25 C
Budapest
Wednesday, June 19, 2024

Eye of Nature 2010-11 eredmények | fototv.hu

Kihirdették az Eye of Nature fotómegosztó oldal évespályázatának 2010-2011-es nyerteseit. A neves természetfotósokból és a Természetfotó Magazin munkatársaiból álló zsűri Ritzel Zoltánnak adta az Év Képe címet.

 

A Természetfotó Magazin és az Eye of Nature fotómegosztó örömmel jelenti be, hogy a hét tagú elismert fotóművészekből és természetfotósokból álló zsűri meghozta végleges döntését.

Zsűri elnöke:

Imre Tamás fotóművésza Természetfotó Magazin főszerkesztője

Zsűri tagok:

Imre Tamásné Anikó fotóművész a Természetfotó Magazin művészeti vezetője és a FotóOktatás fotóiskola tulajdonosa.

Kiss Ágnes fotográfus, operatőra Természetfotó Magazin és a Filmdzsungel filmműhely munkatársa

Krivánszky Árpád fotográfus, újságíróa Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatársa

Máté Bence természetfotós, fotóművésza Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatársa

Suhayda László természetfotósa Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatársa

Szekeres János természetfotós, fotóművész a Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatárs

2010. március 01-től 2011.április 30-ig beérkezett 1549 fotóstól, 4655 alkotás, melyből a döntőbe került 56 alkotásból a pályázat végleges eredményei a következők lettek.

Az ÉV KÉPE 

 

AzÉV KÉPEfődíjat Violinkulcs címmel Ritzel Zoltán felhasználónk nyerte meg.A sikeres eredményért az oklevél mellé, a FotóOktatás fotóiskola felajánlásaként egy DOLOMITOK Tájképfotós workshop részvételi lehetőséget nyert.

A zsűri véleménye a fődíjazott képről:

Ami megfogott minket a kép nézése közben, az újdonsága! Szépen elrendezett kompozíció, gyönyörű fények. Kompozíciójában bravúros elgondolást valósított meg a szerző, szépen összecseng a növény indájának a formája, a csigaház tekervényeivel. A kép címe is erre utal, nagyon találó és sokat erősített a fotó értékén. Jó helyen van a csiga és jó helyre néz, szépen kitölti a teret a növény.

Nagyon újszerű látásmód! Adott a zsűrinek valami újat, valami harmóniát, a természet végtelen történetéből. Gyönyörű fotó!

Ezúton is gratulálunk a képhez.


 

A második helyezettAir combat címmel Rudi Petitjean felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, a Digitcam felajánlásaként egy10.000 Ft-os vásárlási utalványt és egy 3.000 Ft-os Lenspen

LP-1 Original objektív tisztítót
nyert.

A zsűri véleménye a díjazott képről:

A tengelicek verekedésének megörökítése, nem egyszerű feladat. A kép harmonikus, de mégis a középpontos elhelyezés miatt némi feszültséget tükröz a szemlélőben. Az egyébként kedves kismadarak vadsága és elszántsága jön át a fotós alkotásán. Nehéz dolga volt a zsűrinek. Kis különbséggel került ez a fotó a második helyre.

Gratulálunk a képhez.

A harmadik helyezettAlkonycsillagcímmelTóth Zsuzsanna felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, az Artwork Photo felajánlásaként egyA1 méretű professzionális fotónyomat (60×90 cm) elkészítését nyerte, Premium Luster vagy Glossy fotópapírra.

A zsűri véleménye a díjazott képről:

Hangulatos alkonyati kép, szép megvilágítással. A szerző bravúrosan szép, meseszerű pillanatot örökített meg. A fények csillogása és gyönyörű játékossága, szépen ötvöződik a kék fényekkel, ami a virágról egyenesen a szemlélő lelkébe sugárzik. Különleges hangulatot kölcsönözve a fotónak. Jól megtalálta a témához hasonló színű elmosódott előteret, mely a fotó tetejének világos színével harmonizál.

Gratulálunk a képhez.

A magasra értékelt képek a következők: 

A magasra értékelt képek pontegyezőség végett két alkotás is díjazott lett.

 

Rekeszhatás címmel Singler Krisztián felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, az Eye of Nature oldalon további webtárhelyet biztosítunk neki, hogy még több fotóval pályázhasson a következő évben.

A zsűri véleménye a magasra értékelt képről:

Kitűnő kompozíciós készséggel, remek fantáziával rendelkezik az alkotó. A fotózás közben kihasználta az objektív és a rekesz adottságait. A végleges alkotást művészi szintre emelte. A becsillanó fény mestere.

Gratulálunk a képhez.

 

Fényseprű címmel Kesjárné S. Mária felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, az Eye of Nature oldalon további webtárhelyet biztosítunk neki, hogy még több fotóval pályázhasson a következő évben.

 

A zsűri véleménye a díjazott képről:

A fotó hangulata fogta meg a zsűrit. A szerző szerencsésen és jól alkalmazta a kép kompozíciós fogásokat. Szépek a csillogó és harmonizáló vízcseppek. A találó cím és a kép egysége erősíti az alkotást.

Gratulálunk a képhez.

 

A díjazott képek és az 56 alkotás sorrendje megtekinthető itt: www.eyeofnature.hu/index.php?l=hu&page=news&id=1

Hamarosan indul új fotópályázatunk, sok ajándékkal és meglepetéssel várunk profi és amatőr fotográfusokat.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,504RajongókTetszik
197KövetőKövetés
767FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles