23.5 C
Budapest
Sunday, April 28, 2024

Az új Nikon D7200 DX digitális fényképezőgép

A Nikon bemutatta új digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a DX formátumú kategória zászlóshajóját. A gyors, sokoldalú, könnyen csatlakoztatható és kifinomult D7200 segítségével lenyűgöző állóképek és kiemelkedő minőségű videók készíthetők.

A Nikon elismert FX modelljeinél jól bevált szolgáltatásokat kínáló D7200 kielégíti az elhivatott fotósok minden igényét. Ez a fényképezőgép minden olyan fotós álma, aki kivételes képeket szeretne készíteni egy könnyű D-SLR fényképezőgéppel.

A D7200 a Nikon legendás professzionális fényképezőitől örökölt automatikus élességállítási rendszernek köszönhetően garantálja a pontos témabemérést, akár -3 Fé érzékenységig – ez az első DX formátumú fényképezőgép, amely ilyen lehetőséget kínál. Ennek tökéletes kiegészítése a széles ISO-tartomány és a gyors sorozatfelvételi sebesség is, így sötétben is éles képeket készíthet, és kristálytiszták maradnak az éjszaka rögzített videojelenetek. A fénycsóvás fotózást és az időzített videofelvételt kínáló szolgáltatások tovább bővítik a kreatív lehetőségeket, ahogyan a kompatibilis DX és FX Nikkor objektívek széles skálája is. A D7200 emellett az első olyan Nikon D-SLR, amely kompatibilis az NFC (Near Field Communication) technológiával. A felhasználók mostantól eldönthetik, hogy a lenyűgöző állóképeket az NFC-kapcsolat vagy a fényképezőgép Wi-Fi funkciójának¹ használatával továbbítják intelligens eszközeikre. Ha filmezésre kerül a sor, a sokoldalú videorögzítési szolgáltatások és a fényképezőgép könnyű DX váza miatt a D7200 tökéletesen kiegészíti bármely stáb felszerelését. A külön videobeállítási menü, a speciális hangvezérlési funkciók és a legújabb generációs Picture Control-beállítások kivételes rugalmasságot kínálnak. A fényképezőgép emellett kompatibilis a Nikon új, külön megvásárolható ME-W1 vezeték nélkül mikrofonjával, amely akár 50 méteres távolságból is kristálytiszta hangot képes rögzíteni.

Marina Gurevich, a Nikon Europe haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „A csúcskategóriás D7200 a kiválóság garanciája. A kifinomult szolgáltatáskészletnek köszönhetően a tapasztalt fotósok és az alapszintű D-SLR fényképezőgépekről továbblépők számára egyaránt ideális választás. A kategóriaelső automatikus élességállítási rendszer, a lenyűgöző ISO-teljesítmény és a gyors képfeldolgozó rendszer minden helyzetben biztosítja a kiemelkedő minőségű felvételeket. A legendás Nikon ergonómia, valamint a kompatibilis DX és FX formátumú objektívek nyújtotta szabadság a biztosíték arra, hogy a fotós tökéletesen megvalósíthassa az elképzeléseit. Minden eddiginél könnyebb a fényképek átvitele a fényképezőgépről, a speciális videorögzítési funkcióknak köszönhetően pedig a D7200 izgalmas választás mindazok számára, akik hordozható rendszerrel szeretnének filmezni.”

Az új Nikon D7200 DX digitális fényképezőgép alig különbözik elődjétől

Az új Nikon D7200 DX digitális fényképezőgép alig különbözik elődjétől

Valósítsa meg az elképzeléseit

A D7200 nyújtotta inspirációval minden eddiginél merészebb elképzeléseket valósíthat meg. A nagy DX formátumú képérzékelőnek, az EXPEED-4 képfeldolgozásnak, valamint a 100 és 25 600 közötti ISO-tartománynak köszönhetően a képek dinamikai tartománya rendkívül széles, azok zajszintje alacsony, a színátmeneteik pedig gazdagok. Bármilyen témáról nyomdai minőségű, 24,2 megapixeles fényképek készíthetők, és a videofelvételek még sötétben is kristálytiszták maradnak. A fényképezőgép hihetetlen rugalmasságát a Nikon FX formátumú modelljeitől örökölt professzionális automatikus élességállítási rendszer is erősíti, amelynek köszönhetően az elképzeléseket nem korlátozza a téma vagy a helyszín. Az akár -3 Fé érzékenységű (ISO 100 mellett, 20 °C hőmérsékleten) Multi-CAM 3500 II 51 pontos automatikus élességállítási rendszer még sötétben is hihetetlen pontossággal fókuszál. Középen a tizenöt kereszt típusú érzékelő kivételes témabemérést biztosít, az egyik középső pont pedig f/8-kompatibilis, amely további objektív-telekonverter kombinációkat tesz használhatóvá. DX-formátumban akár 6 kép/mp, az 1,3x-os kivágási funkció használatával pedig akár 7 kép/mp sebességgel is fényképezhet; a fényképezőgép nagyméretű átmeneti tárolója akár 27 darab 12 bites RAW-képet és akár 100 kiváló minőségű JPEG-et is képes rögzíteni a nagy sebességű sorozatfényképezés során.² Az 1,3x-os kivágási funkcióval kibővítheti Nikkor objektívjei telefotó átfogását, és az automatikus élességállítási rendszer 51 élességpontja pedig a teljes képterületet lefedi.

Az új Nikon D7200 DX digitális fényképezőgép gyorsabb és pontosabb

Az új Nikon D7200 DX digitális fényképezőgép gyorsabb és pontosabb

Moziélmény – ahogyan Ön szeretné

A Nikon professzionális fényképezőitől örökölt videofunkciókat kínáló D7200 egy nagy teljesítményű filmkészítő eszköz. A fényképezőgép akár 25p/30p képkockasebességgel képes teljes HD felbontású videók rögzítésére, az 1,3x-os kivágási mód pedig 1080/50p/60p rögzítést tesz lehetővé. A külön videomenünek köszönhetően egy helyen elérhető az összes videobeállítás, a felvétel pedig a kettős SD-kártyafoglalatra rögzíthető, illetve ezzel egy időben HDMI-kapcsolaton is továbbítható egy külső rögzítőeszközre vagy monitorra. M módban az automatikus ISO-szabályozás használatával zökkenőmentes átmenet érhető el a sötét és világos területek között, a Zebra módban megjelenik a csúcsfények pontos helye, az Egyenletes Picture Control-beállítással történő fényképezés pedig megkönnyíti a színátmenetek kezelését az utómunka során. Ezenkívül, mivel a hangminőség alapvető fontosságú a filmminőség szempontjából, a fényképezőgép speciális hangszabályozási funkciókat kínál; például elérhetővé vált a hangtartomány kiválasztása (széles/beszédhang), valamint csökkenthető a szélzaj a beépített mikrofonnal felvett hangok esetében. Külső mikrofonnal való hangrögzítés esetén a Nikon új, külön megvásárolható ME-W1 vezeték nélküli mikrofonjával közvetlenül a hangforrásnál készíthet felvételt, amellyel tovább javíthatja a videofelvétel minőségét. A mikrofon adó- és vevőrendszere is képes hangrögzítésre, így amellett, hogy a hangot kizárólag a mikrofonnal rögzíti, lehetősége van arra is, hogy a mikrofont és a vevőt egyszerre használja. Így rögzítheti csak a saját hangját, csak a téma hangját, illetve rögzíthet akár egy beszélgetést is.

A Nikon legjobb DX formátumú digitális fényképezőgépe az új Nikon D7200

A Nikon legjobb DX formátumú digitális fényképezőgépe az új Nikon D7200

A megosztás következő szintje

A D7200 a Nikon első olyan D-SLR modellje, amely a Wi-Fi mellett az NFC-kommunikációt is támogatja. Ha szeretné a fényképeit egy NFC-kompatibilis intelligens eszközre küldeni, egyszerűen érintse a D7200 fényképezőgépet az eszközhöz, és azonnal továbbíthatja a fényképezőgép LCD monitorán látható képet. Másik lehetőségként a beépített Wi-Fi funkcióval is feltöltheti a lenyűgöző fényképeket a kompatibilis okostelefonokra vagy táblagépekre. Ehhez elég csupán a Nikon ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazását letöltenie az intelligens eszközére¹. A beépített Wi-Fi funkció révén a fényképezőgép zárjának távolról történő kioldására is használhatja az intelligens eszközét, amely nagyban leegyszerűsíti a fényképezőgép különböző nézőpontokból történő pozicionálását. Még inkább kézbe veheti az irányítást a vezeték nélküli üzemmódban történő fényképezésnél a WR-R10 vezeték nélküli jelvevő és a WR-T10 vezeték nélküli jeladó révén; a WR-1 vezeték nélküli távvezérlő használatával akár a fényképezőgép beállításait is vezérelheti. Az Ethernet- és vezeték nélküli LAN-csatlakozáshoz a külön megvásárolható UT-1 adatküldőt és a WT-5 vezeték nélkül jeladót kell csatlakoztatni.

Felfedezés, alkotás, kísérletezés

Számos funkció kihasználja a D7200 modellt vezérlő technológia lehetőségeit, így nyugodtan kísérletezhet, és megvalósíthatja a kreatív elképzeléseit. Felvételkészítés közben a 8,0 cm-es, kb. 1 229 000 képpontos, állítható színmegjelenítésű monitoron bármely irányba eltolható a színegyensúly és a fényerő, a fotós egyéni igényeinek és a megszokott munkafolyamatának megfelelően. A kereső egy OEL-kijelzőelemmel is rendelkezik, amely energiatakarékos módon biztosít fényes, nagy kontrasztú információ-megjelenítést. Akár állóképekről, akár videókról legyen szó, a Nikon második generációs Picture Control rendszere értékes szerkesztési eszközöket kínál. A használatával teljes körűen szabályozni lehet az élesítést, a kontrasztot, a fényerőt, a színárnyalatot, a tisztaságot és a színtelítettséget. Az Egyenletes beállítás használata teljes szabadságot nyújt az utófeldolgozás során, amellyel megőrizhető az összes képrészlet és gazdag színinformáció a csúcsfényes és az árnyékos területeken egyaránt. Az új Tisztaság beállítással pontosan szabályozhatja a kontrasztot a finom részletek elkülönítése érdekében. A modell által kínált további kreatív funkciók között szerepel az időzített videofelvételi funkció, amely révén egyszerű menüműveletekkel érhetők el gördülékeny expozícióátmenetek. Emellett lenyűgöző minőségű fénycsóvás fotókat készíthet a Sorozatfelvétel kioldási módban, 4 másodperces vagy hosszabb záridővel. Egyszerűen csak rögzítsen annyi képet, amennyit a memóriakártyák és az akku élettartama lehetővé tesznek.

Ismerkedjen meg a kreatív lehetőségekkel: Nikkor objektívek és Nikon vakuk

A D7200 fényképezőgéppel való fotózáskor rendelkezésre áll a Nikon DX formátumú objektívek teljes, illetve az FX objektívek széles választéka. Kivételesen nagy felbontó képességüknek köszönhetően a Nikkor objektívek minden területen nagy elismertségnek örvendenek a professzionális fotósok körében. A DX formátumú objektívek kis mérete valódi előnyt jelent telefotózáskor, illetve amikor kényelmesen szeretne utazni. 1,3x-os kivágás módban 1,3x-osára bővíthető a DX-objektív átfogása, és csaknem megduplázható az FX-objektívek telefotó effektusa. Ha például 1,3x-os kivágás módban fényképez az AF-S DX Nikkor 18–300mm f/3.5–6.3G használatával, akkor az átfogás 390 mm-re bővíthető. A kreatívabb vakus fotózás érdekében a D7200 kompatibilis számos, a Nikon piacvezető Kreatív Megvilágítási Rendszerét használó vakuval. A beépített vaku vezérlőfunkciójának köszönhetően akár két, külön megvásárolható vakukból álló Nikon segédvakucsoportot is képes vezeték nélkül irányítani. Készítsen kiegyensúlyozottabb képeket bonyolult megvilágítási helyzetekben az SB-700 modellhez hasonló, kisméretű vakukkal. Filmekhez vagy közeli állóképekhez próbálja ki a beépített nagy fényerejű LED lámpával rendelkező SB-500 vakut.

Főbb jellemzők

  • 24,2 megapixeles DX formátumú érzékelő: készítsen széles dinamikai tartományú, alacsony zajszintű és gazdag színátmenetű képeket.
  • EXPEED 4: a fényképezőgép általános teljesítményének növelésével ér el kimagasló hatást.
  • Profi AF-teljesítmény: Multi-CAM 3500 II 51 pontos AF-rendszer. -3 Fé-ig érzékel (ISO 100, 20 °C hőmérsékleten).
  • Széles ISO-tartomány: fotózzon magabiztosan bármilyen fényben 100 és 25 600 közötti szabványos ISO-tartományban.
  • Gyors sorozatfelvétel: akár 6 kép/mp sebesség DX-formátumban, 7 kép/mp 1,3x-os kivágás esetén. Akár 27 különálló, 12 bites RAW-képet és akár 100 kiváló minőségű JPEG képet is rögzíthet a nagysebességű sorozatfényképezés során.²
  • Korlátlan sorozatfelvétel: készítsen képeket Sorozatfelvétel kioldási módban 4 másodperces vagy hosszabb záridővel, és rögzítsen annyi képet, amennyit csak a memóriakártyák, illetve az akkumulátor lehetővé tesznek.
  • Időzített videók: az időzített videofelvételek esetén zökkenőmentesek az expozícióátmenetek.
  • Egyszerű csatlakoztathatóság: a Wi-Fi¹- és NFC-kompatibilitás (Near Field Communication) megkönnyíti a felvételek megosztását.
  • D-videó: DX formátumban akár 25p/30p képkockasebességű, teljes HD felbontású videók rögzítésére is képes, az 1,3x-os kivágási mód pedig 1080/50p/60p rögzítést tesz lehetővé. A külön videó menünek köszönhetően videofelvételi beállításait egy helyen tárolhatja.
  • Hi-fi hang: a fejlett hangvezérlési lehetőségeknek köszönhetően professzionális hangzású videofelvétel készíthető.
  • 1,3x-os kivágás: extra telefotó átfogás, sebesség és szélesebb AF-képfedés.
  • Picture Control 2.0: hét Picture Control-beállítás közül választhat. Az Egyenletes beállítás maximális dinamikatartományt biztosít a könnyebb utómunkához, a Tisztaság beállítással pedig a részleteket lehet finomhangolni.
  • Világos kereső: nagyjából 100%-os képfedés és kivételes szabadtéri láthatóság, még erős háttérfény esetén is.
  • Szabályozható színmegjelenítésű monitor: tükröződésgátló bevonatú, 8,0 cm-es, kb. 1 229 000 képpontos RGBW LCD monitor. A színegyensúly és a fényerő bármely irányba eltolható.
  • Strapabíró és megbízható: ellenáll a pornak, az időjárási viszonyoknak és a vízcseppnek. A zárszerkezetet 150 000 kioldással teszteltük.
  • Beépített vaku: intelligens i-TTL vakuvezérléssel és vezérlő funkcióval.
  • Energiatakarékos kialakítás: az ultrakompakt és könnyű EN-EL15 lítium-ion akkumulátor egyetlen töltésével 1110 állóképet és akár 80 percnyi videofelvételt³ rögzíthet.
  • Adattároló: két SD-kártyafoglalat biztosítja a zökkenőmentes fotózást. Mindkét kártyafoglalat kompatibilis a nagy kapacitású SDXC- és UHS-I-kártyákkal.
  • Mellékelt szoftver: a kreatív folyamat a fényképezés után sem ér véget. A speciális Nikon szoftver átfogó megközelítést kínál a fényképek és videoklipek importálására, szerkesztésére és megosztására.

(forrás: Nikon)

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
700FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles