7.8 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Itt az EOS 7D Mark II és a Powershot G7 X | fototv.hu

Professzionális képminőség amatőröknek is. A Canon két új gépe már Magyarországon is elérhető. A Canon EOS 7D Mark II 10 kép / másodperc sebességgel készíti el a felvételeket, így egy pillanatról sem maradunk le. A Powershot G7 X pedig a digitális tükörreflexes gépek színvonalához hasonló képminőséget produkál, kíváló fényerővel és nagy, 20.1 megapixel felbontással rendelkezik.

Canon EOS 7D Mark II és a Powershot G7 X

Sajtóbejelentés:

Budapest, 2014. december 11.

Az EOS 7D Mark II, amely a professzionális EOS-1D X-ben megismert technológiákat is felhasználja, immár Magyarországon is elérhető. A készülék extrém sebessége és teljesítménye révén a fotósok minden megörökíteni vágyott momentumot megragadhatnak.

A sebesség szolgálatában

Az Időjárásálló, erős magnéziumötvözet vázában GPS-t és digitális iránytűt is rejtő EOS 7D Mark II 10 kép / másodperc sebességgel készít sorozatfelvételeket. Erre részben az új tervezésű exponáló- és tükörműködtető mechanizmus segítségével képes, amelynek az élettartama 200 000 felvétel. Másrészt a kiemelkedő válaszidőhöz egy villámgyors, 65 pontos AF-rendszer párosul, amely folyamatosan fókuszban tartja a célpontot. Minden autofókusz-pont kereszt, a középső pedig kettős kereszt típusú, ami f/2.8-as rekesz mellett is lehetőséget ad az élességállításra. A gyenge fényviszonyok esetén is kiemelkedő pontosság mellett az AF-rendszer másik különlegessége a személyre szabhatósága, az EOS-1D X-éhez hasonló menüben.

Az EOS 7D Mark II 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelőjének natív ISO tartománya 100-tól 16 000-ig terjed, de ez az érték szoftveresen akár 51 200-ig kiterjeszthető. Az egyéni fotózási szokásokhoz, illetve beállításokhoz maximálisan alkalmazkodni képes fényképezőgép vázán személyre szabható gombok és egy új, közel 100%-os lefedettségű kereső található. A professzionális szintű videózást a tömörítetlen élő mozgókép továbbítását lehetővé tevő HDMI-kimenet és a Dual Pixel CMOS AF technológia támogatja.

Canon EOS 7D Mark II és a Powershot G7 X

A készülék új, 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérője a pontos expozíció mellett arról is gondoskodik, hogy mesterséges megvilágításban a gép akkor exponáljon, amikor a fényerő a legmagasabb ? egyes mesterséges fényforrások ugyanis az emberi szem számára láthatatlan vibrálásra, fényerő-ingadozásra hajlamosak. Emellett az eredetileg az EOS-1D X-ben bemutatott EOS iTR AF és AI Servo AF III segíti a precíz tárgykövetést.

Moziminőségű videorögzítés

A kiemelkedő autofókusz-teljesítményt a Canon különleges Dual Pixel CMOS AF technológiája garantálja. Az EOS-gépekben elsőként bemutatkozó Movie Servo AF sebessége és nyomkövetési érzékenysége is egyedileg állítható, ezzel a fókuszhúzási effektusok és tárgyak közötti átmenetek teljes mértékben kontrollálhatók. Az akár Full HD felbontású felvételek képrögzítési sebessége 24p és 60p között változtatható, így gyönyörű lassított felvételek is készíthetők. A tömörítetlen (4:2:2-es) HDMI kimenetnek köszönhetően az EOS 7D Mark II-vel készített anyagok tökéletesen illeszkednek a professzionális videofeldolgozási munkafolyamatokba.

Powershot G7 X ? kiváló minőség kisebb méretben

Canon EOS 7D Mark II és a Powershot G7 X

Az NFC- és WiFi-kompatibilis PowerShot G7 X-szel a digitális tükörreflexes gépek színvonalához hasonló minőségű képek készíthetők 24-100 mm-es, kiváló fényerejű, f/1.8-2.8-as objektívjének köszönhetően.  A 20,2 megapixeles felbontású, nagyméretű, 13,2 x 8,8 mm-es képérzékelővel rendelkező fényképezőgép gyenge megvilágítás mellett is remekül helytáll, ráadásul kis mélységélességű, elmosott hátterű fotók elkészítésére is lehetőséget nyújt. 31 pontos AF-rendszerével a PowerShot G7 X másodpercenként 6,5 kép készítésére képes ? ezt a tempót a DIGIC 6, a Canon legnagyobb teljesítményű képfeldolgozó processzora teszi lehetővé.

Kátai Csaba, a Canon Hungária marketingigazgatója elmondta: ?2014-ben tovább erősödött pozíciónk a fényképezőgépek piacán. Mivel a növekedés mind a tükörreflexes, mind a kompakt gépek esetében a felső kategóriában volt a legjelentősebb, ezért különösen nagy reményeket fűzünk az EOS 7D Mark II és a PowerShot G7 X magyarországi szerepléséhez. Bízom benne, hogy a villámgyors sorozatfelvétel és AF-rendszer, valamint a gyenge fényviszonyok mellett is kiváló minőséget nyújtó érzékelő számos komoly amatőr és profi fotóst fog meggyőzni ezen gépek képességeiről.

Ár és elérhetőség

A Canon EOS 7D Mark II váz ajánlott fogyasztói ára 599 900 forint.

A Canon Powershot G7 X ajánlott fogyasztói ára: 214 990 forint.

Sajtókapcsolat

Kováts Botond

Corporate & Marketing Communication Manager

Canon Hungária Kft.

Tel: 237-5920 E-mail: botond.kovats@canon.hu

A Canon Europe-ról

A Canon Europe a 120 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 17 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgép készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a ?képek ereje? iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető leginnovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

Az EMEA területen a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedést célozza meg, koncentrálva a saját környezeti hatások csökkentésére és az ügyfelek segítésére, hogy Canon-termékek, -megoldások és -szolgáltatások használatával ők is csökkenthessék a sajátjukat. A Canon megszerezte a globális ISO 14001 minősítést, amivel szintén igazolja, hogy világszinten élenjár a környezet védelmében.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,491RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles