8.8 C
Budapest
Monday, March 4, 2024

Lezárult a Nikon 7 Fotópályázat!

Budapest, Magyarország, 2016. november 15.A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Nikon magyarországi képviselete 2016-ban is hazai fotópályázatot indított, melyben a résztvevők ezúttal is választhattak, hogy amatőr vagy profi kategóriában pályáznak.
A versenyzők idén is 28 téma közül válogathattak, melyekből legalább 7-hez kellett képet feltölteniük, azért hogy indulhassanak a fődíjért. A Nikon öttagú szakmai zsűrije minden beérkezett fotót értékelt, így a pályázók 7 legjobbra értékelt képe és azok összpontszáma határozta meg, hogy ki, hol végez a rangsorban.

A pályázatra 8 752 amatőr és 1 134 profi fotós nevezett. A versenyzők több mint 38 000 fotót küldtek be: 34 240-et az amatőr, 4 270-et a profi kategóriában, így a zsűrinek idén sem volt könnyű dolga a pályaművek értékelésekor. A szakmai zsűri tagjai Baricz Katalin, fotográfus, érdemes művész; Imre Anikó, EFIAP fotóművész; Imre Tamás, EFIAP fotóművész; Lóránt Attila, fotográfus, író; Stiller Ákos, fotóriporter voltak.

Az amatőr kategória fődíja egy Nikon D3300fényképezőgép és egy AF-P DX NIKKOR 18-55mm F/3.5-5.6G objektív volt, a profi kategória győztese pedig egy AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G és egy AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G objektívet vihetett haza.

Az amatőr kategória fődíjasa: Dudás Ágnes
További kiemelt díjazottak:
Szőke Sándor, Lipták Álmos, Szilvásy Tibor, Szabó Csaba, Böjtös Attila

A profi kategória fődíjasa: Borsik-Budai Katalin

További kiemelt díjazottak:
Mezősi Ágnes, Szabó Balázs, Bíró Nóra, Mikó Anett, Lakatos Krisztián
A fotópályázat lezárásaként – ahogy azt a korábbi években a fotósok már megszokhatták – egy exkluzív díjátadó és kiállítás keretében díjazták a legjobb alkotások készítőit amatőr és profi kategóriában egyaránt.

A díjazott képek november 28-ig ingyenesen megtekinthetőek a Capa Központ kiállítótermében (1065 Budapest, Nagymező utca 8.).

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,484RajongókTetszik
197KövetőKövetés
664FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles