5.4 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Időutazással érkeznek Puskásék a Millenárisra | fototv.hu

Megnyitotta kapuit A labdarúgás művészete kiállítás. Az ünnepélyes megnyitót Fenyvesi Máté dr., a Ferencváros egykori klasszis játékosa, valamint Kozák Ágnes, a kiállítás képei fotósának lánya tartotta. Mi is ellátogattunk megnyitóra, fogadjátok rövid képes beszámolónkat.

Megnyitotta kapuit A labdarúgás művészete

A kiállítás installációjának utolsó simításait végezték még, mikor megérkeztünk a Millenáris Teátrum épületében. A kiállítás atmoszférája méltóan állít emléket Kozák Lajos életművének és mutatja be a magyar football dicső korszakát. A felvételek igazi kuriózumnak számítanak, melyekre Kasza Gábor lelt a Kozák életmű gondozásakor. A fázisfotók elkészítéséhez technikai bravúr kellett, Kozák Lajos maga alakította át fényképezőgépét a feladathoz. A képek digitalizálása után rengeteg mozzanatot dolgoztak ki 3D specialisták After Effects programmal és animátorok dúsították fel 100-120 kép/mp sebességre a 6-8 felvételt. Igazi multimédiás élményről van tehát szó, melynek technikai háttér információit hamarosan megosztjuk részletesen is a FotoTV olvasói és nézőivel.

A megnyitó

A szervezők az 1975-ben elhunyt sportfotós, Kozák Lajos hagyatékából 1500 képkockából kiválogatott, mintegy hetven képet állítanak ki. A képek mérete a 41*50 centiméterestől egészen a 151*100 centiméteres óriásképekig változik. ?Minket is megleptek a roppant számok a kiállítás előkészítése során. Egytucat tonnányi újrahasznosítható fa falanyagot használtunk fel, ami közel 400 négyzetméter falfelületet hozott létre? ? érzékelteti a kiállítás méreteit Bujáki István, főszervező. A labdarúgás művészete kiállítás a Millenáris Teátrum 1300 négyzetméteres terében valósult meg.

NÉZZE VÉGIG KÉPGALÉRIÁNKAT:

Megnyitotta A labdarúgás művészete kiállítás

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles