12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Canon Digital IXUS 105 IS, IXUS 130 IS és IXUS 210 IS | fototv.hu

Határozottan stílusos, határozottan IXUS ? a Canon bemutatja az új IXUS 130 és IXUS 105 fényképezőgépet

London, 2010. február 8. ? A Canon ma bemutatja IXUS sorozatának legújabb modelljeit: az új IXUS 130 és IXUS 105 fényképezőgépet. Mindkét modell karcsú, sima és kifinomult, a kiemelkedő külsőt ötvözi a fejlett technológiával, az IXUS márkanévtől már megszokott módon egyszerre stílusos és kiváló képalkotási funkciókkal rendelkezik. Az IXUS 130 eddig a legvékonyabb IXUS, legvastagabb pontján mindössze 17,8 mm.

Minkét modellben a legújabb DIGIC 4 képfeldolgozó rendszer működik, kiegészítve a kivételes formát a minőségi képekkel, amelyeket kiváló szín, felbontás és alacsony zajszint jellemez. Mint minden IXUS modell esetében, ez a két fényképezőgép is hihetetlenül egyszerűen kezelhető, a felhasználó könnyen rögzíthet velük kiváló képeket.

Eredeti Canon nagy-látószögű objektív technológia

A legszigorúbb előírásoknak megfelelően tervezett és gyártott két modell eredeti Canon 28 mm-es, nagy-látószögű, 4-szeres zoom objektívvel készül, a gép ezért tökéletes csoportképek és tájképek készítésére a legszélesebb látószögű beállítás mellett, a portrék és távoli tárgyak fényképezését pedig a zoom segíti. A Canon elismert optikai képstabilizátor rendszere a kamerarázkódás ellen hat, segít megelőzni a kép elmosódását, különösen a gyenge megvilágítás mellett, illetve a teljes zoommal készített képeken.

Intelligens automata funkció Témafelsimerő technológiával és intelligens kontrasztállítással: egyszerű komponálás és felvétel

Az Intelligens automata funkció Témafelsimerő technológiával segít a nagyszerű fotók készítésében, hiszen automatikusan felismeri a felvételi körülményeket, megadja a szabadságot a felhasználónak, hogy egyszerűen csak a felvételkészítésre koncentráljon. Az Intelligens automata funkció az IXUS 130 esetében 22 különféle jelenetet ismer fel, az IXUS 105 esetében pedig 18 féle jelenetet, többek között portré, tájkép és makró felvételt, melyek alapján a tökéletes felvételhez szükséges optimális beállításokat alkalmazza.

Az intelligens kontrasztállítási funkció elemzi a képet a tökéletes expozíció elérése érdekében, fényt és részletet ad a kép sötét részeihez is, a világosabb területeken pedig csökkenti a túlexponálást. Az Intelligens vaku expozíció funkció a tárgy és a felvételi körülmények alapján vezérli a vakut, pl. nappali fényben az Intelligens vaku expozíció funkció felismeri és kiküszöböli az éles napfényben az arcokon megjelenő árnyékokat a vaku használatával.

A mozgásérzékelés mindkét modellben a kép elmosódását segít elkerülni, figyeli a kameramozgást, a fényt és a tárgy mozgását, majd automatikusan beállítja a záridőt és az ISO érzékenységet, hogy éles legyen a kép. A szervo AF/AE technológia az IXUS 130 modellnél követi a tárgy mozgását, mindaddig megtartja az élességet és az expozíció beállítást, míg a felvétel el nem készül.

Arcfelismerés: mindig, mindenki a képen

Az arcfelismerési eljárás biztosítja, hogy a legkisebb erőfeszítéssel készüljenek tökéletes képek mindenkiről. Egyszerre akár 35 arc azonosítására képes, és gondoskodik arról, hogy mindegyik jól exponált és éles legyen. Az automatikus vörösszem-korrekció rögtön a felvétel elkészítése után megszünteti a szemek vörös elszíneződését.

Az arcra induló önkioldó funkció nagy csoportképek és önportrék készítését egyszerűsíti, hiszen az arcfelismerési technológia oldja ki a zárat. Nem a felhasználó állít be egy időzítőt, majd rohan a helyére, hanem az önkioldó vezérlés intelligens módon figyeli a jelenetet, vár, míg egy további arc meg nem jelenik, majd rá két másodpercre elkészíti a fotót. Több felvétel is készíttethető, hogy biztosan a kívánt kép jelenjen meg, ahogy a felhasználó elképzelte.

Mindkét modell az IXUS sorozatban megszokott módon egyszerűen kezelhető. Az IXUS 130 felhasználói kedvencként címkézhetik is legjobb képeiket lejátszáskor, így azok könnyen kikereshetők. Mindkét modellen világos, áttekinthető kezelőfelület teszi a menük közti navigációt könnyeddé, hogy a legjobb képek a lehető legegyszerűbben készüljenek el.

IXUS 130 ? karcsú, sima, egyértelműen IXUS

Az IXUS 130 külseje lenyűgöző, a híres IXUS forma legújabb fejlesztése. A gyönyörű lekerekített sarkokkal, egy sor stílusos színben ? ezüst, fekete, narancs és rózsaszín ? kapható modellek közül mindenki kiválaszthatja az ízlésének és személyiségének legmegfelelőbbet.

A 14,1 megapixeles képérzékelő hihetetlen részletességben képes rögzíteni a képet a nagyméretű nyomatokhoz. Kiváló minőségű HD videók is rögzíthetők 720 p felbontással, a beépített HDMI csatlakozási lehetőség segítségével a család és a barátok HDMI-kompatibilis készülékeken, pl. HDTV-n lejátszhatják a videókat.

Választható egy sor új és innovatív felvételi mód, amelyek használatával az IXUS 130 használata éppoly vidám, mint amilyen stílusos. A halszem effektussal a halszemoptikával elérhető hatás érhető el, a miniatűr effektus pedig drámaian átalakítja a felvételi jelenetet miniatűr tájképpé, a tárgy makett léptékűre zsugorodik. A kevés fény üzemmóddal a sötétben készített felvétel sem okoz gondot, akkor is tökéletes a kép, ha a természetes környezetben kevés a fény.

Az intelligens zárkioldó móddal és az arcfelismerés segítségével a felhasználó új módszerrel, akár egy mosollyal vagy kacsintással kioldhatja a zárat. Az IXUS 130 arcra induló önkioldó funkciójával akkor is egyszerű a fényképezés, ha nincs senki a közelben.

Az intelligens lapozási funkció megkönnyíti a nagyszámú kép közötti tallózást, mivel az éppen nézett képek alapján ez a mód kiválaszt és megjelenít négy javasolt képet. Ilyen módon a felhasználó megtekinthet hasonló helyzetekben vagy beállítással készített képeket, ami újfajta lehetőség a tárolt képek áttekintéséhez.

A nagyfelbontású, 6,9 cm képátlójú PureColor II G LCD új, edzett üvegréteggel van ellátva, amely jobb láthatóságot biztosít a felvétel és lejátszás során. A kezelőfelületen megjelenített tippek és tanácsok lépésről lépésre vezetnek át a fényképezőgép menüin, hogy a felhasználó még egyszerűbben megtalálhassa a kívánt funkciót.

Új, kiegészítő, ultravékony és könnyű vízálló tok (WP-DC37) kapható az IXUS 130-hoz, amellyel megóvható a fényképezőgép, és 40 m mélységig vízalatti felvételek is készíthetők. Az új, karcsú forma ideális az utazáshoz, az egyszerűsített gombkiosztással pedig gyorsan és egyszerűen elérhetők a fényképezőgép funkciói a vízparton, vagy akár a medencében is.

IXUS 105 ? rögzítse a vidámságot stílusosan

Az IXUS 105 klasszikus IXUS formával jelenik meg, a karcsú és divatos házban azonban bámulatos funkciókat rejt az egyszerű, mindennapos fotózáshoz. Az IXUS 105 ezüst, barna, rózsaszín és kék színben kapható , a klasszikus és pasztell színekből kiválasztható a személyes ízlésnek leginkább megfelelő. A fényes, 6,8 cm képátlójú PureColor II LCD képernyő nagyszerű a képkocka megjelenítéséhez és a felvételek visszanézéséhez.

A 12,1 megapixel felbontás elegendő a nagy felbontású képek színeinek és részleteinek megjelenítéséhez. A kevés fény üzemmóddal bárki nagyszerű képeket készíthet a kihívást jelentő, gyengén megvilágított helyeken is. Az IXUS 105 képes VGA videók és hang rögzítésére is 30 képkocka/másodperc minőségben, hogy az állóképek mellett videón is megörökíthetők legyenek az emlékezetes pillanatok.

YouTube? feltöltés ?videó percek alatt a Neten

Az IXUS 130 és az IXUS 105 modellekhez mellékelt CameraWindow szoftver alkalmazás része a YouTube? feltöltési funkció, amivel bejelentkezés után közvetlenül az Internetre tölthető a videó a fényképezőgépről, egy számítógép közbeiktatásával.

Az SDXC memóriával soha nem kell abbahagyni a felvételt

Mindkét új modellben használható az új SDXC memóriakártya is. Az SDXC memóriával, melynek kapacitása akár 2 TB, igen nagy mennyiségű kép készíthető kártyacsere nélkül. SDHC memóriakártyák is használhatók 32 GB-ig, a kapható memóriakártyák legtöbbjével tehát kompatibilis a fényképezőgép.

CANON iMAGE GATEWAY ? ossza meg történeteit-Szerintem ezt törölhetjük mert nálunk nem elérhető vagy csillagozzuk meg, h nem mindenrégióban elérhető

Az új IXUS 130 és IXUS 105 tulajdonosok ingyenesen használhatják a CANON iMAGE GATEWAY nevű fotó és videó megosztót. A felhasználók legfeljebb 2 GB professzionális tárhely lehetőséghez jutnak, ahol több száz minőségi kép elfér. A mobil böngészés is lehetséges, így a barátok és családtagok menet közben is megtekinthetik a fotókat.

Főbb jellemzők:

IXUS 130

  • Ultravékony IXUS fémház négy színben
  • 14,1 megapixel
  • Eredeti Canon 28 mm-es, nagy-látószögű, 4-szeres zoomobjektív optikai képstabilizátorral
  • 6,9 cm (2,7?) képátlójú PureColor II G LCD javított láthatósággal és fényerővel
  • Egyszerű használat: Intelligens automata, arcfelismerés, valamint tippek és tanácsok funkció
  • HD videók (720 p) és HDMI csatlakozás
  • Intelligens zárkioldás mosollyal, önkioldó indítása kacsintással, arcra induló önkioldó
  • Intelligens vaku expozíció és intelligens kontraszt: minden helyzetben a legjobb eredmény
  • DIGIC 4 és Servo AF/AE a gyors működésért és kimagasló képminőségért
  • Kreatív fotók kevés fény funkcióval, halszem és miniatűr effektussal

IXUS 105:

  • 12,1 megapixeles IXUS kisméretű fémházban, négy színben
  • Eredeti Canon 28 mm-es, nagy-látószögű, 4-szeres zoomobjektív optikai képstabilizátorral
  • 6,8 cm-es PureColor LCD II
  • Intelligens automata funkció intelligens vaku expozícióval és témafelsimeréssel: nagyszerű fotók minden helyzetben
  • Arcfelismerés, arcra induló önkioldó, automatikus vörösszem-korrekció
  • Életlenség csökkentése automatikus ISO beállítással, mozgásérzékelő technológiával és képstabilizátorral
  • Intelligens kontraszt funkció segít az árnyékok visszaszorításában és a részletek kiemelésében
  • DIGIC 4 képfeldolgozás a gyors működésért, a kimagasló képminőségért
  • Egy sor felvételi mód, többek között Kevés fény mód
  • Sima, 30 fps VGA videó hosszú felvétel funkcióval

Optikai képstabilizátor

A Canon igen hatékony optikai képstabilizátora megelőzi a kép elmosódását, a fényképezőgép rázkódásának hatásait kiküszöbölve. A képek élesek maradnak a rázkódásnak jobban kitett helyzetekben is, pl. sötétben vagy tele zoom használatakor, az optikai képstabilizátor segítségével. A kéz remegése miatti rázkódást érzékelő parányi giroszkóp jeleit az IS vezérlő chip dolgozza fel, mely különbséget tesz a kéz remegése és szándékos mozgása között. A jelek az IS egységbe jutnak, és úgy mozgatják a lencsetagokat ? kompenzálva a remegést ?, hogy a fénysugár az eredeti helyén maradjon.

Intelligens automata és intelligens kontraszt mód

Az új intelligens automata mód részletesen elemzi a témát ? annak világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait. Ezután a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a témához leginkább megfelelő beállításokat a 22 (IXUS 130) illetve 18 (IXUS 105) helyszíntípusból, hogy a kép optimális legyen. Az intelligens automata üzemmódban egy színes ikon jelenik meg az LCD képernyőn, mely jelzi a téma észlelt típusát, és a megvilágítás jellemzőit. Az Intelligens automata funkció tartalmazza az intelligens kontrasztállítási funkciót, amely a sötét és nagyon fényes részeknél is nagy részletességet jelenít meg anélkül, hogy a helyesen megvilágított részek expozícióját elrontaná. Az intelligens kontraszt lejátszáskor is alkalmazható az utólagos részletkiemeléshez.

Automatikus ISO mozgásérzékeléssel

Az Automatikus ISO mód a mozgásérzékeléssel kiszámítja a fényképezőgép és a tárgy mozgását, valamint a mozgás sebességét. Az ISO érzékenységet és a záridőt automatikusan úgy állítja be, hogy a kép elmosódása minimális legyen és a képminőség minden helyzetben a lehető legjobb legyen.

Arcfelismerés technológia

Az Arcfelismerési technológiával egyszerű a kiváló portréképek készítése. Ez a fejlett rendszer gyorsan és precízen felismeri a jeleneten az arcokat, majd a fényképezőgép beállításait optimalizálja, hogy mindenki a lehető legjobban nézzen ki a fotón. A képkockán belül képes akár 35 arc felismerésére, ezért csoportképekhez éppúgy megfelelő, mint a portrékhoz. Mindkét modell a következő arcfelismerési technológiákat alkalmazza:

  • Arcfelismerés AF: Az élességet az emberi arcokhoz állítja, nem a legközelebbi tárgyra.
  • Arcfelismerés AE: Minden megvilágítási körülmény esetén optimalizálja az arcokhoz az expozíciót, ez hasznos megvilágított háttér és beltéri fotózás során.
  • Arcfelismerés FE: Megóv a vaku használatakor előforduló részletek nélkül rögzített arcok előfordulásától, tökéletes pl. éttermi, klubhelyiségi és más, gyengén megvilágított helyszíneken készített közelképekhez.
  • Arcfelismerés WB: Optimalizálja a fehéregyensúlyt a természetes bőrszín eléréséhez, a szín valósághű marad függetlenül a bőrszíntől és a megvilágítási körülményektől.
  • Önkioldó vezérlése arccal: Ez a funkció tökéletes csoportképet és önarcképet tesz lehetővé, mert az exponálást automatikusan indítja két másodperccel azután, hogy új arc jelent meg a képkockában.
  • Vörösszem-korrekció Automatikusan eltávolítja a nemkívánt vakuhatást rögtön a felvétel elkészítését követően. Lejátszáskor gombnyomásra helyreállítható a természetes szemszín.

Intelligens vaku expozíció

Az Intelligens vaku expozíció funkciója minden körülmény esetén vezérli a készülék vakujának energiaellátását és használatát, hogy a kép természetes legyen. A távolságot és a témára vonatkozó mért információkat felhasználva optimális egyensúlyt teremt a téma megvilágítása és a vaku fényereje között. Nagyon világos körülmények között néha árnyékok jelennek meg a modell arcán, ezeket a vaku használatával kiküszöbölheti a készülék. Kis távolságból készített felvételek esetén a túlexponálást elkerüli, érzékelve, mennyire tükrözi a fényt a tárgy, valamint csökkenti a vaku ellátását, így kompenzálja a kis távolságot.

DIGIC 4 processzor

A Canon DIGIC 4 (DIGital Imaging Core) processzora a fényképezőgép minden alapvető funkcióját ellátja a maximális hatékonyság elérése érdekében. Fejlett képfeldolgozási algoritmusa kiemelkedő részletességgel és színvisszaadással rögzíti a képet, pontos fehéregyensúllyal és minimális zajjal, gyors működése kivételesen gyors választ és gyors autofókuszt eredményez.

SDXC kártya

Az IXUS 130 és IXUS 105 modellnél használható a legújabb SDXC memóriakártya, amely legfeljebb 2 TB tárhelyet biztosít. Az SDXC memóriakártyákkal több tartalom tárolható egyetlen kártyán mint korábban, a videókat és képeket megszakítás és kártyacsere nélkül lehet felvenni.

IXUS 130

Az IXUS 130 a következő technológiákkal van még felszerelve.

PureColor II G LCD képernyő

A 6,9 cm (2.7?) képátlójú, 230000 képpontos, PureColor II G LCD képernyő a képek és videók rögzítésének és lejátszásának élményét növeli. A képernyőn edzett üveg réteg van, ezért nincs szükség levegőrétegre az LCD panel és a külső felület között, ami csökkentené a képernyő belső tükröződését, így nő a fényerő és láthatóság. A nagy látószögnek köszönhetően nehezebb szögből is könnyebb képet készíteni, és mások is jobban láthatják a képeket.

Intelligens zárkioldás

Az intelligens zárkioldó funkció az arcfelismerési technológiával lehetővé teszi a csoportkép és önarckép felvételek kényelmes elkészítését. Az arccal történő önkioldó indítás mellett két másik funkció is rendelkezésre áll:

  • Mosoly felismerés: Kioldja a zárat, ha a képkockán belül mosolygó arcot érzékel.
  • Önkioldás kacsintásra: Kioldja a zárat két másodperccel azután, hogy a fevétel alanya a képkockában kacsintott, ezért nincs szükség távirányításra.

Intelligens lapozás

Az intelligens lapozó funkció a tárolt fotók közötti tallózás kreatív módja. Legalább 50 kép esetén a fényképezőgép az aktuálisan nézett kép mellé négy másikat ajánl fel választásra. Az egyik ajánlat elfogadása után másik négyet ajánl (melyek egyike a korábban megtekintett kép). Ez a funkció újfajta megközelítése a tárolt fájlok visszanézésének.

HD videók és HDMI

A HD videófelvétellel a felhasználó 720p HD videót készíthet, amely később HDTV képernyőn visszanézhető a HDMI csatlakozón keresztül. A HDMI mini csatlakozó biztosítja, hogy a képek és videók visszajátszása minőségromlás nélkül történjen.

Pislogás felismerés

A pislogás felismerés az arcfelismerési funkció részeként felismeri, ha valaki a kép felvételekor épp lecsukja a szemét, és lehetővé teszi a felvétel gyors megismétlését. A felvétel visszanézése során keretben látszik az a személy, akinek a szeme csukva volt, az LCD jobb oldalán pedig a pislogást jelző ikon jelenik meg.

Szervo AF/AE

Ha a tárgy a fényképezőgéphez közeledik, vagy attól távolodik, és a kioldógomb félig le van nyomva, a szervo AF/AE folyamatosan követve biztosítja, hogy a tárgy mindig éles és jól exponált legyen, amikor végül a kioldógombot teljesen lenyomjá

Nagyszerű képek érintésre: A Canon bemutatja az ultra-divatos IXUS 210 modellt

London, 2010. február 8. ? A Canon ma jelenti be legújabb és legfejlettebb érintőképernyős IXUS modelljének indulását: itt az IXUS 210. A fémházas IXUS 210 fekete, arany, ezüst és rózsaszín árnyalatban kapható. A 14,1 megapixeles képérzékelővel és a 24 mm-es eredeti Canon objektívvel képes elsőrendű képalkotási teljesítményre – legendás IXUS külsővel. Az új fejlesztésű érintős vezérlőképernyő a megjelenő tanácsokkal és tippekkel együtt minden eddiginél egyszerűbbé teszi a képek rögzítését, tallózását és megosztását.

Bámulatos forma és kiemelkedően egyszerű kezelés

Az IXUS 210 jelenleg a legfejlettebb érintőképernyős IXUS. A képernyőn megjelenő nagyméretű és érzékeny ikonokkal a felvételkészítés során a felhasználó gyorsan hozzáfér a leggyakrabban használt fényképezőgép funkciókhoz, az egyszerűen navigálható érintős menürendszer elősegíti az egyéb beállításokhoz való hozzáférést. Az érintős AF segítségével a felhasználó a képernyőn a tárgyat egyszerűen megérintve fókuszálhat rá. Ha a tárgy mozog, a beépített szervo AF/AE automatikusan követi, megtartva az élességet és az expozíciót a tökéletes felvétel érdekében.

A képek tallózása is egyszerűen és természetes módon végezhető a képernyőn az ujjal a képeket áthúzva: a fényképezőgép a képernyőn tett mozdulat sebességének megfelelően fogja mozgatni a képeket. Az Érintési műveletek funkcióval a felhasználó egyes mozdulatokat gyakran használt funkciókhoz rendelhet, ilyen például a képek címkézése, törlése, elforgatása vagy védelme.

A színséma és a képernyőn megjelenő ikonok elrendezése személyre szabható – a felhasználó a kezelőfelületet ízlésének és stílusának megfelelően alakíthatja ki. A képernyőn megjelenő tippek és tanácsok kalauzolják a felhasználót a fényképezőgép funkciói között, segítenek megérteni, hogyan és milyen esetben érdemes azokat használni a tökéletes képkészítés érdekében.

A nagyméretű, nagyfelbontású, 8,8 cm (3,5?) átlójú PureColor II Touch LCD érintős képernyőn kényelmesen lehet ujjal navigálni. A nagy kontraszt eredményeképpen a felhasználók gazdag színárnyalatokkal, szinte bármilyen szögből élvezhetik képeiket. Az aktív megjelenítés funkcióval a képek között a fényképezőgép oldalának egyszerű koppintásával tallózhat a felhasználó a tartalom barátokkal és családdal történő megosztásakor.

Nagyszerű képekhez tervezve

Az IXUS 210 bámulatos képminőséget kínál kiemelkedő formája mellett. 24 mm-es ultranagy-látószögű, eredeti Canon objektívvel rendelkezik, amely ideális tájképek és nagy csoportképek készítéséhez, ahol a teljes jelenet befogásához szélesebb rálátás szükséges. Az IXUS 210 5-szörös optikai zoommal hozza még közelebb az akciót. Az optikai képstabilizátor (IS) és a mozgásérzékelés működik együtt a képek elmosódása ellen. Hatékonyan kompenzálva a fényképezőgép rázkódását, és a jeleneten belül felismerve a mozgást. Emellett az IXUS 210 nagysebességű DIGIC 4 processzora kiemelkedő válaszidővel, gyors autofókusszal, természetes hatású bőrszín árnyalattal és színekkel segíti a végeredményt.

Tökéletes kép ? minden alkalommal

Az IXUS 210 egy sor technológiával és funkcióval teszi lehetővé, hogy a felhasználó mindig tökéletes képet készítsen. Az Intelligens automata funkció a j Témafelsimerő technológiával 22 különböző felvételi jelenet azonosítására képes, intelligensen elemzi a felvételi körülményeket és automatikusan alkalmazza az optimális képbeállításokat a kép rögzítéséhez. Akár a napon sütkérező szeretteinket, akár éjszaka a barátainkat fényképezzük, mindig nyugodtak lehetünk, mert a fényképezőgép elvégzi a komplikált beállításokat, csak komponálni kell és exponálni.

Intelligens vaku expozíció is működik az IXUS 210 modellben, ez a funkció a fényképezőgépre bízza a vaku hatékony vezérlését egy sor felvételi körülmény esetében. Napfényben készített portrékép esetében például, az Intelligens vaku expozíció funkció észleli a tárgy arcán az árnyékokat, és ellensúlyozásukhoz éppen a megfelelő erősségű vakut használja. A közelképeknél a túlexponálást az Intelligens vaku expozíció úgy előzi meg, hogy érzékeli, mennyire tükröződik a tárgy és mekkora a távolság a géptől, majd ezen adatok alapján állítja be a vaku erősségét.

Az IXUS 210 az arcfelismeréssel akár 35 arc azonosítására is képes mielőtt az élességet, expozíciót, vakut és fehéregyensúlyt beállítja a lehető legjobb eredmény érdekében. Az új Intelligens zárkioldás mód az arcfelismerési technológiával a zárkioldás újszerű módjait kínálja. Az intelligens zárkioldási üzemmódban mosollyal vagy akár egy kacsintással indítható a zárkioldás. Az arcra induló önkioldó két másodperccel azután oldja ki a zárat, hogy a képkockában egy új arc megjelent. Ezekkel az innovatív funkciókkal az IXUS 210 modellel nagyszerű portrék és csoportképek készíthetők, és nem is kell a fényképezőgép mögé állítani senkit.

Új, kreatív felvételi módok teszik az izgalmas és egyedi felvételek készítését egyszerű és vidám feladattá. A halszem effektussal a halszemoptika hatása érhető el, a torzítást három szintből lehet kiválasztani. A miniatűr effektussal az eltolható és dönthető (?Tilt?Shift?) objektívvel elérhető hatás utánozható, amivel a tájképben megjelenő épületek makettszerű megjelenést kapnak. Az IXUS 210 Kevés fény móddal bővíti azon körülmények sorát, amelyekben fényképezőgép használható, rossz megvilágításkor kisebb felbontást alkalmazva.

Az intelligens lapozási funkció megkönnyíti a nagyszámú kép közötti tallózást, mivel az éppen nézett képek alapján ez a mód kiválaszt és megjelenít négy javasolt képet. Ilyen módon a felhasználó megtekinthet hasonló helyzetekben vagy beállítással készített képeket, ami újfajta lehetőség a tárolt képek áttekintéséhez.

Nagyfelbontású (HD) videó felvétele és megosztása

Az IXUS 210 felhasználói a különleges pillanatokat nagyfelbontású (HD) videóra is rögzíthetik 720p felbontással. A mellékelt CameraWindow szoftver rendelkezik YouTube? feltöltési funkcióval, így a YouTube?-ra regisztrált felhasználók bejelentkezhetnek és feltölthetik videóikat a számítógépről egy gombnyomással. Az IXUS 210 fényképezőgépen beépített HDMI port is van, így a videók és képek bármilyen HDMI-kompatibilis kimeneti eszközön minőségromlás nélkül visszanézhetők.

Folyamatos felvételkészítés a minden eddiginél nagyobb tárhelyre

Az IXUS 210 a Canon első termékei közé tartozik, amelyeknél használható az SDXC kártya, amely 2 TB tárhelyével a normál SDHC memóriakártyáknál lényegesen több helyet biztosít a videók és fotók számára

Eye-Fi connected funkciók

Azok számára, akik a tartalmakat vezeték nélkül akarják továbbítani, az IXUS 210 tartalmaz Eye-Fi connected funkciókat is. Az IXUS 210 készüléken külön Eye-Fi rész található a kezelőfelületen ikonokkal, a gép automatikus kikapcsolás funkciója nem működik, ha Eye-Fi kártyát érzékel, így a tartalmak átvitelét megszakítás nélkül végezheti a felhasználó.

IXUS 210 ? legfontosabb funkciók:

  • Divatos, 14,1 megapixeles IXUS kisméretű fémházban, négy színben
  • Eredeti Canon 24 mm-es, ultranagy-látószögű, 5-szörös zoomobjektív optikai képstabilizátorral
  • Széles, 8,8 cm (3,5") átlójú PureColor II Touch LCD érintős vezérlőképernyő
  • Érintős AF, személyre szabható ikon elrendezés és vezérlés koppintással
  • Egyszerű használat: Intelligens automata, arcfelismerés, valamint tippek és tanácsok funkció
  • HD videók (720 p) és HDMI csatlakozás
  • Intelligens zárkioldás mosollyal, önkioldó indítása kacsintással, arcra induló önkioldó
  • Intelligens vaku expozíció és intelligens kontraszt: minden helyzetben a legjobb eredmény
  • DIGIC 4 és Servo AF/AE a gyors működésért és kimagasló képminőségért
  • A felvételi módok között kevés fény mód, halszem, miniatűr és kreatív fény effektus

Fejlett érintős kezelőfelület

Az IXUS 210-é eddig a legfejlettebb IXUS érintőképernyő, mellyel a fényképezőgép főmenü rendszere, valamint a nagyméretű ikonok, amelyek a leggyakrabban használt felvételi funkciókat vezérlik, egyszerűen elérhetők. Az érintős AF lehetővé teszi, hogy a felvétel közben a panelt megérintve az élesség kívánt helyét a képen. A menüben a rögzített keret funkció autofókuszát kiválasztva a felhasználó egyszerűen a képernyőt megérintve választhatja ki az élesség helyét. Az arc AiAF funkció kiválasztásakor a képernyőt megérintve automatikusan a megérintett területhez legközelebbi tárgyat vagy arcot választja ki. Ha a képkockán belül az adott arc vagy tárgy el is mozdul, a fényképezőgép követi. A szervo AF/AE funkció használatakor a fényképezőgép az élesség és helyes expozíció helyét is követi mindaddig, míg a kioldót meg nem nyomják. A lejátszásnál bizonyos képernyőn végzett mozdulatokhoz egyes gyakran használt funkciók hozzárendelhetők. Pl. a fényképezőgép felismeri az ujj húzásának irányát, és aktiválja az ennek megfelelő előre programozott funkciót, például kedvencként felcímkéz egy képet, töröl, elforgat, vagy védelemmel lát el egy képet. A képek tallózása is egyszerűen végezhető a képernyőn az ujjal a képeket áthúzva. A fényképezőgép a mozdulat sebességének megfelelően fogja mozgatni a képeket. Ujjal a képernyőre koppintva a görgetéses megjelenítés aktiválódik, kétszer koppintva pedig egyszerűen navigálható előnézet jelenik meg, amellyel könnyen megtalálható egy adott kép.

PureColor II Touch LCD képernyő

Az új, nagyfelbontású, 460000 képpontos, 8,8 cm (3,5?) átlójú, nagy látószögű PureColor II Touch LCD képernyőn még jobban látható a menü, a képkocka és a visszajátszott kép ferde szögből és fényes napsütésben is. Kiemelkedő kontrasztot és precíz színmegjelenítést kínálva az új képernyő csökkenti a belső tükröződést is, ezért fényereje és láthatósága sokkal jobb.

Aktív megjelenítés

Az aktív megjelenítési funkcióval egyszerűen a fényképezőgép oldalát megkoppintva az előző vagy következő kép jeleníthető meg a visszanézés során. A képernyőn a bal vagy jobb nyilat megnyomva, és a készüléket felfelé vagy lefelé megdöntve gyorsan végigböngészhető az összes, memóriakártyán tárolt kép. Ezzel a navigáció még egyszerűbb, a felhasználó élménye pedig még nagyobb.

Optikai képstabilizátor

A Canon igen hatékony optikai képstabilizátora megelőzi a kép elmosódását a fényképezőgép rázkódásának hatásait kiküszöbölve. A képek élesek maradnak a rázkódásnak jobban kitett helyzetekben is, pl. sötétben vagy tele zoom használatakor, az optikai képstabilizátor segítségével. A kéz remegése miatti rázkódást érzékelő parányi giroszkóp jeleit az IS vezérlő chip dolgozza fel, mely különbséget tesz a kéz remegése és szándékos mozgása között. A jelek az IS egységbe jutnak, és úgy mozgatják a lencsetagokat ? kompenzálva a remegést ?, hogy a fénysugár az eredeti helyén maradjon.

Intelligens automata és intelligens kontraszt mód

Az új Intelligens automata mód részletesen elemzi a témát ? annak világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait. Ezután a fényképezőgép a felvételi módok közül választ egyet, biztosítva a témához tökéletes beállításokat. Az Intelligens automata üzemmódban egy színes ikon jelenik meg az LCD képernyőn, mely jelzi a téma észlelt típusát, és a megvilágítás jellemzőit. Az Intelligens automata funkció tartalmazza az intelligens kontrasztállítási funkciót, amely a sötét és nagyon fényes részeknél is nagy részletességet jelenít meg anélkül, hogy a helyesen megvilágított részek expozícióját elrontaná. Az intelligens kontraszt lejátszáskor is alkalmazható az utólagos részletkiemeléshez.

Intelligens vaku expozíció

Az Intelligens vaku expozíció funkciója minden körülmény esetén vezérli a készülék vakujának energiaellátását és használatát, hogy a kép természetes legyen. A távolságot és a témára vonatkozó mért információkat felhasználva optimális egyensúlyt teremt a téma megvilágítása és a vaku fényereje között. Nagyon világos körülmények között néha árnyékok jelennek meg a modell arcán, ezeket a vaku használatával kiküszöbölheti a készülék. Kis távolságból készített felvételek esetén a túlexponálást elkerüli, úgy hogy érzékeli, mennyire tükrözi a fényt a tárgy, valamint csökkenti a vaku teljesítményét, így kompenzálja a kis távolságot.

Automatikus ISO mozgásérzékeléssel

Az Automatikus ISO mód a mozgásérzékeléssel kiszámítja a fényképezőgép és a tárgy mozgását, valamint a mozgás sebességét. Az ISO érzékenységet és a záridőt automatikusan úgy állítja be, hogy a kép elmosódása minimális legyen és a képminőség minden helyzetben a lehető legjobb legyen.

Arcfelismerés technológia

A Canon arcfelismerési technológiával egyszerű a kiváló portréképek készítése. Ez a fejlett rendszer gyorsan és precízen felismeri a jeleneten az arcokat, majd a fényképezőgép beállításait optimalizálja, hogy mindenki a lehető legjobban nézzen ki a fotón. A képkockán belül képes akár 35 arc felismerésére, ezért csoportképekhez éppúgy megfelelő, mint a portrékhoz.

Ebben a fényképezőgépben a következő Canon arcfelismerési technológiák jelennek meg:

  • Arcfelismerés AF: Az élességet az emberi arcokhoz állítja, nem a legközelebbi tárgyra.
  • Arcfelismerés AE: Minden megvilágítási körülmény esetén optimalizálja az arcokhoz az expozíciót, ez hasznos megvilágított háttér és beltéri fotózás során.
  • Arcfelismerés FE: Megóv a vaku használatakor előforduló részletek nélkül rögzített arcok előfordulásától, tökéletes pl. éttermi, klubhelyiségi és más, gyengén megvilágított helyszíneken készített közelképekhez.
  • Arcfelismerés WB: Optimalizálja a fehéregyensúlyt a természetes bőrszín eléréséhez, a szín valósághű marad függetlenül a bőrszíntől és a megvilágítási körülményektől.
  • Arcválasztás és követés: A felhasználó kiválaszthatja az egyik arcot a csoporton belül, amely elsőbbséget élvez a többivel szemben. A fényképezőgép ezután ezt az arcot tartja a fókuszban, és a beállításokat úgy adja meg, hogy a felvételt készítő a megfelelő pillanatban kiváló eredményű felvételt készíthessen.
  • Vörösszem-korrekció Ellensúlyozza a vaku nemkívánatos hatását. Lejátszáskor gombnyomásra helyreállítható a természetes szemszín. Az eredeti képet lehet módosítani, vagy a javított kép menthető új fájlként.

Intelligens zár

A Canon intelligens zárkioldó funkciója az arcfelismerési technológiával lehetővé teszi a csoportkép és önarckép felvételek kényelmesebb elkészítését. A zárkioldás háromféleképpen indítható távolról:

  • Arcra induló önkioldó: Ez a funkció tökéletes csoportkép és önarckép készítését teszi lehetővé, mert az exponálást automatikusan indítja két másodperccel azután, hogy új arc jelent meg a képkockában.
  • Mosoly felismerés: Kioldja a zárat, ha a képkockán belül mosolygó arcot érzékel.
  • Önkioldás kacsintásra: Kioldja a zárat két másodperccel azután, hogy a személy a képkockában kacsintott, ezért nincs szükség távirányításra.

Intelligens lapozás

Az intelligens lapozó funkció a tárolt fotók közötti tallózás kreatív módja. Legalább 50 kép esetén a fényképezőgép az aktuálisan nézett kép mellé négy másikat ajánl fel választásra. Az egyik ajánlat elfogadása után másik négyet ajánl (melyek egyike a korábban megtekintett kép). Ez a funkció újfajta megközelítése a tárolt fájlok visszanézésének.

Szervo AF/AE

Ha a téma a fényképezőgéphez közeledik, vagy attól távolodik, és a kioldógomb félig le van nyomva, a szervo AF/AE folyamatosan követve biztosítja, hogy a tárgy mindig éles és jól exponált legyen, amikor végül a kioldógombot teljesen lenyomják.

DIGIC 4 processzor

A Canon DIGIC 4 (DIGital Imaging Core) processzora a fényképezőgép minden alapvető funkcióját ellátja a maximális hatékonyság elérése érdekében. A továbbfejlesztett képfeldolgozó algoritmusok tökéletes képminőséget és színvisszaadást eredményeznek, pontos fehér-egyensúllyal és minimális zajjal. A nagy sebességű feldolgozás az azonnali reakciókban és a gyors automatikus élességállításban mutatkozik meg.

Kevés fény mód

Az IXUS 210 kevés fény funkciója segítségével minden eddiginél sötétebb helyzetekben lehet felvételt készíteni a vaku használata nélkül. A készülék csökkenti a felbontást 3,5 MP-re, az ISO értéket pedig ISO 400 és ISO 6400 között választja meg a sötétebb környezetnek megfelelően. A kevés fény módban az expozíció és fehéregyensúly is beállítható a felvételi körülményeknek leginkább megfelelő értékre.

SDXC kártya együttműködés

Az IXUS 210 modellnél használható a legújabb SDXC memóriakártya, amely legfeljebb 2 TB tárhelyet biztosít. Az SDXC memóriakártyákkal több tartalom tárolható egyetlen kártyán mint korábban, a videókat és képeket megszakítás és kártyacsere nélkül lehet felvenni.

Eye-Fi connected funkciók

Azok számára, akik a tartalmakat vezeték nélkül akarják továbbítani, az IXUS 210 tartalmaz Eye-Fi connected funkciókat is. Az IXUS 210 készüléken külön Eye-Fi rész található a kezelőfelületen ikonokkal, a gép automatikus kikapcsolás funkciója nem működik, ha Eye-Fi kártyát érzékel, így a tartalmak átvitelét megszakítás nélkül végezheti a felhasználó.*

* Nem garantáljuk, hogy ez a termék képes Eye-Fi kártyával együttműködni (beleértve a vezeték nélküli átvitelt). Ha gond van az Eye-Fi kártyával, ellenőrizze a kártya gyártójánál.

Az Eye-Fi kártyák használatához sok országban jóváhagyás szükséges. Engedély nélkül a kártya használata tilos. Ha nem tudja, hogy a kártyák használata engedélyezve van-e, érdeklődjön a kártya gyártójánál.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles