18.2 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Canon PowerShot SX150 IS és SX40 HS | fototv.hu

A Canon PowerShot SX40 HS is megkapta legújabb 5. szériás DIGIC processzort és 24mm-től induló 35x átfogású optikai zoomja is igen tekintélyt parancsoló. Az SX150 IS kinézetben követi az elődök tömzsibb formavilágát, viszont elérhető áron kínál 14 megapixel mellett 12x Canon zoom objektívet és intelligens funkciók garmadájával szerelték fel.  

A Canon PowerShot SX150 IS legfontosabb jellemzői:

  • 12-szeres, nagy látószögű (28 mm) objektív, intelligens képstabilizátor
  • 14,1 megapixeles CCD
  • Az integrált Smart Auto technológia és az Egyszerű mód 32 féle jelenettípust érzékel
  • 7,5 cm (3,0") képátlójú LCD kijelző
  • HD videók sztereó hanggal
  • Teljes kézi vezérlés
  • Kreatív szűrők és miniatűr effektus
  • Intelligens zár kacsintásra induló önkioldóval
  • iFrame videók
  • Tanácsok és tippek

Szuperegyszerű szuperzoom az egész családnak: PowerShot SX150 IS

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a legújabb PowerShot SX150 IS fényképezőgépet. A 12-szeres optikai zoomnak és a 14,1 megapixeles felbontásnak köszönhetően a fényképezőgéppel kitűnő minőségű, éles felvételeket és HD videókat rögzíthetünk. A modell ideális megoldás az olyan felhasználók számára, akik kiemelkedő teljesítményt, egyszerűséget és kiváló ár-érték arányt keresnek.

A kompakt, vörös, fekete és ezüst színben kapható és ergonomikus kialakítással rendelkező fényképezőgép lenyűgöző funkciókat kínál a felhasználók számára. A szórakoztató szolgáltatásokkal a nyaraláson, a hétvégi kirándulásokon és a családi programokon egyszerűen örökíthetők meg az emlékezetes pillanatok. A PowerShot SX150 IS segítségével minden családtag fejlesztheti fényképészeti tudását.

Kompakt rugalmasság

A 12-szeres optikai zoomra képes objektívvel 28 mm-es nagy látószögű csoportképeket és tájképek készíthetünk, a 336 mm-es teleobjektívvel pedig nagy távolságból is ráközelíthetünk a témára. A 4 fokozatú optikai képstabilizátorral és az intelligens képstabilizátor technológiával – amely ellensúlyozza a fényképezőgép remegéséből eredő elmosódást – még kézben tartva, távoli témák fényképezésekor és gyenge fényviszonyok között is éles, és részletgazdag képet rögzíthetünk.

Az új, Intelligens képstabilizáló rendszer azonnal felismeri a felvételkészítés körülményeit, és hét lehetőség közül automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb képstabilizátor üzemmódot. A LEGRIA videokamera termékcsaládból átvett képstabilizátor biztosítja, hogy még a távoli témákról is részletgazdag, minimális elmosódást tartalmazó felvételek készüljenek.

Részletgazdag felvételek

A Canon fejlett képalkotó technológiája biztosítja a kivételes minőségű állóképek készíthetését. A 14,1 megapixeles felbontásnak köszönhetően részletgazdag, nagyméretű posztereket nyomtathatunk, a tetszetősebb kompozíciók létrehozása érdekében pedig a kép körülvágható. A Canon DIGIC 4 képfeldolgozó processzora kiemelkedő reakcióidővel, kiváló minőségben és színvisszaadással biztosítja a gyors felvételkészítést.

Egyszerű használat és kreativitás az egész család számára

A fényképezőgéppel kiváló minőségben rögzíthetünk fényképet vagy videót, függetlenül attól, hogy tájképet, esti összejövetelt, tűzijátékot vagy közeli témát örökítünk meg. Az arcfelismerő technológiát és a legújabb intelligens témafelismerő technológiát alkalmazó, 32 felvételkészítési jelenet azonosítására képesintegrált Smart Auto technológia automatikusan megadja a fényképezőgép beállításait annak érdekében, hogy az elkészült fénykép tökéletes legyen.

A Szervo AF/AE biztosítja, hogy az emberek, kisállatok és egyéb témák fókuszáltak és jól exponáltak maradjanak egészen a zár teljes lenyomásáig. Az Egyszerű mód automatikusan módosítja a fényképezőgép beállításait annak érdekében, hogy a kezdő felhasználók is elkészíthessék álmaik fotóját.

A nagyméretű, 7,5 cm (3,0’’) képátlójú LCD kijelzőn az állóképek és videók azonnal megtekinthetők. A képernyőn elérhető hasznos tanácsok és tippek segítségével a felhasználók könnyen elsajátíthatják a különböző fényképezőgép-beállítások kezelését, és a készülék használatakor bővíthetik ismereteiket.

Kreatív felvételek – állóképeknél és videóknál

A fényképezőgéppel az állóképek mellett 720p nagyfelbontású, sztereó hanggal ellátott HD videót is rögzíthetők, és a külön videofelvételi gombbal azonnal válthatunk az állóképek és HD videók között. A felhasználók már Apple iFrame formátumban is készíthetnek videókat, amelyeket az importálás előtt nem kell átkonvertálni az Apple videoszerkesztő programokba. Így a felvételek gyorsabban és könnyebben átvihetővé és szerkeszthetővé válnak.

A felhasználók a számos innovatív szűrő használatával is kibontakoztathatják kreativitásukat: az azonnal alkalmazható halszem effektus, szuper élénk mód, és poszter effektus segítségével életre kelthetik az állóképeket és videókat. A játék-fényképezőgép effektussal a fénykép olyan, mintha lyukkamerával készült volna, monokróm üzemmódban fekete-fehér, szépia vagy kék monokróm felvételek készíthetők, a videó üzemmódban is használható miniatűr effektussal pedig a képek kis léptékű makettnek tűnnek.

Az intelligens zárnak köszönhetően könnyedén készíthetünk önarcképeket, vagy rögzíthetjük a családi pillanatokat. A zárkioldó egy egyszerű kacsintással vagy mosollyal aktiválható, az arcra induló önkioldó pedig egy új arc belépésekor old ki.

A PowerShot SX150 IS a HF-DC2 külső vakuval is kompatibilis, amellyel kiegészíthető a beépített vaku.

35-szörös ultrazoom a Canontól: új PowerShot SX40 HS

A PowerShot SX40 HS legfontosabb jellemzői:

  • 35-szörös, ultraszéles látószögű zoom, ultrahangos motorral
  • Képstabilizátor (4,5 fokozatú), és Intelligens képstabilizáló rendszer
  • HS System (12,1 megapixel) DIGIC 5 processzorral
  • Full HD, HDMI
  • 6,8 cm (2,7”) képátlójú, kihajtható LCD kijelző, EVF
  • Integrált Smart Auto technológia, több területes fehéregyensúly
  • Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel
  • Manuális üzemmódok
  • Zoomtámogató funkció
  • Egyéb kiegészítők

 

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatatta a legújabb nagy teljesítményű, ultrazoomos PowerShot SX40 HS fényképezőgépet. Az új modell 35-szörös, ultraszéles látószögű zoom objektívet, teljes körű kézi vezérlést és Full HD minőségű videofelvételt biztosít a felhasználók számára. Ideális választás olyan fotósoknak, akik a DSLR gépek rugalmasságát és beállítási lehetőségeit, valamint a hatalmas fókusztávolságot egy kompakt gépben egyesítve szeretnék használni.

A PowerShot SX40 HS modellben található új DIGIC 5 processzor növeli a HS System rendszer teljesítményét, és a Full HD (1080p) minőségű videofelvétel támogatás mellett speciális felvételi beállításokat is kínál a felhasználók számára. A hatalmas zoomtartománynak köszönhetően bármilyen téma – a versenypályák nagy- sebességű eseményeitől az afrikai síkságok távoli állatain át, az absztrakt közeli felvételekig – könnyedén rögzíthető. Az új Intelligens képstabilizáló rendszernek köszönhetően minden esetben éles képeket, valamint egyenletes és tiszta a videofelvételeket készíthetünk.

 

Kiemelkedő teljesítmény, ultrazoom

A PowerShot SX40 HS modellben található, nagyteljesítményű zoom segítségével – amely ugyanazon optikai szakértelmen alapul, mint a Canon piacvezető professzionális objektívei – a közeli és a távoli témákat is lenyűgöző pontossággal örökíthetjük meg. A sokoldalú 35-szörös zoom – amelyben ultrahangos és lengőtekercses motorok biztosítják a gyors és halk zoomolást és fókuszálást – a 24 mm-es ultraszéles szögtől a 840 mm-es maximális teleobjektív tartományig terjed. Így a felhasználók a portrék és a távoli jelenetek mellett fantasztikus tájképeket is fényképezhetnek.

Az új Intelligens képstabilizáló rendszerrel bővített 4,5 fokozatú optikai képstabilizátor érzékeli a felvétel körülményeit, és a hét lehetséges mód közül automatikusan kiválasztja a legideálisabb képstabilizációs beállításokat. Egy versenypálya eseményeinek követésekor a Mozgásos képstabilizátor lép működésbe, míg a Makró képstabilizátor a Hybrid képstabilizátor technológiával együtt tökéletes a tiszta, közeli képek készítéséhez. Az Erőteljes képstabilizátor a zoom használatakor a Canon videokamera-technológiájával rögzíti a távoli témákat, az Állvány üzemmód pedig kikapcsolja a képstabilizátort, amikor a fényképezőgép stabil felületen vagy állványon áll.

A képminőség szintjének emelése

A PowerShot SX40 HS a legújabb modell, amely egy nagy érzékenységű, háttér-világítású, 12,1 megapixeles CMOS érzékelőt valamint a Canon új képfeldolgozó processzorát ötvöző HS System rendszert is tartalmaz, így minden körülmények között gyönyörű, alacsony zajszintű képek készíthetők. Az új DIGIC 5 processzor még fejlettebb zajcsökkentő technológiát kínál, így minden ISO-szinten akár 75 százalékkal kisebb a képek zajszintje, és a felhasználók állvány vagy vaku használata nélkül is természetesebb, éles képeket készíthetnek. Az új, több területes fehéregyensúly érzékeli a két különböző fényforrást tartalmazó jeleneteket, és a természetesebb felvétel eléréséhez az adott területekre érvényes fehéregyensúly-korrekciót alkalmazza. Ha például izzólámpás világítás mellett készítünk portrét, a fényképezőgép egyidejűleg alkalmazza a háttéren az izzólámpás fehéregyensúlyt és az arcon a vakus fehéregyensúlyt, amely biztosítja, hogy a fotóalany és a háttér is természetesen nézzen ki.

Kiemelkedő sebesség, drámai képek

Az új DIGIC 5 processzor új szintre emeli a 12,1 megapixeles CMOS érzékelő nagy sebességű felvételi képességeit, így a fotósok minden pillanatot lenyűgöző részletességgel és minőségben örökíthetnek meg. A felhasználók 2,4 kép/mp sebességgel teljes felbontású képeket, az új nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvételi móddal 10,3 kép/mp sebességgel pedig akár 8 teljes felbontású képből álló gyors sorozatot készíthetnek a kártya kapacitásáig. A Szuperlassú videó mód lelassíthatja a témát, és 120 kép/mp sebességgel VGA, vagy 240 kép/mp sebességgel QVGA felbontású videók készíthetők. A felvételt a tényleges sebesség töredékével játssza vissza, így drámai hatást kölcsönöz a videónak, és akár egy gól vagy egy golfütés kielemezhető. A sötétedés utáni, állvány nélküli fényképezést támogató Kézi éjszakai üzemmód pedig nagy sebességű felvételsorozatot készít, majd összegzi a képadatokat egyetlen, a lehető legjobb minőségű fénykép megalkotásához.

Full HD minőségű filmek – egyszerű felvétel és megosztás

A videó gomb segítségével a fotósok az állóképekről azonnal videó készítésre válthatnak, és 24 kép/mp sebességgel, sztereó hanggal rendelkező Full HD (1080p) videókat rögzíthetnek. A hatalmas teleobjektív ultrahangos és lengőtekercses motorjának köszönhetően a PowerShot SX40 HS gyorsan és halkan zoomol és fókuszál, így a fotósok a teljes fókusztartományt kihasználhatják felvételkészítés közben.

Az új modell támogatja az Apple iFrame videoformátumot, így felgyorsítja az utómunkálatokat. Segítségével a videoklipek könnyedén importálhatók a gyakran használt szoftverekbe és azonnal szerkeszthetők. A 6,8 cm (2,7”) képátlójú, változtatható szögű PureColor II VA LCD kijelzőn a felhasználók azonnal megszerkeszthetik és megtekinthetik a videókat és a fotókat. A HDMI-CEC csatlakozó pedig megkönnyíti a videók megosztását nagy képernyőn, valamint lehetővé teszi a képek visszajátszását a kompatibilis HDTV készülékeken a tv távirányítójával.

Kézi vezérlés és kreatív támogatás

A PowerShot SX40 HS teljes körű kézi vezérlést biztosít a haladó felhasználók számára. A kezdőket a képernyőn megjelenő Tanácsok és Tippek vezetik végig a fényképezőgép különböző beállításain, és segítenek fényképészeti tudásuk fejlesztésében. Az integrált Smart Auto technológia akár 32 féle különböző jelenetet érzékel, és a lehető legjobb kép elkészítéséhez automatikusan kiválasztja az optimális beállításokat a fényképezőgépen. A követési AF használatával, mozgó témák követésekor pedig a nem középen lévő kompozíciók fókusza is tökéletes marad a fénykép készítésének pillanatában.

A számos kreatív szűrővel – mint például a halszem effektus, szuperélénk mód, poszter effektus és miniatűr effektus – a felhasználók még kreatívabbá tehetik a fényképeket és a videókat. A játék-fényképezőgép effektus a lyukkamerával készített felvételek nosztalgikus hangulatát adja vissza, a monokróm effektus pedig fekete-fehér, szépia és kék tónusokban ábrázolja a felvételeket.

A PowerShot SX40 HS a Canon Speedlite EX vakukkal, objektívszűrő adapterekkel és egyéb kiegészítőkkel bővíthető, így a fényképezőgép használói az EOS DSLR rendszer számos előnyét is élvezhetik.

Csatlakozzon a CANON iMAGE GATEWAY közösségéhez

A fotók és videók megosztásához a PowerShot SX40 HS tulajdonosainak lehetősége nyílik a CANON iMAGE GATEWAY weboldalhoz is csatlakozni. A felhasználók így akár egy 2 GB kapacitású személyes tárhelyen őrizhetik a kiváló minőségű fényképek százait. A webhely támogatja a mobil böngészést is, amely megkönnyíti a fotók megtekintését út közben is.

 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles