18.2 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Átrendeződő fotóipar | fototv.hu

Napjainkban több fotóipari cégnél is történtek változások, kinél pozitív, kinél negatív irányban. Valósággá vált a Pentax kivásárlása a Hoya csoportból, míg a Kodak részvényei történelmi mélypont alá süllyedtek.

 


A nyár közepén már lehetett tudni , hogy a Ricoh szemet vetett a Hoya Corporation tulajdonában lévő Pentax márkára. Mindkét cég nagy múlttal bír a fényképezőgép iparban, ezért a fúzió talán nem lesz felesleges. Lássuk be, jó pár éve szenved a Pentax, most hátha erőre kapnak és pozitív változásokat hoz fejlesztés terén az új tulaj. A sok évet késő 645D-t leszámítva nem nagyon volt érdemi előrelépés és piacképes modell bejelentés az utóbbi időben és a Ricoh GXR moduláris rendszere is csak a világ néhány országában közkedvelt. A Pentax Ricoh Imaging Company remélhetőleg mindkét brand számára sikereket hoz majd a jövőben!


A múlt hét végén több mint 58%-ot zuhantak az Eastman Kodak részvényei arra a hírre, hogy a társaság megbízott egy olyan ügyvédi irodát, mely jól ismert a csődügyeiről, adta hírül a portfolio.hu. E hír növelte azokat a spekulációkat a papír piacán, mely szerint a társaság csődvédelembe menekül.

A cég cáfolta, hogy csődvédelmi tervet készített volna, mindössze szabadalmi portfóliójának eladásával bízta meg azt a Lazardot, aki a Nortel szabadlmakat is sikerrel „árulta ki”. Az Eastman Kodak birtokában megközelítőleg 2 milliárd dollár értékű szabadalom található, ezek eladásából fedezné a cég a mélypontból való kilábalást. A 2007-től már abszolút nem profitábilis Kodak hanyatlását jól jellemzi, hogy 1997 februári 31 milliárd dolláros kapitalizációval szemben múlt héten már csak 210 millió dollárt értek a társaság részvényei. A pénzügyi problémákra való tekintettel a vállalat papírjai már hétfőn 38 éve nem látott mélységekbe estek.

forrás: portfolio.hu

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles