5.3 C
Budapest
Monday, April 22, 2024

Canon EOS M10 | fototv.hu

A Canon bejelentette legújabb tükör nélküli fényképezőgépét az EOS M10-et és az EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM objektívjét. A 18 megapixeles kis gép a legmodernebb képalkotó processzort, a DIGIC 6-ot kapta meg, melyet hibrid CMOS AF II-vel kombinálnak a még tökéletesebb képminőség érdekében. A fényképezőgép megjelenését novemberre datálják.

Canon EOS M10 7,5 cm-es 3, colss LCD érintőképernyővel büszkélkedhet.

Sajtóbejelentés:

DSLR teljesítmény apró méretben megjelent az EOS M10 és az EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM objektív

A Canon bemutatta az EOS M10-et, a legújabb tükör nélküli fényképezőgépét, amely a DSLR technológia legjavát egy egészen kicsi készülékbe sűríti. Az EOS M10 ideális választás, ha valaki az okostelefonos pillanatfelvételek után végre valami jobbra vágyik. A készülék a Canon legmodernebb képalkotó processzorát, a DIGIC 6-ot egy 18 megapixeles szenzorral és a hibrid CMOS AF II-vel kombinálja annak érdekében, hogy a gyors működés mellett lenyűgöző képminőséget garantáljon pillanatfelvételek és Full HD videók esetén is.

Az EOS M10-hez és az EOS M sorozat bármely fényképezőgépéhez is használható új szabványos könnyű zoom objektívet, az EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM-et is ma mutatták be.

Tiszta részletek és nagy felbontás minden fotón

Az EOS M10 DIGIC 6 processzora gondoskodik róla, hogy több fény jusson minden egyes pixelre, és minimális legyen a képzaj, ezzel pedig pont azt a kreatív szabadságot biztosítja, amellyel a fények szépségét és az árnyak sejtelmességét is meg lehet örökíteni. A 18 megapixeles, APS-C méretű szenzor gyönyörűen rögzíti az apró részleteket és élénk színeket, melyek nyomtatásban és digitális megosztás esetén is lenyűgözőek lesznek.

A hibrid CMOS AF II-nek és a 49 pontos AF rendszernek köszönhetően az EOS M10 gyorsan és precízen fókuszál, folyamatos fókusztartással készít mozgóképet, így a képek megkomponálása is egyszerűbbé válik. Ha kompatibilis objektívekkel használjuk- mint amilyen az EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM – akkor a dinamikus képstabilizátor kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódását így a kézből készített videofelvételek sem remegnek vagy rázkódnak.

Könnyen használható kialakítás, személyre szabható vezérlés

Az EOS DSLR-ek mintájára az EOS M10 a leegyszerűsített vezérlőelemek révén könnyű kezelést és egy 7,5 cm-es 3,0"-os LCD érintőképernyőt is kínál, ahol a személyre szabható menük lehetővé teszik, hogy a fényképezőgépet a felhasználó igényeihez lehessen alakítani. A Creative Assist Mode segítségével a kevésbé tapasztalt fotósok is könnyen elsajátíthatják a készülék kezelését. A tapasztaltabb fotósok számára az EOS M10 ergonomikusan kialakított elülső tárcsája gyors hozzáférést biztosít a speciális beállításokhoz, köztük a blendebeállításhoz és a zársebességhez.

Az igazán kreatív fotózás érdekében a kijelző 180 fokban elforgatható, s így a nehezen elérhető szögekből, például a talajhoz közel is lehet felvételeket készíteni. Ha a kijelzőt maximális 180 fokban hajtjuk ki, a fényképezőgép automatikusan Self Portrait módba kapcsol szelfik készítéséhez.

Canon EOS M10 a szép képek készítéséhez DIGIC 6 processzort kapott.

Megosztás, tárolás, irányítás vezeték nélkül

A beépített Wi-Fi csatlakozásnak köszönhetően már nem jelent problémát a fotók és videók tárolása vagy vezeték nélküli továbbítása más eszközökre, illetve az olyan felhőalapú tárhelyekre, mint a Canon irista szolgáltatás. A dinamikus NFC csatlakozással a képek és videók egyetlen érintéssel vihetőek át okostelefonra vagy a Canon Conect Stationre, így egy pillanat megoszthatjuk őket. Az EOS Canon Camera Connect alkalmazással a készülék mobiltelefonról is irányítható, így lehetőség nyílik a távolról történő manuális vezérlésre is.

Egy objektív, sok lehetőség – EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM

Az EOS M10 tökéletes kiegészítője, a mindössze 130 g-os EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM objektív. Akár közeli portréról, akár tájképről van szó, a tág határok között mozgó 24-72 mm-es (35 mm-rel ekvivalens) fókusztávolságnak köszönhetően meglepően sokféle fotó készíthető az objektív cserélése nélkül. A képek elképesztő élességének és részletgazdagságának biztosításához az EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM három aszférikus lencsetagot foglal magában. A mozgó témák rögzítésekor az objektív 3,5 fokozatú optikai képstabilizátora még jobb képminőséget és a remegés határozott csökkentését eredményezi. Az EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM által a kezdő videósok számára kínált STM technológia zökkenőmentes és szinte zajtalan fókuszálást biztosít filmezés közben is.

Az EOS M10 legfontosabb jellemzői:

  • Kompakt rendszerű, de DSLR teljesítményű fényképezőgép
  • Egyszerű kezelhetőség és kreatív felhasználási módok
  • Vezeték nélküli csatlakoztatás, fotózás és megosztás
  • Lehetőséget biztosít a kreativitás fokozásához és a tapasztalatok bővítéséhez
  • A filmkészítés is annyira egyszerű, mint a fotózás

Az EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STM legfontosabb jellemzői:

  • Sokoldalú, az EOS M használók számára tökéletes fotózási lehetőség
  • A könnyű, stílusos kialakítás
  • Könnyen, egyenletesen és folyamatosan rögzíthetők videofilmek
  • Az optikai képstabilizátornak köszönhetően kiküszöbölhető a bemozdulás az éles képeknél
  • A spontán pillanatok is megörökíthetők a gyors AF-fel

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles