6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Három új Olympus VG-szériás modell | fototv.hu

14 magapixellel érkeznek a gyártó új, belépő szintű VG sorozatú fényképezőgépei. A 4x és 5x optikai zommal ellátott VG-150, 160 és 170 modellek elérhető áron kínálnak remeke képminőséget.  

Sajtóbejelentés:

Szinte mindegy is, hogy áll a gazdaság, az Olympus új VG sorozató kompakt fényképezőgépeivel bárki élvezheti az emlékek nagyszerű minőségben történő megörökítésének és megosztásának élvezetét. Belépő szintű modellként a szupervékony Olympus VG-160 és VG-150 szinte hihetetlen ár-érték arányt képvisel. Mint ahogy minden Olympus fényképezőgép, az új VG gépek is gyors és egyszerű felvétel lehetőségét kínálják a minőségi fotók és videofelvételek megörökítéséhez – bármikor. Mindkét modell nagylátószögű zoom optikával, hatékony digitális képstabilizátorral és bőven elegendő felbontással rendelkezik. Megtalálhatók bennük az automatikus felvételkészítést támogató funkciók, például: az i-Auto, árnyékkompenzáló technológia és pár Mágikus szűrő az igazán különleges hangulatú fotók készítéséhez. A VG-160 emellett dedikált videofelvétel indító (Movie Rec) gombot is kínál, melynek köszönhetően – ha felbukkan egy téma, melyet muszáj rögzíteni – azonnal átválthatunk HD videofelvétel üzemmódba. A VG-160 február elejétől, 31.990.- HUF áron, míg a VG-150 március elejétől, mindössze 28.990.- HUF áron kapható.

Magas minőség, alacsony ár

Az új Olympus VG sorozat több dologra is büszke lehet – nem utolsósorban fantasztikus árára. A szuper-kompakt VG-160 és VG-150 az Olympus méltán híres optikáit bárki számára könnyen elérhetővé teszi. Az árkategóriát nézve a felszereltség kifejezetten elismerésre méltó. A 12 megapixeles VG-150 egy sokoldalúan használható, 4x zoomal felszerelt, nagylátószögű (27-108mm*) optikával rendelkezik. A 14 megapixeles VG-160 egyel tovább lép: kiváló, 5x optikai zoomos 26-130mm* nagylátószögű objektív került a szupervékony házba. A mindössze 19.3mm vékony VG-160 egyszerűen a kabátzsebbe csúsztatható – csakúgy, mint a VG-150, mely mindössze 19.8mm.

Több kreativitás, kevesebb gond

Az attraktív árcédulához képest a VG sorozat meglepően sokféle funkciót kínál a gyönyörű – például egy kalapon látható esőcseppekről készíthető – fotók egyszerű megörökítéséhez. A nagy, 2.7” (a VG-160 esetén 3”) méretű színes LCD kijelzőn nagyszerűen ellenőrizhetők az automatikus felvételkészítést támogató, jól bevált funkciók – például a követő AF, vagy az „intelligens-automatikus” (i-Auto) felvételi mód, valamint az Olympus high-end fényképezőgépeiben is megtalálható Mágikus szűrők hatásai. A VG-160 dedikált, piros Movie Rec gombja közvetlen elérést biztosít a videofelvétel üzemmódhoz: így a 720p High Definition minőségű videók felvételéhez még a menübe sem szükség belépni.


Kiemelt jellemzők:

Képminőség:

•    5x optikai zoommal rendelkező nagylátószögű (26-130mm*) objektív kiváló közeli és nagylátószögű képekhez (VG-150: 4x optikai zoommal rendelkező nagylátószögű objektív és 27-108mm*)

•    Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel (VG-150: VGA mozgóképfelvétel)

•    14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is (VG-150: 12 megapixel)

•    Digitális képstabilizátor a bemozdult képek kiküszöbölésére

Használhatóság:

•    3” színes LCD kijelző (230,000 képponttal) a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek visszanézéshez (VG-150: 2.7” színes LCD)

•    Arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához

•    Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz

•    Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával

(pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalúság:

•    Mágikus szűrők a fotók kreatív effektezéséhez:

Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy Fókusz és Csillagfény

További kiemelt funkciók:

•    Attraktív és nagyszerűen hordozható szupervékony kivitel

•    [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján.

•    ISO 80 – 1600 (VG-150: 100 – 1600)

•    SDHC memóriakártya kompatibilitás**

•    Beépített vaku

•    Beépített használati útmutató

•    USB akkumulátor töltés funkció


A legtöbb kompakt fényképezőgép ígéri, hogy fényesebbé teszi világunkat – de csak az Olympus VG-170 rendelkezik kategóriájának legjobb vakujával ahhoz, hogy beváltsa ezt az ígéretet. A VG sorozat új zászlóshajójának vakuja négyszer erősebb, mint egy átlagos kompakt fényképezőgépé – így az akár 15 méterre látható arcok és tárgyak is megvilágíthatók vele. Hosszú vaku módban az ISO érzékenység beállítás automatikusan történik annak érdekében, hogy a fényképezőgép biztosan az optimális, gyenge fényviszonyokhoz megfelelő paraméterekkel rendelkezzen a fotózáshoz. Az ehhez hasonló praktikus, felhasználóbarát funkciók teszik a VG sorozatú gépeket napi használatra is alkalmas, élvezetes alap fényképezőgéppé – mindegy is, hogy mennyit tudunk róla. A kompakt, kényelmes és kiváló ár-érték arányú, kategóriaelső VG-170 fényképezőgép tökéletes választás mindazok számára, akik egyszerűen csak fotózni akarnak – a többit pedig legszívesebben rábíznák a gépre. A 14 megapixeles, 5x zoommal ellátott nagylátószögű optika, a nagy, 3” méretű LCD kijelző és az automatikus felvételi funkciók, valamint az effektek garantálják, hogy mindig minőségi felvételkészítést és felvételeket kapunk. A vékony, stílusos ház és a karakteres retro design miatt a VG-170 a high-end fényképezőgépekkel is összetéveszthető – azonban az áruk nem. Az új gép az igen vonzó 39.990.- HUF áron, február közepétől érhető el a boltokban.

Páratlan vaku

A vaku a kompakt fényképezőgépek leggyakrabban használt funkciója*, így meglepő, hogy általában milyen kis figyelmet kap. Egy jó vaku óriási különbséget jelenthet a képminőségben – gyenge fények esetén jelentheti azt is, hogy vagy a kívánt képet kapjuk, vagy egyáltalán nem tudunk képet készíteni. Az új Olympus VG-170 vakuja kifejezetten megnyerő, különösen, miután kiderül, hogy nem egy drága fényképezőgépben találjuk: ugyanis közel négyszer erősebb, mint a következő vetélytársa, a kategóriára jellemző kulcsszám pedig kétszer nagyobb (a VG-170 kulcsszáma 8.8, míg egy átlagos digitális kompakté 4 – 5.6). A VG-170 nagylátószög beállítás mellett az akár 15 méterre lévő arcokat és tárgyakat is megvilágíthatja. Ráadásul, hosszú vaku üzemmódban a fényképezőgép lefelé állítja a felbontást az ISO érzékenység függvényében – a tökéletes fény beállítás érdekében. Egy fotó, normál esetben 14 helyett 5 megapixel felbontás mellett is kinyomtatható A4 méretben úgy, hogy ne kelljen engednünk az Olympus védjegyeként ismert képminőségből.

Képalkotás gond nélkül

A VG-170 5x optikai zoommal felvértezett 26mm-130mm** objektívje a különböző, mindennapos helyzetekben szükséges rugalmasságot biztosítja a fényképezőgép használói számára. Mindegy, hogy telét, vagy nagylátószöget állítunk be, a kép komponálása gyorsan és egyszerűen végezhető a nagy, 3” méretű LCD kijelzőnek köszönhetően. Remegő kezek esetén a digitális képstabilizátor véd az életlen felvételek ellen. Az ideális beállításokat az automatikus funkciókkal végeztethetjük el: ilyen az i-Auto üzemmód, az arcfelismerés és a követő AF. A felvételek rögzítésén kívül szinte nem is kell tennünk semmi mást: a képek fényesek, élesek lesznek, High Definition videofelvételeinket pedig egy HD TV-készüléken, nagy méretben élvezhetjük. A háromdimenziós hatású képeinket normál TV-készüléken, számítógépen és digitális képkeretben is megjeleníthetjük – csak ehhez a fotó készítése előtt kapcsoljuk be az új 3D Vörös és Cián funkciót. A kreatív fotózáshoz kilenc Mágikus szűrő áll rendelkezésünkre, melyek szinte egy gombnyomással munkára foghatók. Ha a felvételeket családunknak, vagy barátainknak szeretnénk megmutatni, ezt ugyanolyan egyszerűen meg tudjuk oldani, mint bármi mást a VG-170-nél. Az Eye-Fi memóriakártya kompatibilitásnak köszönhetően ez ugyanis kábelek nélkül végezhető.

Kiemelt jellemzők:

Képminőség

•    5x optikai zoommal rendelkező nagylátószögű (26-130mm*) objektív kiváló közeli és nagylátószögű képekhez

•    Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel

•    14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is

•    Digitális képstabilizátor a bemozdult képek kiküszöbölésére



Használhatóság:



•    Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez

•    3” színes LCD kijelző (460,000 képponttal a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek visszanézéshez

•    Arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához

•    Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz

•    Retus funkció a bőrhibák eltűntetéséhez

•    Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával

(pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalúság:

•    Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy fókusz, Csillagfény (csak fotókhoz), Akvarell és Tükröződés

•    3D Vörös és Cián felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel 2D megjelenítésre képes készülékeken történő megjelenítéshez

További kiemelt funkciók:

•    Szupervékony ház az attraktív megjelenéshez és a kiváló hordozhatóság érdekében

•    [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján

•    ISO 80 – 1600, hosszú vaku módban automatikus beállítással

•    SDHC és SDXC memóriakártya kompatibilitás***

•    Beépített intelligens vaku

•    Beépített gyors segítség funkció

•    USB töltés funkció

* Európában és az Egyesült Államokban, az Olympus vizsgálatai alapján.

** 35mm ekvivalens

*** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye. Az UHS sebességosztály nem támogatott.


 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles