37 C
Budapest
Friday, July 12, 2024

Két új nagylátószögű Nikkor objektív | fototv.hu

A Nikon a full-frame FX szériához hozta ki legújabb fix 24mm-es és stabilizátorral felvértezett 16-35mm-es nagylátószögű objketívjeit.  

AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR

A Nikon Europe örömmel jelenti be az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR modellt: a világ első rendkívül nagy látószögű, FX-formátumú fényképezőgépekhez készült objektívjét, amely rázkódáscsökkentéssel is rendelkezik. Az új objektív kedvező árú és praktikus választás mindennapi fotózáshoz FX-formátumú fényképezőgépekkel, például a D700 modellel.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR a nagy látószögű fényképezés minden lehetséges helyzetében ideális, egyben válasz azon piaci igényre, hogy egy kedvezőbb árú alternatívát kínáljunk a professzionális AF-S Zoom-Nikkor 17-35mm f/2.8D IF-EDvagy az újabb kiadású AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED különlegesen nagy látószögű objektívek mellé.”

Élesebb kézből készített képek, hosszabb záridő mellett is

Az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR a világon az első rendkívül nagy látószögű zoomobjektív, amelyet felszereltek a Nikon rázkódáscsökkentő technológiájával. Ennek használatával a fotós azonos körülmények között akár négy lépésközzel hosszabb záridővel fényképezhet. Gyenge fényviszonyok mellett a rázkódáscsökkentés alkalmazása kiegészíti a f/4-es maximális rekeszt.

 

Kategóriájában vezető képminőség

Az új objektív összetett optikai kialakítása magába foglalja a Nikon egyedülálló tükröződésgátló Nano Crystal bevonatát, két ED üvegtagot, valamint nem kevesebb, mint három aszférikus lencsetagot a minimális mértékű torzítás érdekében, még maximális rekesz mellett is. A VR II rázkódáscsökkentő rendszer és a Silent Wave Motor rendkívül halk és diszkrét működést biztosítanak, míg a kilenc kerekített íriszlamella gondoskodik a remek háttérelmosódásról (bokeh).

 

Mindennapi használatra tervezve

Az AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR jól illeszkedik a kompaktabb FX-formátumú fényképezőgépekhez, köztük a D700 modellhez. Ennek megfelelően felépítése is megfelel a mindennapi használat kívánalmainak. A robusztus magnézium felépítés és az időjárás hatásai ellen védő tömítés révén ideális választás azoknak, akik profi fotósok és egyben lelkes kalandorok. A modell tartós HB-23 napellenzővel és puha tokkal kerül forgalomba..

Műszaki adatok

 

Gyújtótávolság

16-35 mm

Max./min. rekesz

f4 / f22

Objektív felépítése

17 tag 12 csoportban ( két ED üvegtaggall, három aszférikus lencsetaggal és Nano Crystal bevonattal

Képszög

107° – 63° (83° – 44°  Nikon DX formátumú fényképezőgép esetén)

Íriszlamellák száma

9 (kerekített)

Legkisebb fókusztávolság

0,25m

Szűrőméret

77 mm

Átmérő x hosszúság

Körülbelül 83×88,5 mm

Tömeg

Körülbelül 680g

  

AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED

 A Nikon Europe örömmel jelenti be a rendkívül nagy rekesznyílású, nagy látószögű AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED objektívet, amely kategóriájának vezető modellje. A profi tudósításokhoz és tájképekhez tervezett új objektív forradalmi optikai kialakítással büszkélkedhet. A Nikon kiemelkedő FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeihez ajánljuk.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A NIKKOR zoomobjektívek, köztük az AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8G ED díjakkal is elismert sikere ellenére számos fotós szeret a nagy rekesznyílású objektívek kisebb mélységélességével és világos keresőben látott képével dolgozni. Így biztosak vagyunk benne, hogy a fotóriporterek közössége nagy örömmel fogadja majd új modellünket.”

Új NIKKOR optikai kialakítás 

Az AF-S NIKKOR 24 MM F/1.4G ED egyedülálló optikai kialakítással rendelkezik, amelynek révén jobb képminőséget, minimális torzítást és a felvétel teljes területén kiváló élességet nyújt, különösen nagyobb rekesznyílások esetén. Az új optikai rendszer egyesíti a Nikon egyedülálló tükröződésgátló Nano Crystal bevonatát, az ED üveget, valamint aszférikus lencsetagokat a ragyogó, magas kontrasztú és kiemelkedő minőségű fényképek érdekében, amelyeken a torzítás minimális mértékű. Az f/1,4-es rekesz és a kilenc kerekített íriszlamella biztosítja a NIKKOR objektívekre jellemző lenyűgöző háttérelmosódást (bokeh).

 

Diszkrét és tartós

Az objektív külön Silent Wave motorral is rendelkezik a könnyed és diszkrét automatikus élességállításért. Kialakítása pedig rendkívül tartós a magnézium bőséges használatának, valamint a por és időjárási hatások elleni tömítésnek köszönhetően, amely a bajonettet is körülveszi. Az AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED külön HB-51 napellenzővel és puha tokkal kerül forgalomba.

Műszaki adatok

 

Gyújtótávolság

24 mm

Max./min. rekesz

f/1.4 / f/16

Objektív felépítése

12 tag 10 csoportban ( két ED üvegtaggall, két aszférikus lencsetaggal és Nano Crystal bevonattal

Képszög

84° (61° Nikon DX-formátumú fényképezőgép esetén)

Íriszlamellák száma

9 ( kerekített)

Legkisebb fókusztávolság

0.25 m/0.82 ft

Szűrőméret

77mm

Átmérő x hosszúság

Körülbelül 83 x 88.5 mm

Tömeg

Körülbelül 620 g

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles