11.8 C
Budapest
Saturday, April 20, 2024

Canon PowerShot G1 X Mark II | fototv.hu

Két év után frissült a Canon prémium kompaktjának vezérmodellje, a PowerShot G1 X Mark II közel APS-C méretű szenzorral és végre 28mm-nél nagyobb látószöget is kínáló optikai zommal igyekszik meghódítani a nem cserélhető objektíves digitális fényképezőgépre vágyók szívét. Professzionális minőséget és kreatív manuális vezérlést kínál a G1 XII.

Canon PowerShot G1 X Mark II

A gyártó teljesen újratervezett szenzort rakott Canon PowerShot G1 X Mark II modellbe, mely multi képarányú, azaz sosem a teljes felbontást használja, hanem a megfelelő képaránynak megfelelően használja a lehető legtöbb pixelt. Az elődhöz képest egyébként csökkent az effektív felbontás, a Mark II esetében a 15 millió képpontból 13-at használunk általában, 1:1, 5:4, 4:3, 3:2 oldalrányokkal dolgozhatunk. A közel APS-C méretű 1,5? ?os (18.7 x 14 mm) CMOS szenzort DIGIC 6 processzor hajtja, ISO 100-12.800-as natív érzékenységi skála mellett.

Canon PowerShot G1 X Mark II

A fém vázas prémium kompakt legnagyobb előnye a képminőségén kívül a remek manuális vezérelhetősége, melyet tovább tökéletesített a Canon. Az 5x zoomobjektív körül dupla gyűrűt találunk, az egyikkel tudjuk például léptető módban a blendét állítani, míg a másik fokozatmentesen felelős az élességállításért vagy más ráprogramozott értékállításért. A lencserendszer f2-f3.9 kezdő fényerők mellett fedi le a 24-120mm-ig terjedő gyújtótávolságokat és természetesen optikailag stabilizált.

Canon PowerShot G1 X Mark II

Az élességállításon is sokat gyorsított a gyártó, a Canon PowerShot G1 X Mark II-ben már 31 AF pont segíti a tűéles képek készítését. A hátoldalra egy 3? átmérőjű kapacitív érintőkijelző került 1.040.000 képponttal, mely 45 fokban dönthető és 180 fokban felfelé hajtható. Beépített keresőt nem kapunk, viszont az EVF-DC1 elektronikus keresőt könynedén becsúsztathatjuk a készülék vakusarujába és máris 2.36 millió pixelen keresztül látjuk a világot. Egy baj van csak vele, ez további 300 dollárba fog kerül. A G1 X Mark II egyébként március-áprilistól 800 dolláros bevezető áron fog debütálni.

Canon PowerShot G1 X Mark II

Videó fronton 30kép/mp Full HD rögzítést kapunk manuális vezérléssel. Nem hiányozhat a WiFi és NFC kapcsolat sem a készülékből.

Canon PowerShot G1 X Mark II

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
680FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles