34.7 C
Budapest
szerda, augusztus 17, 2022
Kezdőlap!frissítveA svéd MILC - Hasselblad Lunar | fototv.hu

A svéd MILC – Hasselblad Lunar | fototv.hu

PHOTOKINA 2012 VIDEÓ – Minden bizonnyal sokakat meglepett a Hasselblad, amikor leleplezte legújabb fényképezőgépét, mely nem középformátumú, nem is hátfal, hanem egy MILC masina. A Sonyval együttműködve fejlesztik a Lunar nevet viselő modellt, ebből adódóan E-bajonettes objektíveket lehet majd a használni hozzá.

A Hasselblad is lát fantáziát, na meg piacot is a cserélhető objektíves kompaktokban. Megállapodott tehát a Sonyval, és együtt fejlesztették ki a Lunar-t. Életben úgy néz ki a készülék, mintha a NEX-7 szögletes világára valaki színes-szagos, fa-fém-műanyag markolatot és külső burkolati részeket faragott volna. A prototípusok valóban szépek és izgalmasak, a belbecs kapcsán nem cáfolták és nem is erősítették meg, hogy csak egy szimpla NEX-7 átdolgozásról van-e szó. Közös a 24.3 megapixeles APS-C CMOS érzékelő, a közel 2,5 millió képpontos OLED EVF kereső, 25 fókuszpont és persze a menü, navigálás, zárhang. Ki merem jelenteni, kb. ugyan annyi a különbség lesz, mint a Panasonic Lumix és Leica kompaktok között, lényegében semmi olyan, amitől az egyiknek sokkal jobb képminősége volna a másiknál.

Igazán fontos kérdés továbbá, az 5000 eurós ár kinek hozza meg vásárlási kedvét. De ebben legalább a KIT obejektív benne van…


Személyes vélemény, de egyetértek a svéd céggel, hogy a helyes irányba fejlesztő Sony-val szövetkezett, ráadásul a MILC után talán jöhet a közös DSLR modell is. Reméljük abban már sok Hasselblad-ot találunk.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Budapest
tiszta égbolt
34.7 ° C
36.6 °
33.9 °
28 %
2.6kmh
0 %
sze
34 °
csü
36 °
pén
39 °
szo
30 °
vas
24 °

További friss hírek