9.4 C
Budapest
Wednesday, April 24, 2024

Derült égből Pentax csapás ? Pentax K-x | fototv.hu

A legújabb K-x tudását tekintve több dolgot örökölt a K-7-es nagytesótól, de váz a K-m-re épül. A belső feljlődésen kívül a csodaszép szinkombinációk varázsolhatják el a fotózásra éhes fiatalság elméjét…    

A Pentax K-x-be az elődmodelltől eltérően nem CCD, hanem CMOS érzékelő került, mely 12.4 megapixeles lett. A képfeldolgózó processzor a K-7-ben megismert Prime II-es verzió, mely segítségével ISO 100 és 12 800 közötti érzékenységek közül választhatunk. A gyorsabb működésnek köszönhetően igen jelentősen megnövekedett a sorozatfelvétel sebessége is, immáron 4.7 kép/mp-cel készíthetünk képsorozatokat 17 JPEG vagy 5 RAW kép erejéig.

A legrövidebb záridő 1/6000-ed, ami szintén jelzi a készülék, a belépő kategóriánál kissé feljebb történő pozícionálását. A K-m-hez képest a fókuszpontok is megszaporodtak, a K-x SAFOX VIII rendszere 11 AF pontot kínál. A kereső a kistesóhoz hasonlóan pentatükrös kialakítású és 96%-os lefedettséget biztposít 0.85x-ös nagyítás mellett. A készülék hátulján nem sok minden változott, az LCD kijelző maradt 2.7” átmérőjű és 230 000 képpontos.

Az új érzékelőnek hála a K-x videó készítési lehetőséget is kínál, 720p-s HD filmeket 24 kép/mp-ces képfrissítéssel készíthetünk. Természetesen hangot is rögzít a készülék, azonban a beépített mono mikrofonon kívül sztereó bemenetet nem találunk a gépvázon.

 A K-7-től szerencsére a legtöbb szoftveres újítást megörökölte a készülék, így a K-x-ben is megtalálható az objektív korrekció, a multi-expozíció és a 3 képből összeálló HDR képmód. Sajnos időjárásálló kialakítást nem kapunk, bár ez erre a kategóriára nem is jellemző. A memória foglaltba SD/SDHC kártyákat rakhatunk, tápforrásként a Pentax-hoz megszokottan AA elemek vagy akkumulátorok szolgálnak.

A színkombinációk itt is megtalálhatóak: http://www.camera-pentax.jp/k-x/#


Bár Japánban minden bizonnyal elérhető lesz a fantasztikus színkavalkád, nálunk és az európai piacra egyelőre és biztosan csak fekete, fehér, piros és navy kék színben fog érkezni. A 18-55mm-es DA L alapobjektívvel 650 dollárért kezdik meg a forgalmazást hamarosan. Dupla kitben is elérhető lesz a K-x, méghozzá a jóárasított 55-300-zal.


Az új Pentax DA L 55-300 ED f4-5.8-as kezdő fényerővel rendelkezik, a lencserendszer 12 elemet tartalmaz 8 csoportban, melyekből egy alacsony színszórású (ED). Átlagos 1.4 méteres közelponttal és 0.28x nagyítással rendelkezik, az elejére 58mm-es szűrőket rakhatunk majd. Ez az objektív kizárólag a K-x-szel lesz megvásárolható KIT formájában.

 Nézze meg videós bemutatónkat a Pentax K-x-ről!!!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
690FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles