól látom? Jól látja. A fotókon parányi, megépített makettek vizionálják a táj képét, s próbálnak a léptékváltással új dimenziókat csempészni a megszokott helyszínekbe. Olyan kreatív módszert választottak, amitől elhisszük nekik, hogy a látvány nem csak megörökíthető, de megteremthető, fel is építhető. A banálissá vált utazási szokásokkal, turistakép-dömpinggel szemben érvényesülhet a saját alkotóképesség, ami új élményt és viszonyt alakíthat ki a kreált táj és az azt felfedező, létrehozó között.”  (Kincses Károly, a kiállítás kurátora)

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles