25 C
Budapest
Wednesday, June 19, 2024

Frissült a Panasonic FT és TZ szériája | fototv.hu

A Panasonic frissítette mondhatni legnépszerűbb utazó zoom szériáját, a Lumix DMC- TZ25 és T30 párost 2 megapixel, GPS modul és plusz 4x zoomtávolság választja el egymástól. A outdoor élet szerelmeseinek és a családosoknak is bejelentett a gyártó két időjárás- és ?gyermekálló? fényképezőgépet.

Bemutatta a Panasonic a LUMIX fényképezőgépek TZ és FT sorozatának két-két új modelljét. A frissen kifejlesztett gépek a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák, rengeteg új funkciót kínálnak, és kompakt kialakításuk révén könnyen hordozhatók.

A Panasonic négy új LUMIX fényképezőgéppel jelent meg a piacon. A japán gyártó TZ és FT sorozatú gépei a legkorszerűbb technológiák mellett egy sor új funkciót is elérhetővé tesznek felhasználóiknak, amelyekhez kompakt, modern kialakítás párosul.

Az új DMC-TZ30 a méltán elismert TZ sorozat legfiatalabb darabja, amely elsősorban a kiváló minőségű, ultraszéles látószögű és nagy zoomátfogású objektívnek, a strapabíró kompakt fémváznak, valamint a páratlan funkciógazdagságnak köszönheti népszerűségét.

A TZ30-as fényképezőgép 24 milliméteres széles látószögű, 20-szoros optikai zoomos Leica objektívvel szerelt. A tervezésnél a gyártó különösen ügyelt a kompakt kialakításra, amelynek köszönhetően a TZ30 jelenleg a legvékonyabb elérhető fényképezőgép a saját kategóriájában. Az új mechanikai felépítéssel bíró, új lencsetagokat felvonultató optika a 20-szoros optikai zoom használatát Full HD videofelvételek közben is biztosítja. A filmek készítését emellett sztereó mikrofon és külön, a filmezésre szolgáló felvevőgomb is támogatja.

A 14,1 megapixeles, nagy érzékenységű MOS szenzor is a TZ30 újdonságai között szerepel. Ennek, illetve a megújult Venus Engine képfeldolgozó elektronikának köszönhetően jelentősen javult a képminőség az előd TZ20-hoz képest. Ennek eredményeként többek között a gyenge fényviszonyok között magas ISO-beállítással készült fotóknál mintegy felére sikerült csökkenteni a képzajt.

A TZ30 beépített GPS-funkcióján is fejlesztett a Panasonic, a térképadatok a mellékelt DVD-ről egyszerűen letölthetők, majd SD-kártyára menthetők és a gépen megtekinthetők és címkézhetők. A készülék emellett egy sor olyan funkciót is tud, amelyekkel még élvezetesebbé tehető a fotózás: így például beépítették a miniatűr-effekt, a panorámakép, illetve a kreatív- és automata retusálási funkciót is. Mindezen felül 3 inches innovatív érintőképernyő gondoskodik róla, hogy a TZ30 ideális partner legyen a nagy utazásokhoz és igazi kalandokhoz.   

A DMC-TZ25 a TZ30 testvérmodelljeként jelenik meg a piacon, utóbbiéhoz részben hasonló funkciókkal. A kompakt készülékházba csomagolt 24 mm-es nagylátószögű LEICA DC VARIO-ELMAR objektív és a 16-szoros optikai zoom ennél a fényképezőgépnél is széleskörű alkalmazhatóságot biztosít a felhasználóknak.

A POWER O. I. S. optikai képstabilizátor hatékonyan kompenzálja a kézremegésből adódó elmosódást, ezáltal rázós helyzektekben is éles fotókat és remegésmentes filmezést biztosít. A 12,1 megapixeles új MOS szenzor és a TZ30-nál már ismert Venus Engine szintén hozzájárul a képminőség javításához, kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. A TZ25 szintén alkalmas Full-HD minőségű felvételek készítésére, a népszerű iA (Intelligens Automata) rendszer pedig megkönnyíti a videók és fényképek készítését egyaránt. A Panasonic ennél a gépnél is nagy hangsúlyt helyezett a kompakt kialakításra: az akár zsebben is hordható TZ25 így mind utazáshoz, mind mindennapi használathoz ideális partner lehet.

A DMC-FT4-et speciálisan a terepen történő használathoz fejlesztette ki a japán gyártó, amelyet a strapabíró kialakítás is alátámaszt: a készülék 12 méterig vízálló, két méteres esésig ütésálló, -10 celsius fokig fagyálló, és természetesen a ház a por ellen is védett.

A beépített GPS működését több mint egymillió helységnevet tartalmazó háttéradatbázis támogatja, emellett az FT4 rendelkezik beépített barométerrel, magasságmérővel és iránytűvel, amelyek egy sor szabadtéri szabadidős tevékenységhez ? mint például snorkeling, szörf, hegymászás, síelés ? ideális partnerré teszik. Az iA (Intelligens Automata) üzemmód ennél a modellnél is rendelkezésre áll, így az FT4-et is lehet úgy használni, hogy gyakorlatilag minden beállítást a gépre bíz a felhasználó. Az utólagos képjavítás lehetősége szintén adott a készüléken belül az új, automata retusálási funkciónak köszönhetően.

A negyedik újdonság, a DMC-FT20 az FT4-es testvérmodellje, amelyet elsősorban kisgyermekes családoknak, illetve rendszeresen a szabadban tartózkodóknak, kirándulóknak ajánl a Panasonic. A gép 16,1 megapixeles érzékelővel szerelt, emellett 5 méterig vízálló, 1,5 méterig ütésálló, porálló, és -10 Celsius fokig fagyálló. A kompakt, vékony kialakítás ellenére a gép 25 milliméteres széles látószögű, 4-szeres optikai zoomos optikával rendelkezik. Az iA üzemmód ennél a fényképezőgépnél is választható, amely nagymértékben megkönnyíti a jó minőségű fotók és videók egyszerű készítését. A gép tartozéka emellett a LUMIX Image Uploader, amelynek segítségével a felhasználó azonnal megoszthatja képeit, filmjeit akár a Facebookon, vagy a YouTube-on keresztül.

Az árakkal kapcsolatban később bocsát ki információt a gyártó.

Az új modellek a következő színváltozatokban lesznek kaphatók:

  • DMC-TZ30    fekete, ezüst, barna, fehér
  • DMC-TZ25    fekete, ezüst
  • DMC-FT4      kék, narancs, fekete, ezüst
  • DMC-FT20    kék, narancs, piros, fekete

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,504RajongókTetszik
197KövetőKövetés
767FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles