15.7 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Canon Digital IXUS 120 IS és 200 IS | fototv.hu

Két új taggal bővült a Canon ultra kompakt IXUS termékcsaládja. Optikai képstabilizátoros nagylátószögű objektívet, kibővített témaprogramokat és akár érintőkijelzőt találhatunk a legújabb modellekben.    

Canon Digital IXUS 120 IS

A 12.1 millió effektív képpontot használó készülékbe egy 4x átfogású, 28-112mm gyújtótávolságokat lefedő objektív került, melyben optikai képstabilizátor dolgozik a bemozdulások elkerülése végett. A masinában a DIGIC IV-es képfeldolgozó processzor dolgozik, az érzékenyséf ISO 80 és 1600 között állítható manuálisan, de a témaprogramok között alkalmazható ISO 3200-as mód is. Az IXUS 120 IS hátuljára egy 2.7” méretű 230 000 képpontos PureColor II LCD kijelző került 100%-os lefedettséggel.

Természetesen az arcfelismerés és rögzítés alapszolgáltatásnak minősül, ezt kiegészíti a teljes körű fénymérés, fókusz és fehéregyensúly beállítás, mely a tökéletes portrék receptje. Az arcmegismerésnek köszönhetően már ”arcidőzítéses” felvételeket is készíthetünk, ilyenkor csak akkor exponál a készülék, ha fotós is beállt már a képmezőbe. Az i-Contrast a képek dinamika tartományának kitágításában segít.

A Tippek és Trükkök leírások a programmódok leírásával segítik a felhasználókat.

Videókat HD felbontásban készíthetünk 30 kép/mp frissítéssel maximum 4GB vagy 10 perc erejéig. A filmjeink MOV kiterjesztésben készülnek H.264 kodekkel.


Canon Digital IXUS 200 IS

Az IXUS 200-as is 12.1 megapixellel rendelkezik, viszont 5x zoomátfogású objektívje 24mm-ről indul és 120mm-en végződik. Szintén rendelkezik optikai képstabilizátorral és a belső tudása megegyezik az IXUS 120 IS testvérmodelljével.

Legfontosabb védjegyét a hátulján találjuk, mivel ebbe a modellbe került először a Canon digitális fényképezőgépi közül érintőképernyő.

A 3” méretű PureColor II kijelző, szintén 230 000 képponttal rendelkezik és fontosabb beállítások egy érintésre megoldhatók. Számomra pozitívum, hogy nem ”pusztították” le a készülék hátuljáról az összes gombot, így nem szorítkozunk kizárólag a érintőképernyő használatára! A Touch Focus lehetőség nyújt a fókuszmező szabad mozgatására és megválasztására.

Az új IXUS modellek akár már napokon belül az itthoni boltok polcaira kerülhetnek, ám pontos végfelhasználói árakat egyelőre még nem tudunk közölni.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles