19.9 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Hasselblad újdonságok a Photokina-ról | fototv.hu

A svéd fényképezőgép gyártó bejelentette H4D szériájának legújabb tagját, mely 31 megapixeles felbontással bír. De új hátfal is kigördült a gyártó gyárából, a CFV-50 középformátumú hátfal nem kevesebb, mint 50 millió képponttal büszkélkedhet.    

 A Hasselblad H4D családját különösebben nem kell bemutatnia fotózás iránt érdeklődőknek. A H4D-31 a 40 megapixeles testvér pontos mása 31 megapixeles szenzorral. Megtalálhatóak benne a gyártó legújabb technológiái, mint például a Natural Color Solution a tökéletes színvisszaadásért, a gyors és képszéleken is pontos True Focus AF rendszer, a kimagasló és alacsony zajszintű érzékelő technológia és a megújult Phocus 2.6 képfeldolgozó szoftver.

A legújabb H4D-31 modell kétféle KIT-ben lesz megvásárolható. A 80mm-es objektívet tartalmazó csomagot kifejezetten a DSLR-ről a középformátum felé kacsingatóknak készítette a gyártó, míg elérhető lesz a készülék CF-objektív adapterrel is a Hasselblad V-rendszerét használóknak. Mindkét KIT  10 000 euró+áfás áron lesz megvásárolható.

A Hasselblad új hátfalat is bejelentett a V-rendszer használóinak. A CFV-50 nevéből eredően 50 megapixeles felbontással büszkélkedhet és teljes vezeték nélküli kommunikációt tesz lehetővé a vázakkal és objektívekkel.

Az új hátfal is megkapta a H-rendszerből már ismert DAC lencse korrekció technológiát, mely teljesen eltűnteti az összes V-rendszerű Carl Zeiss objektív torzítási, vignettálási és kormatikus aberrációs hibáit. A CFV-50 Compact Flash memóriára dolgozik, a többi paraméter, mint például a kijelző pontos felbontása nem ismert egyelőre. Az viszont biztos, hogy az 50 megapixeles hátfalért 12 000 euró+áfát kell otthagyni a kereskedőnél.

További érdekesség a gyártó háza tájáról, hogy a Phocus 2.6 szoftver kihozták mobil verzióban is az Apple iPhone, iPad és iPod szériájához. A H4D szériából pedig egy 499 darabból álló speciális Ferrari Edition szériát is megtekinthet a közönség a Photokina kiállításon.

A Hasselblad két új objektívet is bemutatott a Photokina-n, melyek a H-rendszerrel kompatibilisek. A HC Macro 120-II és HC 50mm II optikákat a nagyobb képfelbontású érzékelők maximálás kiszolgálása érdekében fejlesztették tovább.

HC 50mm-II

Az új objektív 35mm ekv, érték szerint 31.4mm-es nagylátószöget kínál a Hasselblad középformátumú vázain. Javítottak az optika közelpontján(0.6m) és közeli fókusztávolságokban nyújtott képminőségen. A lencserendszer 11 elemet tartalmaz 7 csoportba rendezve, a blendét f3.5 és f32 között választhatjuk meg.

HC Macro 120-II

A korábbi 120mm-es makró objektív továbbfejlesztése kimagasló képminőséget ígér. Közelpontja 39cm és 1:1-es leképzésre képes. 35mm ekv. gyújtótávolsága 73.5mm-nek felel meg. Az objektív 9 elemet tartalmaz 9 csoportba rendezve és f4-f45-ös blendeértékek használhatóak.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles