4.7 C
Budapest
Thursday, April 25, 2024

Fujifilm FinePix X-M1 | fototv.hu

Már napokkal a hivatalos bejelentés előtt megjelentek az első termékfotók a Fujifilm legújabb, s egyben legkisebb MILC gépvázáról, sőt tegnap már tudhattuk a FinePix X-M1 teljes specifikációját is. Bejelentés szerint a mai napon debütáló eddigi legolcsóbb Fuji cserélhető objektíves kompakt váz az elődök X-TRANS CMOS érzékelőjét kapta még kisebb vázba csomagolva. De lássuk mit is tud a FinePix X-M1?

A három színvariáns

Bár az X-M1 jelen pillanatban a legkisebb, mondhatni belépő váz a Fujifilm MILC kínálatában, sebességben komoly előrelépést mutat még nagyobb testvéreihez képest is. A mindösszesen 330g-os, gyakorlatilag fél DSLR váz méretű fényképezőgép 0.5 másodperc alatt kapcsol be és a kioldás késése is csak 0.05 mp. A gyors működési sebességet az EXR Processor II-es verziójának köszönhetjük, mely remekül szolgálja ki a képérzékelőt is és hatékonyan enyhíti a képzajt. A FinePix X-M1 a nagytestvérek, az X-Pro1 és X-E1 képérzékelőjét kapta meg. A különleges színszűrő struktúrájú, aluláteresztő szűrő nélküli APS-C mérető X-TRANS CMOS szenzor kiváló képélességet és minőséget garantál minimalizálva a moiré jelenséget. Az alap érzékenységi skála ISO 200-6400 értékeket fed le, de kiterjeszthető ISO 100-25 600-ig.

Fujifilm FinePix X-M1

Elektronikus keresőt nem kapunk az X-M1 esetében, többek között ezért is lehet olcsóbb a készülék. A hátoldalon kapunk viszont egy közel 1 millió képpontos (pontosan 920 000px) dönthető LCD kijelzőt, mely valljuk be hiányzott már az X-E1-ről is. A Fuji nem hagyhatta ki legújabb MILC üdvöskéjéből a WiFi funkciót sem, a FUJIFILM Camera App segítségével tudjuk vezérelni ?okos? készülékeinkkel. Elérhető automatikus PC-re történő mentés is, mely további értelemet ad a vezetéknélküli kommunikációnak.

920.000 képpontos a hátsó LCD monitor

A kreatív képalkotást 8 művészi szűrő és 5 korábbról ismert filmszimulációs mód segíti, ezek alkalmazhatóak 1080p Full HD videók (30 kép/mp frissítés) rögzítésekor is.

Felülről látható leginkább a többi X-modellhez képest a különbség

A három színben elérhető Fujifilm FinePix X-M1 júliusban érkezik Európába, várhatóan 190.000Ft körül lesz megvásárolható hazánkban.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
692FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles